29 Δεκεμβρίου 2012

Κάτω τα χέρια απ’ την κυριακάτικη αργία!
Κανένα κατάστημα ανοιχτό στην Λαμία την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου!

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια της κυβέρνησης να καταργήσει την κυριακάτικη αργία για τους εργαζόμενους και τους μικροεπαγγελματίες, στο εμπόριο. Σύμφωνα με
το σχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας όλα τα καταστήματα θα παραμένουν ανοιχτά 7 Κυριακές το χρόνο, ενώ τα μικρά μαγαζιά (κάτω από 250 τ.μ. που δεν ανήκουν σε αλυσίδα καταστημάτων) θα μπορούν να λειτουργούν όλες τις Κυριακές του χρόνου.
Προπομπός για να γενικευτεί αυτό το μέτρο, είναι η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων δύο Κυριακές, αντί για μία όπως γινόταν μέχρι σήμερα, τις μέρες των γιορτών.
Οι άνεργοι, οι υποαπασχολούμενοι, οι απλήρωτοι, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, που έχουν υποστεί δραματική μείωση των μισθών και συντάξεων τους, που πληρώνουν δυσβάστακτους φόρους και χαράτσια, χρόνο έχουν! Χρήματα δεν έχουν, για να καταναλώσουν!!!...
Ο πραγματικός στόχος της πλήρους συμμόρφωσης στην οδηγία της ΕΕ που ορίζει την εργάσιμη βδομάδα των 7 ημερών και των 67 ωρών είναι η μετατροπή χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων σε σύγχρονους δούλους, εργαζόμενους-λάστιχο, απασχολήσιμους, που θα δουλεύουν όταν και όσο θέλει ο εργοδότης. Η παραβίαση κάθε έννοιας ελεύθερου χρόνου με άμεσες επιπτώσεις στην υγεία τους, στην οικογενειακή, προσωπική και κοινωνική τους ζωή. Η μετατροπή τους σε εργαζόμενους χωρίς ωράριο, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς δικαιώματα.
Η κατάργηση της αργίας της Κυριακής αποτελεί, επίσης, μία ευθεία βολή και για τα μικρά καταστήματα και τους αυτοαπασχολούμενους που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στον ανελέητο ανταγωνισμό και θα οδηγηθούν στην καταστροφή και το κλείσιμο. Έτσι, θα έχουμε παραπέρα γιγάντωση της ανεργίας που θα πλήξει για άλλη μια φορά τα πιο ευπαθή στρώματα, γυναίκες και νέους, που κυρίως απασχολούνται στο χώρο του εμπορίου.
Και φυσικά, έτσι θα εξυπηρετείται ο βαθύτερος στόχος: η παραπέρα ανάπτυξη της κερδοφορίας του μεγάλου εμπορικού κεφαλαίου. Με το κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων, το ξεζούμισμα των εργαζομένων, το ξαναμοίρασμα της αγοράς και την συγκέντρωση του τζίρου σε μια χούφτα εμπορικών κολοσσών, σύγχρονων εργασιακών κάτεργων.

Όχι στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής!
Στηρίζουμε την απεργία στο εμπόριο!
Καλούμε τους εμπόρους της Λαμίας να στηρίξουν την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου για κλειστά καταστήματα, την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου.

26 Δεκεμβρίου 2012

3η Συνεδρίαση του Παναττικού Συντονιστικού της Π.Α.Α.Σ.

Την Πέμπτη 20/12, πραγματοποιήθηκε η 3η ανοικτή συνεδρίαση του Παναττικού Συντονιστικού της Πρωτοβουλίας για μια Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία.
Τα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση, αφορούσαν τα πεπραγμένα, απ’ την προηγούμενη συνεδρίαση, που σχετίζονται με το παραπέρα προχώρημα της Πρωτοβουλίας, τόσο κεντρικά, όσο και σε ιδιαίτερα μέτωπα. Ειδικότερα:
1. Η ανάγκη ολοκλήρωσης, αμέσως μετά τις γιορτές, του πλαισίου άποψης της Πρωτοβουλίας, όσον αφορά την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού, κι ενάντια στην φασιστικοποίηση της πολιτικής του συστήματος. Ο χαρακτήρας της κοινής δράσης της Π.Α.Α.Σ., στο μέτωπο αυτό.
2. Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να’ χουν, οι συγκροτήσεις σχημάτων δράσης, στις γειτονιές της Αττικής, στο πλαίσιο της Π.Α.Α.Σ., καθώς και το τι έχει πραγματοποιηθεί στο επίπεδο αυτό, σε συνοικίες. Εκφράστηκε γενική συμφωνία στους άξονες πολιτικού πλαισίου, που πρέπει να έχουν, τέτοιες συγκροτήσεις, αλλά και διαφορετικές απόψεις, όσον αφορά, το εάν οι συγκροτήσεις αυτές, θα πρέπει να έχουν το όνομα της Πρωτοβουλίας, ή να επιλέξουν δικό τους. Αναπτύχθηκε εκτεταμένη συζήτηση, πάνω στο ζήτημα αυτό, καθώς και στο ζήτημα της σχέσης των συνοικιακών συγκροτήσεων, με την Π.Α.Α.Σ.
3. Έγιναν τοποθετήσεις και παρατηρήσεις σχετικά με το ιστολόγιο (blog) της Πρωτοβουλίας, το οποίο ξεκίνησε ήδη - σε πρώτη φάση - τη λειτουργία του. Σχετικά με το χαρακτήρα που πρέπει ν΄ αποκτήσει, ώστε ν’ αποτελέσει, όχι απλά, ένα μέσο ενημέρωσης της Πρωτοβουλίας, του πολιτικού στίγματος και της δράσης της, αλλά να είναι ανοικτό και σε ιδιαίτερες τοποθετήσεις και προβληματισμούς και στην πολιτική αντιπαράθεση.
Η επόμενη συνεδρίαση του Παναττικού Συντονιστικού, ορίστηκε για την Παρασκευή 4/1/2013.

22 Δεκεμβρίου 2012

Στο Βόλο τα ΜΑΤ προστατεύουν τους φασίστες της ΧΑ και συλλαμβάνουν αντιφασίστες διαδηλωτές

Σήμερα Σάββατο 22-12-2012 νωρίς το πρωί αντιφασίστες διαδηλωτές, κυρίως του αντιεξουσιαστικού-αναρχικού χώρου, συγκεντρώθηκαν στην «Αργώ», στην παραλία του Βόλου με σκοπό να αποτρέψουν στους φασίστες της ΧΑ να μοιράσουν την ελεημοσύνη των δύο πακέτων μακαρόνια. Οι διαδηλωτές, πάνω από 50 άτομα περικυκλώθηκαν από τα ΜΑΤ και προσήχθησαν όλοι (!!!) στο Αστυνομικό τμήμα με κλούβες. Η δικαιολογία, από τον αστυνομικό διευθυντή , για την διάλυση της αντιφασιστικής συγκέντρωσης και την σύλληψη του κόσμου ήταν η «προστασία της δραστηριότητας ενός νόμιμου κοινοβουλευτικού κόμματος».

Η Αντιφασιστική Κίνηση Βόλου είχε προκηρύξει συγκέντρωση και πορεία στις 11 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας για μία μαζική απάντηση στην φασιστική πρόκληση «φιλανθρωπίας», μέσα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης για την ενημέρωση του κόσμου. Στην συγκέντρωση αυτή πήρε μέρος και η πρωτοβουλία Βόλου για την Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία με δική της προκήρυξη και κεντρικό σύνθημα : στην φτώχεια και τον φασισμό απαντάμε με μαζικούς λαϊκούς αγώνες.
Με βάση τα γεγονότα που προηγήθηκαν και την αστυνομοκρατία που επικρατούσε σε όλη την πόλη του Βόλου η πορεία κινήθηκε προς το αστυνομικό τμήμα για να απαιτήσει με την παρουσία δικηγόρων την απελευθέρωση των συλληφθέντων και στην συνέχεια κινήθηκε στην Ιωλκού, κεντρικό δρόμο της πόλης όπου παρέμεινε για αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα και ενημερώνοντας τον κόσμο για την φασιστική πρόκληση και την αστυνομική τρομοκρατία. Η προσπάθεια που έκαναν τα ΜΑΤ να αποκλείσουν και αυτή την πορεία δεν πέρασε κάτω από την γενική κατακραυγή του κόσμου και με την επιμονή των διαδηλωτών να παραμείνουν μέσα στο κέντρο της πόλης και μέσα στον κόσμο, που ήταν πολύς. Στην συνέχεια η διαδήλωση κινήθηκε από τον εμπορικό δρόμο της Ερμού και έφτασε μέχρι την πλατεία του αγίου Νικολάου, συνεχίζοντας να φωνάζει συνθήματα και να ενημερώνει τον κόσμο.
Η Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία μοίρασε μαζικά την προκήρυξή της, καταγγέλλοντας την φτώχεια και τον φασισμό σαν γέννημα- θρέμμα του συστήματος της εξαθλίωσης και της εξάρτησης. Ενώ αρνήθηκε να μπει σε λογικές να παίξουμε το «κρυφτούλι» με τα ΜΑΤ ή τις λογικές διάφορων δήθεν «αποφασισμένων» να κινηθούμε προς παραλία μακριά και έξω από τον λαό.
Οι σημερινές εξελίξεις στον Βόλο με την γιγάντια αστυνομική επιχείρηση και τις συλλήψεις ολόκληρου μπλόκ διαδηλωτών στην πρωινή πορεία και συγκέντρωση του α/α χώρου δείχνουν καθαρά δύο βασικά πράγματα. Το «τέλος της ανομίας» που λέει ο Δένδιας με εντολή Σαμαρά αφορά την κατά μέτωπο επίθεση σε στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα όπως αυτό της συγκέντρωσης και της διαδήλωσης και αυτή η επίθεση αφορά όλον τον αγωνιζόμενο λαό. Η απάντηση στην βάρβαρη επίθεση του συστήματος , στην τρομοκρατία και τον φασισμό είτε θα δοθεί με μαζικούς όρους κινήματος, για να είναι πραγματική απάντηση είτε θα είναι υπόθεση «καταδρομικών επιχειρήσεων» κάποιων «αποφασισμένων» μακριά και έξω από τον λαό και «για λογαριασμό» του, βορά στους κατασταλτικούς μηχανισμούς .

Η πρωτοβουλία Βόλου για την Αριστερή Αντι-ιμπεριαλιστική Συνεργασία μετά τα γεγονότα έβγαλε ανακοίνωση καταγγελία προς τα τοπικά ΜΜΕ αλλά και γενικότερα

Ανακοίνωση – Καταγγελία

Η πρωτοβουλία Βόλου για την Αριστερή Αντι-ιμπεριαλιστική Συνεργασία καταγγέλλει την αστυνομική επιχείρηση τρομοκρατίας και προσαγωγών απέναντι σε πάνω από 50 αντιφασίστες διαδηλωτές σήμερα το πρωί στην παραλία του Βόλου.
Για άλλη μια φορά η αστυνομία προστάτεψε τους φασίστες της ΧΑ και συνέβαλε αντιφασίστες, αποκαλύπτοντας ξανά ότι αυτό το φασιστικό μόρφωμα είναι κάτω από την άμεση προστασία του αστικού κράτους και της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά.
Οι φασίστες της ΧΑ με την προστασία κυβέρνησης και ΜΑΤ μοίρασαν σήμερα το πρωί κάποια τρόφιμα στην παραλία του Βόλου για να δείξουν τάχα ότι νοιάζονται για την φτώχεια και τα βάσανα του λαού που στενάζει σήμερα κάτω από την βάρβαρη επίθεση του συστήματος, της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών.
Με την ευκολία της κρατικής χρηματοδότησης που εισπράττουν και αυτοί και μοιράζοντας δύο πακέτα μακαρόνια στέλνουν μήνυμα στον λαό να απλώνει σαν ζητιάνος το χέρι και όχι να οργανώνεται, να αγωνίζεται και να διεκδικεί.
Γιατί ο φασισμός ήταν και θα είναι πάντα ενάντια στον λαό, την οργάνωσή του κα τους αγώνες του. Γιατί ο φασισμός είναι γέννημα-θρέμμα του συστήματος της εκμετάλλευσης , της καταπίεσης και της εξάρτησης, πιστός υπηρέτης του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών.
Διαβάστε περισσότερα
Η Αριστερή Αντι-ιμπεριλιστική Συνεργασία καλεί τον δημοκρατικό λαό του Βόλου να απομονώσει τους φασίστες της ΧΑ και κάθε αντιδραστική δύναμη και πιστεύουμε ότι η πιο αποτελεσματική πάλη ενάντια στον φασισμό είναι η οργάνωση και οι αγώνες του εργαζόμενου λαού για ΨΩΜΙ- ΔΟΥΛΕΙΑ- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ. Οι αγώνες μέσα και μαζί με τον λαό για την ανατροπή της πολιτικής της φτώχειας και της εξαθλίωσης, για μεροκάματο, μισθό, σύνταξη, επίδομα ανεργίας που να καλύπτουν το κόστος της ζωής.



Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων
Καταγγέλλουμε την τρομοκρατία των ΜΑΤ και της Αστυνομίας

Στην φτώχεια και τον φασισμό απαντάμε με μαζικούς λαϊκούς αγώνες

Βόλος 22-12-2012

18 Δεκεμβρίου 2012

19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Να κλιμακωθεί ο πανεργατικός αγώνας
ΣΤΙΣ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΟΥ 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Με διαδοχικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και απανωτά νομοσχέδια η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ προχωρεί την εφαρμογή του 3ου μνημονίου, μετατρέποντας μέρα με τη μέρα την ζωή των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων σε ένα όλο και μεγαλύτερο -ατέλειωτο- εφιάλτη.
Χιλιάδες εργαζόμενοι απολύονται στο δημόσιο με αυταρχικά φιρμάνια του Μανιτάκη. Οργανισμοί καταργούνται ή συγχωνεύονται και οι εργαζόμενοι τους οδεύουν σε καθεστώς «διαθεσιμότητας». Νέο φορολογικό νομοσχέδιο γιγαντώνει την λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων. Εκατοντάδες χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι και μικροί καταστηματάρχες χτυπιούνται από την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και η πλήρης «απελευθέρωση» του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και των φαρμακείων. Τα λαϊκά νοικοκυριά καλούνται να πληρώσουν το 2013 την 14η(!) -μέσα σε δύο χρόνια- επιβολή αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ .
Μπροστά σ’ αυτά τα αλλεπάλληλα και αμείλικτα χτυπήματα της μνημονιακής πολιτικής οι αντιστάσεις των εργαζομένων για το πέρασμα τους, όπως αυτές των απολυόμενων στον δημόσιο τομέα το τελευταίο διάστημα, εκδηλώνονται ασίγαστες. Η αναγκαιότητα να πάρουν πανεργατικό χαρακτήρα προβάλει σαν μια πλατιά απαίτηση.
Διαβάστε Περισσότερα
Η συνδικαλιστική ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, που κινήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα, με τρόπο ώστε ν’ αποφευχθεί, ένας πραγματικός ξεσηκωμός των εργαζόμενων στο Δημόσιο Τομέα, αναγκάστηκε να κηρύξει, για την Τετάρτη 19 Δεκέμβρη, πανδημοσιοϋπαλληλική 24ωρη απεργία, με καθυστέρηση, και παραμονές των γιορτών… Από την άλλη, η ΓΣΕΕ, κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας(!!!) αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά, πόσο αντίθετη είναι, στο ξέσπασμα ενός μαζικού πανεργατικού αγώνα, του μόνου ικανού ν’ αναχαιτίσει την επίθεση. Παρόλο που, η κατεύθυνση με την οποία κινούνται οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, υπονομεύει, την ανάπτυξη και την ισχυροποίηση της πανεργατικής αντίστασης, η απεργία και το συλλαλητήριο, που υποχρεώθηκαν να κηρύξουν για τις 19/12, θα πρέπει να αποτελέσει ένα βήμα μαζικής καταγγελίας και διαδήλωσης, ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης –τρόικας και ταυτόχρονα μια ώθηση για να ξεδιπλωθούν μαζικοί συντονισμένοι αγώνες των εργαζομένων.
Η Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικό παρόν στην απεργιακή κινητοποίηση και στα συλλαλητήρια της Τετάρτης.
Όλοι στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 12.30 μμ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

17 Δεκεμβρίου 2012

Με ανανεωμένη διάθεση και μαχητικότητα
η Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία στη Θεσσαλονίκη

Το ανοιχτό συντονιστικό της Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία στη Θεσσαλονίκη, στη συνάντησή του την Τετάρτη 12 Δεκέμβρη στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, συζήτησε πάνω στα κρίσιμα πολιτικά ζητήματα της περιόδου και προγραμμάτισε τη δράση της για το επόμενο διάστημα. Σε πρώτο πλάνο, αναδείχθηκε η ανάγκη για τοποθέτηση παρέμβαση της πρωτοβουλίας σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα και πεδία που προκύπτουν. Από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ, τους στόχους και τις προοπτικές τους, μέχρι τον αγώνα των κατοίκων ενάντια στα μεταλλεία Χαλκιδικής και το επερχόμενο καυτό μέτωπο των συγχωνεύσεων στην παιδεία. Παράλληλα, συζητήθηκαν ζητήματα που ανακύπτουν στην δράση των πρωτοβουλιών γειτονιάς της πόλης και αναδείχθηκε η ανάγκη ενίσχυσης των πρωτοβουλιών αυτών, τόσο στη δράση τους, όσο και στην πολιτική λειτουργία τους. Για το επόμενο διάστημα, μπήκε σε πρώτο πλάνο η ανάγκη για μία στοχευμένη παρέμβαση στους εργαζομένους των ΟΤΑ. Μια «καμπάνια» με ορίζοντα την 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 19/12 και συμμετοχή στην κινητοποίηση της ημέρας.
Στην επόμενη συνάντηση του ανοιχτού συντονιστικού της Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία στη Θεσσαλονίκη, που προγραμματίζεται για τις 2 Ιανουαρίου, θα συζητηθούν τόσο οι εξελίξεις στο πεδίο αυτό, το σχέδιο συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων και ΑΕΙ-ΤΕΙ και όποιο άλλο κρίσιμο ζήτημα μπει στο τραπέζι στο ενδιάμεσο. Επιπλέον, για τα τα μέσα του Ιανουαρίου προγραμματίζεται μία ολομελειακή ανοιχτή συνάντηση των μελών της Πρωτοβουλίας στην πόλη. Μέσα στους στόχους για την επόμενη ημέρα είναι και το άνοιγμα της δράσης της Πρωτοβουλίας σε περισσότερο κόσμο της πόλης, η διαδικτυακή παρουσία της (blog), αλλά και η δημιουργία αφίσας. Οι τακτικές συναντήσεις του ανοιχτού συντονιστικού, από δω και πέρα, θα στεγάζονται στο στέκι νεολαίας «Σφεντόνα» που πραγματοποίησε τα εγκαίνιά του την Κυριακή 16/12 και αποτέλεσε σημείο αναφοράς για ευρύ προοδευτικό κόσμο και ιδιαίτερα για τη νεολαία. Η Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία στη Θεσσαλονίκη προχωρά αποφασιστικά βήμα το βήμα, αναβαθμίζει τη δράση της, και με ανανεωμένη διάθεση θα κινηθεί για την ανάδειξη μιας μάχιμης αντικαπιταλιστικής, αντιιμπεριαλιστικής κατεύθυνσης στην πόλη.

15 Δεκεμβρίου 2012

Κάλεσμα σε ανοιχτή σύσκεψη στο Χαλάνδρι
Τρίτη, 18 Δεκέμβρη, 7:30 μμ. - Παλιό Δημαρχείο
Με στόχο τη συγκρότηση σχήματος στις Βόρειες συνοικίες της Αττικής, στο πλαίσιο της
Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία



Ο λαός μας βιώνει μια πρωτοφανή σε βάθος, ένταση και έκταση επίθεση, που υλοποιείται με μαζικές απολύσεις, με φτωχοποίηση των λαϊκών και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων, με επιβολή μισθών πείνας, με απλήρωτη εργασία, με δουλειά χωρίς δικαιώματα, με δημιουργία στρατιάς ανέργων, με τη φοροληστεία και τα χαράτσια, με την κατάργηση κάθε δικαιώματος, σε ασφάλιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, υγεία και παιδεία.
Η εξάρτηση της χώρας από τα διεθνή ιμπεριαλιστικά κέντρα βαθαίνει. Το αλυσόδεμα της χώρας μέσω του «χρέους» και των δανείων, η υπαγόρευση μέτρων, ασφυκτικών ελέγχων, των εσωτερικών πολιτικών εξελίξεων από την «Τρόικα » της ΕΕ και του ΔΝΤ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, αποσκοπεί στην πλήρη υποδούλωση των λαών και της εργατικής τάξης. Την ίδια στιγμή, αιματοκυλούνται λαοί και υποδαυλίζονται ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, σαν κι αυτές που επαπειλούνται στη Συρία και το Ιράν.
Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, επιδιώκει να εμφανίσει το ξήλωμα κάθε εργατικού δικαιώματος και λαϊκής κατάκτησης, ως αναγκαία θυσία προκειμένου να κρατηθεί η χώρα και ο λαός της, στον καπιταλιστικό μονόδρομο της ΕΕ και της ευρωζώνης.
Επιδιώκει να περάσει την πολιτική της, «δια πυρός και σιδήρου», θωρακίζοντας τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, καταρρακώνοντας ακόμη και την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία και οδηγώντας στη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής, γεγονός που φουσκώνει τα πανιά των πιο αντιδραστικών εκδοχών του συστήματος.
Στον ίδιο μονόδρομο, οδηγούν και οι εξαγγελίες  για «αριστερές κυβερνήσεις», που σπέρνουν  πολλές αυταπάτες, για «μεγάλες ανατροπές», μέσω εκλογών.
Πιστεύουμε ότι καμία προοπτική δεν ανοίγεται, αν δεν βαδίσουμε στον δρόμο της αντίστασης και της αντιμπεριαλιστικής πάλης, της διεκδίκησης των δικαιωμάτων και των αιτημάτων του λαού, της ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής.  Αν ο λαός δεν οργανώσει τον αγώνα του.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση, προτείνουμε τη συγκρότηση ενός ανοικτού σχήματος, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για μια Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, που ν’ αποτελέσει όχημα κοινής δράσης και μάχης. Να διαπνέεται απ’ τη λογική της ενεργητικής παρέμβασης και συμμετοχής στο λαϊκό κίνημα. Να στηρίζει με όποιο τρόπο μπορεί, τους μικρούς και μεγάλους αγώνες, που ξεσπούν και θα ξεσπούν στη γειτονιά, στο σχολείο, στο χώρο δουλειάς. Να στέκεται αλληλέγγυα στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μετανάστες, τη νεολαία, καθέναν που παλεύει και διεκδικεί. Να προσπαθεί να δίνει ουσιαστικές και πολιτικές απαντήσεις στις αγωνίες του λαού, μακριά από το μικρόβιο του φασισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.
Έχοντας αυτά κατά νου, σας καλούμε στο Παλιό Δημαρχείο του Χαλανδρίου, την Τρίτη 18 Δεκέμβρη στις 7:30 μμ. Για να κάνουμε μια πρώτη συζήτηση και να διερευνήσουμε από κοινού τις δυνατότητες και το περιεχόμενο μιας τέτοιας Πρωτοβουλίας.
Δουλεια - ειρηνη - δημοκρατια - εθνικη ανεξαρτησια

14 Δεκεμβρίου 2012

Καμιά απόλυση, καμία ιδιωτικοποιήση στους ΟΤΑ!

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες και νέοι
Οι εργαζόμενοι στους δήμους είναι πάνω από δυο μήνες στον δρόμο με καταλήψεις, απεργίες, διαδηλώσεις, απέναντι στις χιλιάδες απολύσεις του 3ου μνημονίου και τις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών των δήμων. Το μνημόνιο προβλέπει 150000 μέχρι το 2015, 5000 απολύσεις το 2012 και 5000 ανά τρίμηνο το 2013, που θα προκύψουν από την αξιολόγηση και τις ιδιωτικοποιήσεις τομέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, με ταυτόχρονη κατάργηση των οργανισμών των αντίστοιχων υπηρεσιών. Για αυτό είναι ο Φούχτελ στην Ελλάδα, να εξειδικεύσει την εξάρτηση στην τοπική αυτοδιοίκηση, να προετοιμάσει όλους τους θεσμούς, για να επιβάλλει τους όρους για την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου στην αυτοδιοίκηση, την υγεία, την ενέργεια, την εκπαίδευση.
Η τρικομματική κυβέρνηση απαίτησε 2000 απολύσεις στις πρώτες μέρες από την υπογραφή του μνημονίου. Στους εκβιασμούς και τις προσπάθειες διάσπασης, αν δεν φύγουν οι λίστες θα απολυθούν όλοι οι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι εργαζόμενοι απάντησαν με συνέχιση του αγώνα. Αποφασισμένη να κρατήσει τον ρόλο του πολιτικού προσωπικού της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, προχώρησε σε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ξεπερνώντας τα όρια ακόμη και της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Διέγραψε τους εργαζόμενους των δήμων, για τους οποίους δεν πήγαν λίστες, από τα μητρώα απογραφής δημοσίων υπαλλήλων για να μείνουν απλήρωτοι!
Η απεργία και οι κινητοποιήσεις στους δήμους γίνονται κάτω από πολλά χτυπήματα και εκβιασμούς. Αντιμετώπισαν την καταστολή στις κινητοποιήσεις τους, το κόψιμο του μισθού, την τρομοκρατία των δημάρχων και της κυβέρνησης, την συκοφάντηση του αγώνα τους από τα ΜΜΕ, τις συλλήψεις των συναδέλφων τους αλλά και τη νίκη της αλληλεγγύης στην αθώωση.
Αντιμετώπισαν και την υπονόμευση, με αποφάσεις κινητοποιήσεων κατώτερες των περιστάσεων και της διάθεσης των εργαζόμενων, από την συμβιβασμένη συνδικαλιστική ηγεσία, αλλά τράβηξαν μπροστά. Και συνεχίζουν να αντιστέκονται, οργανώνουν τους αγώνες τους για να παλέψουν για να μην εφαρμοστούν οι απολύσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις, δημιουργώντας ελπίδα σε όλους τους εργαζόμενους.
Για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, στο δημόσιο, στον ιδιωτικό τομέα, τον λαό και τη νεολαία ένας είναι ο δρόμος, αυτός της Αντίστασης, της Διεκδίκησης και της Ανατροπής απέναντι στο εφιαλτικό μέλλον που του ετοιμάζουν. Η αναμέτρηση με το σύστημα της εκμετάλλευσης, της εξάρτησης, έξω από κυβερνητικές ή εκλογικές αυταπάτες , με κατανόηση του ταξικού χαρακτήρα της επίθεσης, με μαζικούς ανυποχώρητους αγώνες μπορεί να συγκροτήσει τους εργαζόμενους να δώσει προοπτική νίκης στον αγώνα τους.
Η Πρωτοβουλία για την Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις τον αγώνα των εργαζόμενων στους ΟΤΑ, θα συμπορευτεί μαζί τους, θα ενισχύσει την κατεύθυνση της οικοδόμησης ενός πλατιού μετώπου αντίστασης, για να μπορεί να βρει χώρο η οργή που ξεχειλίζει, η ανάγκη που ωριμάζει, για να ανατραπεί η πολιτική της πείνας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

http://p-a-a-s.blogspot.gr/ 14-12-2012

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (Π.Α.Α.Σ.)

11 Δεκέμβρη 2012
Το νέο-τρίτο κατά σειρά- μνημόνιο άνοιξε μια νέα μαύρη σελίδα στην ιστορία του τόπου μας, κλιμακώνοντας  με μεγαλύτερη  σφοδρότητα την  επίθεση στις  κατακτήσεις και στα δικαιώματα του λαού μας. Δεν υπάρχει ανάλογης βιαιότητας πισωγύρισμα ολόκληρης χώρας και του λαού της, στη μεταπολεμική ιστορία της καπιταλιστικής Ευρώπης.
Ο λαός μας,  ζει «στο πετσί του» τις καθημερινές μαζικές απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τη φορομπηξία και τα χαράτσια ,την διάλυση της ασφάλισης, της  πρόνοιας, της υγείας, και της παιδείας, το ξεπούλημα του πλούτου της χώρας. Η ολοκληρωτική αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος, η τεράστια διεύρυνση της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης και το σάρωμα των τελευταίων εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, είναι σε πλήρη εξέλιξη. H χώρα μετατρέπεται σε ειδική οικονομική ζώνη. Οι ιμπεριαλιστές δανειστές καταλύουν, απροκάλυπτα τη ναρκοθετημένη εθνική κυριαρχία επιβάλλοντας ασφυκτικό διεθνή έλεγχο και επιτήρηση και υπαγορεύουν ωμά τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις. Στο όνομα της παραμονής στην Ευρωζώνη εφαρμόζεται η ασφυκτική υποταγή στα ιμπεριαλιστικά κελεύσματα. Mε το διαρκή εκβιασμό EE και ευρώ ή χάος, δραχμή και καταστροφή επιχειρείται η εξουθένωση του λαού και η εξουδετέρωση της λαϊκής αντίστασης. Το περιβόητο ευρωπαϊκό όραμα, η νέα μεγάλη ιδέα της ελληνικής μεγαλοαστικής τάξης, έγινε βρόχος και εφιάλτης.
Για το δράμα που περνάει ο λαός και η χώρα μας την ευθύνη έχουν οι αντιλαϊκές, σάπιες και διεφθαρμένες πολιτικές των κυβερνήσεων της μεγαλοαστικής τάξης και του καθεστώτος της ξένης εξάρτησης που δεκαετίες τώρα εκμεταλλεύονται τον ιδρώτα του εργαζόμενου  λαού, έχουν φέρει την αποβιομηχάνιση και το ξεκλήρισμα της αγροτιάς, έχουν υπονομεύσει την παραγωγική βάση της χώρας και εκποιήσει τον εθνικό πλούτο της, για να τον οδηγήσουν, σήμερα, στην θηλιά των μνημονίων. Την ευθύνη έχουν οι ιμπεριαλιστές δυνάστες, η «τρόικα», η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ., οι Η.Π.Α. και του ΝΑΤΟ, όλοι αυτοί που αλυσόδεσαν τη χώρα, μέσω του «χρέους» και των δανείων προς τους ντόπιους μεταπράτες και υποτελείς, που αιματοκυλούν λαούς και πραγματοποιούν ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις,  σαν κι αυτές που επαπειλούνται στη Συρία και το Ιράν.

07 Δεκεμβρίου 2012

2η Συνεδρίαση του Συντονιστικού Αττικής


Την Τετάρτη 5/12, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Παναττικού Συντονιστικού της Πρωτοβουλίας για μια Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία.
                Τα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση ήταν:
1)      Η ολοκλήρωση του επικαιροποιημένου πλαισίου της Πρωτοβουλίας. Μετά από συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, και τις παρατηρήσεις που τέθηκαν, αποφασίστηκε, το πλαίσιο να ολοκληρωθεί και να δημοσιοποιηθεί άμεσα.
2)      Το προχώρημα των συγκροτήσεων, ζωντανών οχημάτων δράσης, σε συνοικίες της Αθήνας, σε αναφορά με την Πρωτοβουλία και τη λογική της, η σχέση του Συντονιστικού, με τις συνοικιακές συγκροτήσεις, αλλά και μεταξύ τους, η επιδίωξη, να πραγματοποιηθούν άμεσα, σε συνοικίες της Αθήνας, ανοικτές συσκέψεις, που να συμβάλλουν στη συγκρότηση πρωτοβουλιών, στις γειτονιές.
3)      Η ανάγκη, η Πρωτοβουλία, να συγκροτήσει σύντομα, πλαίσιο υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού κι ενάντια στη φασιστικοποίηση της πολιτικής του συστήματος. Η ανάγκη κίνησης της Πρωτοβουλίας και σ’ αυτήν την κατεύθυνση. Ο χαρακτήρας της κοινής δράσης,  στο θέμα αυτό.
4)      Η ανάγκη ύπαρξης, μέσου διάδοσης και διακίνησης των απόψεων και της δράσης της Πρωτοβουλίας, αλλά και δυνατότητας ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου. Αποφασίστηκε η άμεση δημιουργία ιστολογίου (Blog) της Πρωτοβουλίας.
Η επόμενη συνεδρίαση του Παναττικού Συντονιστικού, ορίστηκε για την Πέμπτη 20/12.

06 Δεκεμβρίου 2012


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
Συγκέντρωση - πορεία 
Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 6 μμ Καμάρα
4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΛΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ


6 Δεκέμβρη 2008. Η κυβέρνηση της ΝΔ συντόνιζε την εκδικητική μανία του κεφαλαίου ενάντια στις αγωνιστικές διαθέσεις της νεολαίας που μόλις είχε βγει από ένα νικηφόρο αγώνα στα σχολειά και τα πανεπιστήμια. Οι αλήτες φοιτητές, οι ανεπρόκοποι, οι θαμώνες των Εξαρχείων, αυτοί που διαταράσσουν την τάξη και άλλα τέτοια έφτιαχναν το κλίμα καθοδηγούμενα από την κυβέρνηση της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ και σύσσωμα τα ΜΜΕ. Είναι αυτό το αντιδραστικό κλίμα ενάντια στην νεολαία και τον αγωνιζόμενο λαό που όπλισε το χέρι του Σαραλιώτη και δολοφόνησε εν ψυχρώ τον 16 χρονο Γρηγορόπουλο, που αμέσως έγινε σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς και ενός ολόκληρου λαού. Η δολοφονία που έγινε η αφορμή να εκδηλωθεί ο Δεκέμβρης της νεολαίας.
Η εξέγερση του Δεκέμβρη έκφρασε την οργή του λαού και της νεολαίας ενάντια στο καπιταλιστικό- ιμπεριαλιστικό σύστημα, ενάντια στις πολιτικές της φτώχειας, της ανεργίας, της μαζικής εξαθλίωσης. Ο λαός και η νεολαία εκδήλωσαν έμπρακτα την οργή τους απέναντι σε ένα σύστημα που τους αλυσοδένει και τους σκοτώνει εν ψυχρώ. Ο Δεκέμβρης έσπασε τον φόβο και τον τρόμο που προσπάθησαν να μας επιβάλλουν έκφρασε τις διαθέσεις και τις επιθυμίες τον καταπιεζόμενων για μια ζωή με ελευθερίες.
Από τότε έως τα σήμερα κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Η ελληνική αστική τάξη παράδωσε τον ελληνικό λαό στους δυτικοευρωπαίους και αμερικάνους ιμπεριαλιστές και έβαλε την χώρα στον γύψο των μνημονίων. Οι πολιτικές της φτώχειας, της ανεργίας, της μαζικής εξαθλίωσης παροξύνθηκαν. Οδήγησαν τον μισό πληθυσμό της χώρας 5.500.000 έλληνες να ζουν στα όρια της φτώχειας με μια επίσημη ανεργία της τάξης του 26%. Την ίδια ώρα που το ελληνικό κεφάλαιο πλέον κάτω από την άμεση εποπτεία των ξένων αφεντικών δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να θωρακίζεται απέναντι στον εχθρό λαό. Η κυβέρνηση της τρόικας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ενισχύουν το πραγματικό κράτος και θωρακίζουν το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο απέναντι στις αυριανές εξεγέρσεις και αντιστάσεις του λαού. Φτιάχνουν στρατιωτική αστυνομία, ετοιμάζονται να απαγορεύσουνε τις διαδηλώσεις, εφαρμόζουν τον τρομονόμο απέναντι στους λαϊκούς αγωνιστές, συλλαμβάνουν και τρομοκρατούν όποιον αντιστέκεται στις πολιτικές τους. Στο πρόσωπο των μεταναστών βρήκανε τον αδύναμο κρίκο ώστε να νομιμοποιήσουν τον φόβο και τον τρόμο, ώστε να ξεφτιλίσουν την ανθρώπινη αξία. Συνεχίζουν πιο έντονα να τροφοδοτούν το μίσος τον σωμάτων ασφαλείας ενάντια στους μετανάστες, στον λαό και την νεολαία, ενώ πλέον η πολιτική τους υπέθαλψε και ενίσχυσε το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Και συνεχίζουν… Αυτό επιβάλουν οι ιμπεριαλιστές, το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο. Πως θα μας αλυσοδέσουν, θα μας φιμώσουν, θα μας πειθαναγκάσουν να αποδεχτούμε το μέλλον της σύγχρονης δουλείας. Πως θα καταφέρουν να μας κάνουν κρέας για τα κανόνια τους στις σύγχρονες σταυροφορίες που ετοιμάζουν στην Μέση Ανατολή.

Να μην τους περάσει. Και ο λαός πρέπει και μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα του. Να ανεβάσει μάλιστα και τον πήχη ψηλότερα. Αυτό επιβάλλει η εποχή μας.
Η δολοφονία του Αλέξη μας θυμίζει με ποιον έχουμε να κάνουμε, ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός για το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό, μέχρι που είναι αποφασισμένοι να φτάσουν.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Να οργανωθούμε στην γειτονιά μας, στην δουλειά μας, στα σχολεία και τις σχολές
Να μην επαναπαυτούμε. Δεν υπάρχουν εύκολες και γρήγορες λύσεις και εκλογικές νίκες.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, από τον δρόμο του μαζικού και παρατεταμένου αγώνα.
Μόνο έτσι μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και την ζωή μας.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Θεσσαλονίκη 6 Δεκέμβρη 2012