23 Ιουνίου 2013

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

Κυβερνητικό σχήμα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, και με τη ΔΗΜΑΡ να συνεχίζει την “υπεύθυνη πολιτική” της, μη διαφοροποιούμενη επί της ουσίας από την κυβέρνηση, είναι το μέχρι τώρα αποτέλεσμα της πολιτικής αναταραχής που προέκυψε το τελευταίο διάστημα με επίκεντρο το ζήτημα του κλεισίματος της ΕΡΤ και της απόλυσης των 2.656 εργαζόμενων της.
Η ρωγμή στην κυβερνητική συνοχή είναι αποτέλεσμα του μέχρι τώρα αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, αλλά και πολλών χιλιάδων λαού, που αντιτάχθηκαν και αντιτάσσονται στη μαύρη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) σύμφωνα με την οποία ο κάθε υπουργός μπορεί να κλείνει δημόσιους οργανισμούς και να πετά στο δρόμο τους εργαζόμενους με μια απλή απόφαση του! Μέσα από το κλείσιμο της ΕΡΤ συνεχίζεται και κλιμακώνεται η πολιτική των απολύσεων, της φτώχειας, της συντριβής των εργασιακών σχέσεων, των κοινωνικών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων κι ελευθεριών, ολόκληρου του λαού και της νεολαίας. Αυτό απαιτούν εξάλλου ωμά και ανοιχτά με καθημερινές παρεμβάσεις τους, τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά της ΕΕ και των ΗΠΑ, απευθυνόμενοι στους ντόπιους υποτελείς τους.

18 Ιουνίου 2013

Η τρομοκρατία και οι απολύσεις στα εργοστάσια δεν θα περάσουν! (Βόλος)

Η Πρωτοβουλία Βόλου για την Αριστερή Ανι-ιμπεριαλιστική Συνεργασία καταγγέλλει την τρομοκρατική απόλυση του εργάτη Στάθη Μιχάλη, μέλους του Δ.Σ. του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» από την εργοδοσία του εργοστασίου ΚΙΟΛΕΪΔΗΣ την Πέμπτη 13 Ιουνίου μέρα της γενικής απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Η απόλυση αυτή έρχεται να κλιμακώσει την επίθεση στο εργοστάσιο που βιώνουν εδώ και πολύ καιρό οι εργάτες με εκ περιτροπής εργασία, συνεχείς απολύσεις όσων διαμαρτύρονται για τα απλήρωτα μεροκάματα και σήμερα με τον ανοιχτό εκβιασμό για ατομικές συμβάσεις εργασίας με μείωση των αποδοχών από 25%-40%.
Στο εργοστάσιο δεν υπάρχει εργοστασιακό σωματείο και οι εργάτες ανοργάνωτοι δέχονται την βάρβαρη επίθεση και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας χωρίς να μπορούν μέχρι στιγμής να αντισταθούν.

15 Ιουνίου 2013

ΠΑΑΣ Φθιώτιδας: ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΥΠΑΤΗ


ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ

Η ΠΑΑΣ Φθιώτιδας καταγγέλλει την απαράδεκτη και ανιστόρητη απόφαση του Δημάρχου Λαμιέων Γ. Κοτρωνιά να καλέσει τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, δηλαδή τους υμνητές του Χίτλερ και του ναζισμού, να επιστρέψουν στο χώρο του εγκλήματος, να παραβρεθούν και να «αποτίσουν» φόρο τιμής στα θύματα των πολιτικών προγόνων τους, που αυτοί σφαγιάσανε στο Ολοκαύτωμα της Υπάτης. Η προκλητική αυτή απόφαση του Δημάρχου Λαμιέων έρχεται σε βαθιά αντίθεση με τις δημοκρατικές, αντιφασιστικές και πατριωτικές παραδόσεις του Φθιωτικού Λαού. Αποτελεί ύβρη των ηρωικών αγώνων του λαού ενάντια στο Ναζί-φασίστα κατακτητή, με τον τιτάνιο αγώνα της Εθνικής Αντίστασης, μέσα από τις τάξεις του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ και με πρωτοπόρους του Έλληνες κομμουνιστές και το ηρωικό επαναστατικό ΚΚΕ. Αυτή η απόφαση έρχεται, 69 χρόνια μετά, να καθαγιάσει τους συνεργάτες των Ναζί, τα τάγματα ασφαλείας και τους γερμανοτσολιάδες προδότες.

12 Ιουνίου 2013

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΕ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΙΣ 10:30 μ.μ. 


11 Ιουνίου 2013

Κάλεσμα σε ανοιχτή σύσκεψη στο Χαλάνδρι
Πέμπτη, 13 Ιούνη, 7:00 μμ. – Κέντρο Νεότητας

Η τρικομματική κυβέρνηση της φτώχειας και της εξαθλίωσης, μπροστά στο φόβο της λαϊκής οργής, προχωρά σε τρομοκρατικά μέτρα απέναντι σε αγώνες ακόμα και πριν αυτοί ξεσπάσουν. Επιστράτευσε κλάδους εργαζόμενων που αγωνίζονται, ΜΕΤΡΟ, ναυτεργάτες καθώς και εργαζόμενους που προτίθενται να αγωνιστούν, όπως οι εκπαιδευτικοί. Ο λαός της Ιερισσού κατασυκοφαντείται και τρομοκρατείται και η πρόθεσή για απεργία ποινικοποιήθηκε.
Στην ίδια κατεύθυνση και παράλληλα, ο συνεχιζόμενος αγώνας του Τουρκικού λαού και η ανυποχώρητη στάση της Τούρκικης κυβέρνησης δείχνει πώς εννοούν οι κυβερνήσεις της περιοχής και τα αφεντικά τους ΕΕ-ΔΝΤ, την λεγόμενη «ανάπτυξη» και τον τρόπο που θέλουν να την επιβάλλουν. Οι δολοφονίες, οι συλλήψεις και η αλόγιστη χρήση χημικών στην Τουρκία, καθώς και οι απαγωγές πολιτικών προσφύγων στην χώρα μας, είναι ο μόνος τρόπος που γνωρίζει το σύστημα για να επιβληθεί απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό.

10 Ιουνίου 2013

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ΄ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ!
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΛΑΟ!

Η μαφιόζικου τύπου απαγωγή, ο βασανισμός κι η ταχύρυθμη έκδοση στην Τουρκία, του αγωνιστή πολιτικού πρόσφυγα στη χώρα μας, Μπουλούτ Γιαϊλά, που έγινε στην Αθήνα, στις 30 του Μάη, αποτελεί μια παρόξυνση της τρομοκρατικής επιχείρησης, που έχει εξαπολύσει, εδώ και έξι μήνες, η τρι-κομματική κυβέρνηση ενάντια στους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες, που ζουν στη χώρα μας. Μια επιχείρηση που γίνεται με τη συνδρομή των ιμπεριαλιστικών αφεντικών και των μηχανισμών τους (Ιντερπόλ), και σε συνεργασία με την αντιδραστική τουρκική κυβέρνηση. Φανερώνοντας για πολλοστή φορά, πως οι εξαρτημένες άρχουσες τάξεις σ΄ Ελλάδα και Τουρκία, παρά τις μεταξύ τους αντιθέσεις, έρχονται σε συνεργασία, όταν πρόκειται να αντιμετωπίσουν τους λαούς τους, και τους λαϊκούς αγωνιστές.

05 Ιουνίου 2013

Πρωτοβουλία Βόλου για Αριστερή Αντι-ιμπεριαλιστική Συνεργασία
ΕΚΔΗΛΩΣΗ -ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Είμαστε οι πολλοί και έχουμε το δίκιο, θα νικήσουμε!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ -ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Παρασκευή 7 Ιουνίου 7,30μμ στο Αμφιθέατρο Σαράτση (Παπαστράτος)
Θα μιλήσουν :
Κώστας Μιχαλάκης, Γιώργος Σόφης, Θανάσης Τσιριγώτης

Είμαστε οι πολλοί και έχουμε το δίκιο, θα νικήσουμε !

Η τρικομματική κυβέρνηση της φτώχειας και της εξαθλίωσης, πειθήνιος υπηρέτης των εντολών ΕΕ – ΔΝΤ βάζει στον γύψο, με την επιστράτευση όσους κλάδους εργαζόμενων παίρνουν τον δρόμο του αγώνα. Μετά τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ και τους ναυτεργάτες σειρά είχαν οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να αποτραπεί η απεργία διαρκείας που είχαν κηρύξει ενάντια στην κατεδάφιση των εργασιακών τους σχέσεων και τις απολύσεις.
Ο αγώνας των καθηγητών είναι κομμάτι του αγώνα όλου του εργαζόμενου λαού ενάντια στην βάρβαρη πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης, των απολύσεων και της ανεργίας, της διάλυσης της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης, της καταστολής και της φασιστικοποίησης, της εξάρτησης από τους ευρωπαίους και αμερικάνους ιμπεριαλιστές.

04 Ιουνίου 2013

Να καταδικάσουμε την άγρια κρατική καταστολή των μεγάλων λαϊκών διαδηλώσεων στην Τουρκία.

Συνεχίζονται οι τεράστιες αντικυβερνητικές λαϊκές διαδηλώσεις, σε δεκάδες πόλεις της Τουρκίας.
Οι αντιδράσεις για το ξερίζωμα των δέντρων στο Πάρκο Γκεζί, δίπλα στην ιστορική για τους αγώνες του λαού πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης και η αγριότητα της επιχείρησης εκκένωσης της πλατείας κατέβασαν στο δρόμο χιλιάδες λαού και μετέτρεψαν τη διαμαρτυρία για το πάρκο σε μια από τις μεγαλύτερες αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων. Ξεχείλισε το ποτήρι της οργής του τουρκικού λαού και ήρθαν στην επιφάνεια οι πολύ σημαντικές αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις στη γειτονική χώρα.
Τις τεράστιες αντικυβερνητικές λαϊκές διαδηλώσεις τροφοδοτούν: οι άθλιες συνθήκες ζωής του λαού, που επέβαλε το "οικονομικό θαύμα" του ΔΝΤ και της άρχουσας τάξης της Τουρκίας, η καταπίεση του τουρκικού λαού και της Κουρδικής μειονότητας και η όξυνση της πολιτικής διαπάλης των τμημάτων της κυρίαρχης τάξης, που εκφράζεται με την ολοένα εντεινόμενη και επεκτεινόμενη σύγκρουση του λεγόμενου ισλαμικού με το κοσμικό ή Κεμαλικό καθεστώς.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ για την

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ

 ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΣΤΙΣ 7 μ.μ. ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Ανακοίνωση της ΠΑΑΣ Δάφνης Υμηττού – Νοτίων Προαστίων

Στην 3η τακτική σύσκεψη της Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Ιουνίου στα Γραφεία της ΠΑΑΣ αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

1. Εκδήλωση – Συζήτηση με θέμα «Διαχείριση ή Αντίσταση και Αγώνας;». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Ιουνίου στις 11 πμ στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Υμηττού. Αποφασίστηκε να κυκλοφορήσει αφίσα.
2. Κάθε Κυριακή πρωί τα Γραφεία της ΠΑΑΣ (οδός Πεντέλης 12 Χαραυγή) θα είναι ανοιχτά.
3. Η επόμενη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Ιουνίου στις 6.30 το απόγευμα στα Γραφεία της ΠΑΑΣ
Με μεγάλη επιτυχία έγινε το λαϊκό γλέντι της ΠΑΑΣ Δάφνης Υμηττού – Νοτίων Προαστίων. Πάνω από 60 φίλοι και συναγωνιστές από την περιοχή συμμετείχαν ενώ υπήρχε και οικονομικό όφελος 500 ευρώ για τις δραστηριότητες της ΠΑΑΣ