30 Αυγούστου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΑΣ ΓΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Όχι στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία!
Καμία διευκόλυνση στους ιμπεριαλιστές, καμιά συμμετοχή της χώρας μας!
Έξω οι νατοϊκές βάσεις από τη χώρα!
Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες!


Πυκνώνουν απειλητικά τα πολεμικά σύννεφα πάνω από την Ανατολική Μεσόγειο. Οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές προετοιμάζουν πυρετωδώς τις φονικές τους μηχανές για επέμβαση στη Συρία. Από δίπλα τους, διάφοροι πρόθυμοι μεταξύ αυτών και η ελληνική κυβέρνηση, ετοιμάζονται να συμβάλουν στο νέο μακελειό.
Ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι, η νεολαία οφείλουν να καταδικάσουν αποφασιστικά τα σχέδια των αμερικάνων και ευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Να διαδηλώσουν μαζικά σε όλη τη χώρα ενάντια στο νέο σφαγείο που ετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστές στην περιοχή. Να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο συριακό λαό και να απαιτήσουν να μη δοθεί καμία διευκόλυνση από τη χώρα μας στα ιμπεριαλιστικά στρατεύματα, να μην εμπλακεί με κανένα τρόπο η χώρα μας στην επέμβαση.
Η Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί σε ανοιχτή σύσκεψη το Σάββατο 31 Αυγούστου, στις 6:00 το απόγευμα στο βιβλιοπωλείο-καφέ «Εκτός των τειχών» με στόχο την οργάνωση μιας πρώτης πλατιάς, μαζικής, κινηματικής απάντησης στη σχεδιαζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση.

29 Αυγούστου 2013

XANIA: Η ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΞΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΣΙΜΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Η φτώχεια και η ανεργία δεν είναι τα μόνα δεινά που έχει ν’ αντιμετωπίσει ο κόσμος της δουλειάς σαν συνέπεια της κρίσης του συστήματος.
Την ίδια ώρα που κλείνουν σχολειά και νοσοκομεία και ξανά πετσοκόβονται συντάξεις, οι εξελίξεις καθιστούν αναγκαίο να βγούμε στο δρόμο και για έναν ακόμη λόγο που επίσης αφορά τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας. Είναι φανερό σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο πως το δικαίωμα της ειρηνικής συμβίωσης των λαών της περιοχής μας απειλείται θανάσιμα πλέον από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τη δολοφονική επέμβαση που εξαγγέλλουν αυτή τη φορά στη Συρία.

ΠΑΑΣ Θεσσαλονίκης

Την Παρασκευή 30-08 στις 7:00 μ.μ. ανοιχτό Συντονιστικό
της ΠΑΑΣ Θεσσαλονίκης στο στέκι Σφεντόνα 
(Μακρυγιάννη 17- Κέντρο Θεσσαλονίκης)
για να συζητήσει τις πολιτικές εξελίξεις
και την πανελλαδική συγκρότηση της ΠΑΑΣ.

27 Αυγούστου 2013

Όχι στην επαπειλούμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία!

27-8-2013
Σε ετοιμότητα επέμβασης στη Συρία, έχει τεθεί ο στρατιωτικός μηχανισμός των αμερικάνων ιμπεριαλιστών, με πρόσχημα τις καταγγελίες για τη δολοφονία εκατοντάδων αμάχων με χημικά όπλα απ’ το καθεστώς του Ασάντ. Ενώ στην περίπτωση του Ιράκ τα «χημικά του Σαντάμ» - που αποδείχθηκαν ένα κολοσσιαίο ψέμα κατασκευασμένο από τα αμερικάνικα χαλκεία - χρησιμοποιήθηκαν σαν πρόσχημα για την στρατιωτική επέμβαση του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, στη Συρία οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές, οι μεγαλύτεροι φονιάδες των λαών, «ανακαλύπτουν» τις προφάσεις, μετά από μια προβοκάτσια, για να δικαιολογήσουν μια νέα στρατιωτική επέμβαση, και για την προώθηση των σχεδίων τους.

26 Αυγούστου 2013

Για τη συγκέντρωση ενάντια στο κλείσιμο του Αμαλία Φλέμινγκ και τις διαθεσιμότητες στα Μελίσσια

Πετυχημένη ήταν η συγκέντρωση που διοργάνωσε την Πέμπτη 22/8 στα Μελίσσια το σωματείο του Αμαλία Φλέμινγκ ενάντια στο κλείσιμο του νοσοκομείου και τις διαθεσιμότητες που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας και σε άλλα νοσοκομεία της περιοχής. Περισσότερα από 500 άτομα, εργαζόμενοι στο Φλέμινγκ, το Σισμανόγλειο, το Αγία Όλγα, το Πατησίων, αλλά και πολλοί κάτοικοι της περιοχής εκφράσανε την αντίθεση τους στην πολιτική της κυβέρνησης που όχι μόνο στέλνει εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία, αλλά στερεί και εκατοντάδες νοσοκομειακά κρεβάτια από τους κατοίκους της Βόρειας Αθήνας.
Τη συγκέντρωση χαιρέτησαν εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΕΡΤ, εκπρόσωποι Ενώσεων Γονέων της περιοχής, δημοτικές παρατάξεις, συλλογικότητες και κόμματα. Στο χαιρετισμό της ΠΑΑΣ τονίστηκε η ανάγκη συντονισμού του αγώνα των νοσοκομειακών, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων των Δήμων, που αυτή την περίοδο βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβερνητικής επίθεσης, καθώς και της αλληλεγγύης όλου του λαού ο οποίος θίγεται άμεσα από αυτήν την πολιτική. Τονίστηκε επίσης η ανάγκη να απαλλαγεί αυτός ο αγώνας από τις αυταπάτες που σπέρνονται σκόπιμα, ότι τα πάντα θα φτιάξουν αν πάμε σε εκλογές και αλλάξει η κυβέρνηση.
Η συγκέντρωση έκλεισε με συναυλία από εργαζόμενους στα νοσοκομεία.

21 Αυγούστου 2013

Κάτω τα χέρια απ΄ το δικαίωμα του λαού στην Υγεία!
Κανένα Νοσοκομείο να μην κλείσει!
ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ!

Εντείνοντας παραπέρα την πολιτική της σε βάρος του λαού, την επίθεση της σ’ όποιο λαϊκό δικαίωμα και κατάκτηση έχει απομείνει, η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε «αιφνιδιαστικά», μέσα στον… Αύγουστο, την απόφαση της, να κλείσει το Γενικό Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμιγκ» - Πτέρυγες Τσαγκάρη και Μπόμπολα - στα Μελίσσια. Ένα Νοσοκομείο με 270 κρεβάτια, που καλύπτει, πέρα απ΄ το «Σισμανόγλειο», τις ανάγκες χιλιάδων λαού, σ΄ όλη τη Βορειοανατολική Αττική. Το κλείσιμο του Νοσοκομείου, το βαφτίζουν, για ευνόητους λόγους, ως μετατροπή του σε «Κέντρο Αποκατάστασης» ή σε «Κέντρο Υγείας αστικού τύπου», υποβαθμισμένου και χωρίς εφημερία και δυνατότητα κάλυψης επειγόντων περιστατικών. Όπως βαφτίζουν «συγχωνεύσεις», τα λουκέτα σε άλλα Νοσοκομεία, όπως βαφτίζουν «διαθεσιμότητες», τις απολύσεις. Ένα κλείσιμο που έρχεται σε συνέχεια του λουκέτου στο 1ου ΙΚΑ (Παπαδημητρίου), ενώ απ΄ το στόχαστρο του συνολικότερου «σχεδίου» διάλυσης της Υγείας, που προβλέπει το κλείσιμο δεκάδων Νοσοκομείων, σ΄ ολόκληρη τη χώρα, δεν εξαιρείται ούτε το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Την ίδια στιγμή υποβαθμίζουν και το Σισμανόγλειο, θέτοντας σε διαθεσιμότητα εκατοντάδες εργαζόμενους του, και κλείνοντας συγκεκριμένα τμήματά του. Κι όλα αυτά, μέσα σ’ ένα πλαίσιο περικοπών και δραματικών ελλείψεων νοσοκομειακού υλικού, με ότι συνέπειες έχει αυτό για την υγεία του λαού.

16 Αυγούστου 2013

Τα πρώτα αποτελέσματα των μέτρων του Υπουργείου Συγκοινωνιών «για την πάταξη της λαθρεπιβίβασης»:

Θάνατος 18χρονου επιβάτη που προσπάθησε
να αποφύγει το πρόστιμο!

Στο θάνατο του Θανάση Καναούτη, κατέληξε ο έλεγχος εισιτηρίου στο τρόλεϊ «12». Είναι το πρώτο τόσο σοβαρό περιστατικό εδώ και δύο μήνες περίπου που ξεκίνησε η εφαρμογή της νέας δέσμης μέτρων του υπουργείου συγκοινωνιών για «την καταπολέμηση της λαθρεπιβίβασης» στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας.


Τα απανωτά μνημόνια και μέτρα που έχουν συντρίψει τα εισοδήματα του λαού σε συνδυασμό με την ανεργία και την αύξηση του εισιτήριου στο 1,40 ευρώ, επόμενο ήταν να προκαλέσουν μείωση στα έσοδα των οργανισμών αστικών συγκοινωνιών. Ο αριθμός των επιβατών μειώθηκε, κυρίως λόγω ανεργίας. Την ίδια στιγμή αυξήθηκε ο αριθμός όσων δεν πληρώνουν εισιτήριο στη βάση οικονομικών δυσκολιών.

Συγκέντρωση και πορεία για τον άδικο θάνατο του 18χρονου επιβάτη

Η Κίνηση Αντίστασης και Πάλης θα συμμετέχει στη σημερινή συγκέντρωση στις 4:00μμ στην Κεντρική Πλατεία του Περιστερίου και πορεία προς τον Αγ. Βασίλειο, όπου στις 5:00μμ θα γίνει η κηδεία του Θανάση Καναούτη. Ο θάνατος του νέου αυτού ανθρώπου είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής που αφαιρεί ζωές και δικαιώματα. Δεν πρέπει να περάσει έτσι.
Ο αγώνας για τα δικαιώματα του λαού πηγαίνει μαζί με την απαίτηση να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί του θανάτου του Θανάση Κ.

Να μη λείψει κανείς.

06 Αυγούστου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΒΟΛΕΣ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ

Τα ξημερώματα της 5ης Αυγούστου με μία κίνηση αυταρχισμού και καταστολής η ΕΛΑΣ με τη σύμπραξη και του Δήμου Πατρέων εισέβαλλε σε τρεις χώρους που τελούν υπό κατάληψη. Στην κατάληψη Μαραγκοπούλειου (πρώην ΠΙΚΠΑ), στην κατάληψη κτιρίου του ΤΕΙ Πατρών και τέλος αυτή του "Παραρτήματος" του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου. Οι τρεις χώροι αδειάσανε και τα συνεργεία του Δήμου χτίσανε με τούβλα τις εισόδους. Επίσης έγιναν δεκαέξι προσαγωγές και πέντε άτομα συνελήφθησαν.