29 Αυγούστου 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ
«ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

Να οργανώσουμε και να διευρύνουμε τις λαϊκές αντιστάσεις!


• Νέα αντιλαϊκά μέτρα έρχονται. Απολύσεις, φόροι, χαράτσια προϊδεάζουν για τον εφιάλτη που μας ετοιμάζει η κυβέρνηση Σαμαρά και οι συνυπεύθυνοι-πρόθυμοι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Οι προεκλογικές υποσχέσεις για "επαναδιαπραγμάτευση" των μνημονίων κουρελιάστηκαν όπως παλιότερα το "λεφτά υπάρχουν". Η ΕΕ και το ΔΝΤ όχι μόνο απαιτούν την πλήρη εφαρμογή των μέτρων, αλλά στοχεύουν στην περαιτέρω διάλυση των όποιων εργατικών και κοινωνικών κατακτήσεων έχουν απομείνει και στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.
• Οι ίδιοι ιμπεριαλιστές προωθούν ολοταχώς το ξαναμοίρασμα των σφαιρών επιρροής τους στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής. Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ μπλέκει το λαό μας στα πολεμικά σενάρια των ιμπεριαλιστών οδηγώντας τη χώρα στο μάτι του κυκλώνα που αυτοί έχουν εξαπολύσει.
• Την ίδια στιγμή το εργατικό και λαϊκό κίνημα, ύστερα από τους σκληρούς αγώνες της τελευταίας διετίας, αφήνεται στη γωνία των πολιτικών εξελίξεων, θεατής της επίθεσης που συνεχίζει να δυναμώνει και των αντιπολιτευτικών σκοπιμοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ. Απ' την άλλη μεριά, η κρατική και η φασιστική τρομοκρατία ανασυντάσσονται και ενισχύονται με στόχο την πάταξη κάθε αντίστασης, με πρώτο θύμα τους μετανάστες εργάτες και τελικό στόχο το σύνολο του λαού.

Σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, το ΚΚΕ(μ-λ), το Μ-Λ ΚΚΕ και ανένταχτοι αγωνιστές, στα πλαίσια της «Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία» και με την ευκαιρία των κινητοποιήσεων στη ΔΕΘ, καλούν κάθε αγωνιστή, κάθε αριστερό, κάθε αντιφασίστα και κάθε συλλογικότητα σε ανοιχτή συζήτηση στη Θεσσαλονίκη. Στόχος όλων μας η οργάνωση και διεύρυνση των λαϊκών αντιστάσεων για την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής επίθεσης ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, 7:00 μ.μ.
ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51) – 4ος όροφος