21 Σεπτεμβρίου 2012

Όλοι στο πόδι για την επιτυχία της απεργίας!

Πανεξόρμηση σε εργοστασιακούς χώρους, γειτονιές και δημόσιες υπηρεσίες αποφάσισε σε χθεσινή σύσκεψη η Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία με σκοπό την κινητοποίηση των εργαζόμενων και του λαού της Θεσσαλονίκης ενόψει της 24ωρης Γενικής Απεργίας στις 26 του Σεπτέμβρη.
Οι επόμενες ημέρες μέχρι την Τετάρτη 26/9, αποφασίστηκε να είναι ημέρες γενικής κινητοποίησης όλων των δυνάμεων της Πρωτοβουλίας με σκοπό την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή και επιτυχία της απεργίας. Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπει ο λαός μας και η εργατική τάξη στον δρόμο της νικηφόρας αντίστασης ενάντια στους δυνάστες του.
Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκαν εξορμήσεις με την προκήρυξη της Πρωτοβουλίας στα εργοτάξια των εργαζόμενων στους ΟΤΑ σε Σταυρούπολη, Ευκαρπία, Πολίχνη, Αμπελόκηπους και Εύοσμο. Στην ΕΛΒΟ και την ΣΙΔΕΝΟΡ στην βιομηχανική περιοχή. Στις υπηρεσίες του ΙΚΑ σε Τούμπα, Αριστοτέλους και Εύοσμο, στον ΟΑΕΔ στην Μπότσαρη, στην Δωδεκανήσου και στην Νεάπολη στα ΕΠΑΣ Ευόσμου, Ευκλείδη και Σταυρούπολης, στον ΟΑΣΘ και στα νοσοκομεία Παναγία, ΑΧΕΠΑ και Ιπποκράτειο. Εξορμήσεις θα γίνουν επίσης στο Πανεπιστήμιο και σε κεντρικά σημεία της Καλαμαριάς, στον Εύοσμο, στην Τούμπα, στην Νεάπολη και στους Αμπελόκηπους. Το Σάββατο το πρωί συναγωνιστές της Πρωτοβουλίας θα μοιράσουν μαζικά υλικό για την απεργία στο κέντρο της πόλης, με σημείο εκκίνησης την πλατεία Αριστοτέλους.
Η προσυγκέντρωση της Πρωτοβουλίας την ημέρα της απεργίας θα γίνει στην Καμάρα στις 9:30 π.μ.