26 Δεκεμβρίου 2012

3η Συνεδρίαση του Παναττικού Συντονιστικού της Π.Α.Α.Σ.

Την Πέμπτη 20/12, πραγματοποιήθηκε η 3η ανοικτή συνεδρίαση του Παναττικού Συντονιστικού της Πρωτοβουλίας για μια Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία.
Τα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση, αφορούσαν τα πεπραγμένα, απ’ την προηγούμενη συνεδρίαση, που σχετίζονται με το παραπέρα προχώρημα της Πρωτοβουλίας, τόσο κεντρικά, όσο και σε ιδιαίτερα μέτωπα. Ειδικότερα:
1. Η ανάγκη ολοκλήρωσης, αμέσως μετά τις γιορτές, του πλαισίου άποψης της Πρωτοβουλίας, όσον αφορά την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού, κι ενάντια στην φασιστικοποίηση της πολιτικής του συστήματος. Ο χαρακτήρας της κοινής δράσης της Π.Α.Α.Σ., στο μέτωπο αυτό.
2. Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να’ χουν, οι συγκροτήσεις σχημάτων δράσης, στις γειτονιές της Αττικής, στο πλαίσιο της Π.Α.Α.Σ., καθώς και το τι έχει πραγματοποιηθεί στο επίπεδο αυτό, σε συνοικίες. Εκφράστηκε γενική συμφωνία στους άξονες πολιτικού πλαισίου, που πρέπει να έχουν, τέτοιες συγκροτήσεις, αλλά και διαφορετικές απόψεις, όσον αφορά, το εάν οι συγκροτήσεις αυτές, θα πρέπει να έχουν το όνομα της Πρωτοβουλίας, ή να επιλέξουν δικό τους. Αναπτύχθηκε εκτεταμένη συζήτηση, πάνω στο ζήτημα αυτό, καθώς και στο ζήτημα της σχέσης των συνοικιακών συγκροτήσεων, με την Π.Α.Α.Σ.
3. Έγιναν τοποθετήσεις και παρατηρήσεις σχετικά με το ιστολόγιο (blog) της Πρωτοβουλίας, το οποίο ξεκίνησε ήδη - σε πρώτη φάση - τη λειτουργία του. Σχετικά με το χαρακτήρα που πρέπει ν΄ αποκτήσει, ώστε ν’ αποτελέσει, όχι απλά, ένα μέσο ενημέρωσης της Πρωτοβουλίας, του πολιτικού στίγματος και της δράσης της, αλλά να είναι ανοικτό και σε ιδιαίτερες τοποθετήσεις και προβληματισμούς και στην πολιτική αντιπαράθεση.
Η επόμενη συνεδρίαση του Παναττικού Συντονιστικού, ορίστηκε για την Παρασκευή 4/1/2013.