06 Αυγούστου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΒΟΛΕΣ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ

Τα ξημερώματα της 5ης Αυγούστου με μία κίνηση αυταρχισμού και καταστολής η ΕΛΑΣ με τη σύμπραξη και του Δήμου Πατρέων εισέβαλλε σε τρεις χώρους που τελούν υπό κατάληψη. Στην κατάληψη Μαραγκοπούλειου (πρώην ΠΙΚΠΑ), στην κατάληψη κτιρίου του ΤΕΙ Πατρών και τέλος αυτή του "Παραρτήματος" του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου. Οι τρεις χώροι αδειάσανε και τα συνεργεία του Δήμου χτίσανε με τούβλα τις εισόδους. Επίσης έγιναν δεκαέξι προσαγωγές και πέντε άτομα συνελήφθησαν.

Η ιστορία των τριών καταλήψεων είναι διαφορετική. Αυτή του "Παραρτήματος" έχει και πιο μεγάλη σημασία για τον λαό και την νεολαία της Πάτρας, αποτελεί σύμβολο αγώνων για δημοκρατία και ελευθερία, καθώς εκεί διαδραματίστηκαν τα πιο βασικά γεγονότα του φοιτητικού κινήματος το 1973 ενάντια στην Χούντα. Επιπροσθέτως το φ.κ. μέσα από το Παράρτημα συνδέθηκε με τον εργαζόμενο λαό της περιοχής (βλ. αγώνα στα εργοστάσια Λαδόπουλου και Πειραϊκής Πατραϊκής και τις κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο Κοντογιαννόπουλου αρχές της δεκαετίας του '90 με αποκορύφωμα τη δολοφονία Τεμπονέρα). Μέχρι και σήμερα σε αρκετές περιπτώσεις κατά την διάρκεια των απεργιακών αγώνων αποτελεί χώρο συγκέντρωσης σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και πολιτικών οργανώσεων.
Το "Παράρτημα" από την δεκαετία του '80 παραδόθηκε στην μέριμνα του Δήμου Πατρέων και στη συνέχεια στην εγκατάλειψη και στην παρακμή. Η προσπάθεια να σπρώξουν αυτό το χώρο στην λήθη δεν είναι τυχαία, ούτε η εισβολή της αστυνομίας έχει να κάνει με το σπάσιμο μιας κατάληψης. Στην ουσία αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο της καταστολής της κυβέρνησης και των ντόπιων παραφυάδων της ενάντια στο λαό μας. Μες στην καλοκαιρινή ραστώνη εργάζονται πυρετωδώς: χιλιάδες απολύσεις, διαθεσιμότητες, περικοπές, διάλυση της δημόσιας παιδείας και υγείας, ξεπούλημα δημόσιου πλούτου, φτώχεια, πείνα, εξαθλίωση. Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική δεν μπορεί να περάσει παρά μόνο με τον εκφασισμό και την βαρβαρότητα.
Επίσης αναδεικνύεται το αδιέξοδο της αντίληψης που κάνει λόγο για νησίδες αυτοδιαχείρισης και αυτοοργάνωσης μέσα στον καπιταλισμό, γιατί κάτι τέτοιο είναι εφικτό μονάχα όσο διαρκεί η ανοχή της αστικής τάξης. Την ώρα που οξύνεται η αντιλαϊκή επίθεση εμπόδιο μπορούν να σταθούν μονάχα οι μαζικοί και οργανωμένοι αγώνες της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας και όχι ο αγωνιστικός αναχωρητισμός. Μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την βάρβαρη πολιτική ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, μόνο έτσι μπορούμε να αντισταθούμε στην καταστολή και την τρομοκρατία.
Η ΠΑΑΣ καταγγέλλει την εισβολή της αστυνομίας και του Δήμου Πατρέων. Το «Παράρτημα» ανήκει στο λαό της Πάτρας!!! Επίσης ζητάμε να αποσυρθούν οι κατηγορίες εναντίον των συλληφθέντων, το κατηγορητήριο εναντίον τους (διακεκριμένες φθορές, ρευματοκλοπή, διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράνομη βία, απείθεια και παράβαση του Νόμου περί όπλων) είναι υπερβολικό, εξοντωτικό και εντελώς ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ!!!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΤΡΑΣ