21 Αυγούστου 2013

Κάτω τα χέρια απ΄ το δικαίωμα του λαού στην Υγεία!
Κανένα Νοσοκομείο να μην κλείσει!
ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ!

Εντείνοντας παραπέρα την πολιτική της σε βάρος του λαού, την επίθεση της σ’ όποιο λαϊκό δικαίωμα και κατάκτηση έχει απομείνει, η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε «αιφνιδιαστικά», μέσα στον… Αύγουστο, την απόφαση της, να κλείσει το Γενικό Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμιγκ» - Πτέρυγες Τσαγκάρη και Μπόμπολα - στα Μελίσσια. Ένα Νοσοκομείο με 270 κρεβάτια, που καλύπτει, πέρα απ΄ το «Σισμανόγλειο», τις ανάγκες χιλιάδων λαού, σ΄ όλη τη Βορειοανατολική Αττική. Το κλείσιμο του Νοσοκομείου, το βαφτίζουν, για ευνόητους λόγους, ως μετατροπή του σε «Κέντρο Αποκατάστασης» ή σε «Κέντρο Υγείας αστικού τύπου», υποβαθμισμένου και χωρίς εφημερία και δυνατότητα κάλυψης επειγόντων περιστατικών. Όπως βαφτίζουν «συγχωνεύσεις», τα λουκέτα σε άλλα Νοσοκομεία, όπως βαφτίζουν «διαθεσιμότητες», τις απολύσεις. Ένα κλείσιμο που έρχεται σε συνέχεια του λουκέτου στο 1ου ΙΚΑ (Παπαδημητρίου), ενώ απ΄ το στόχαστρο του συνολικότερου «σχεδίου» διάλυσης της Υγείας, που προβλέπει το κλείσιμο δεκάδων Νοσοκομείων, σ΄ ολόκληρη τη χώρα, δεν εξαιρείται ούτε το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Την ίδια στιγμή υποβαθμίζουν και το Σισμανόγλειο, θέτοντας σε διαθεσιμότητα εκατοντάδες εργαζόμενους του, και κλείνοντας συγκεκριμένα τμήματά του. Κι όλα αυτά, μέσα σ’ ένα πλαίσιο περικοπών και δραματικών ελλείψεων νοσοκομειακού υλικού, με ότι συνέπειες έχει αυτό για την υγεία του λαού.

Η πολιτική αυτή της κυβέρνησης, που διαλύει και εξαθλιώνει την Υγεία, μια πολιτική σύμφωνη με τις αυξανόμενες απαιτήσεις και πιέσεις των ιμπεριαλιστικών αφεντικών, της Τρόικα (Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.), αποτελεί μόνο μια πλευρά της συνολικότερης αντιλαϊκής της επίθεσης. Αυτής των χιλιάδων απολύσεων και «διαθεσιμοτήτων», εργαζόμενων στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, των μειώσεων μισθών και μεροκάματων. Αυτής της διάλυσης της Παιδείας, του κλεισίματος σχολείων, των απολύσεων εκπαιδευτικών, των κάθε φορά και πιο σκληρών ταξικών φραγμών για τους μαθητές. Αυτής των χαρατσιών και της φορομπηξίας για το λαό. Αυτής του ξεπουλήματος και της ερημοποίησης της χώρας, στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης «ανάπτυξης».
Κι όμως! Μπορούμε ν΄ ανατρέψουμε τα σχέδια τους! Ν΄ αντισταθούμε στην πολιτική τους! Μέσα απ΄ τη συλλογική μας πάλη, ο λαός της περιοχής, οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, οι ασθενείς, όλοι όσοι πλήττονται απ’ τις επιδιώξεις των «από πάνω», να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμή μας και να δημιουργήσουμε ένα πραγματικό μέτωπο, όπου μέσα από έναν σκληρό και επίμονο αγώνα, να απαιτήσει και να παλέψει για να μην κλείσει το «Αμαλία Φλέμινγκ» και κανένα άλλο Νοσοκομείο, να υπερασπίσει στην πράξη, το δικαίωμα του λαού στη δωρεάν Υγεία. Γιατί δεν πρόκειται να σταματήσουν την επίθεση τους αυτή, αν ο ίδιος ο λαός, δεν τους σταματήσει…
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ :
• ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!
• ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ «ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ» ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!
• ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ – ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ!

Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία
στις Βόρειες Συνοικίες της Αθήνας