26 Σεπτεμβρίου 2013

για τη συντριβή του φασισμού
για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής
ανοικτή σύσκεψη της Πρωτοβουλίας Αντίστασης στα Χανιά

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
  • για τη συντριβή του φασισμού
  • για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής
Η Πρωτοβουλία Αντίστασης στην πόλη μας είναι μια αριστερή συλλογικότητα που θέλει να συμβάλλει στα πλαίσια της πανελλαδικής συγκρότησης της Π.Α.Α.Σ. στο δυνάμωμα της μαζικής λαϊκής πάλης.
Πεποίθησή μας είναι πως ιστορικά τίποτε δε χαρίστηκε στον κόσμο της δουλειάς από το σύστημα της εκμετάλλευσης. Ειδικά σε φάσεις βαθειάς κρίσης του καπιταλισμού σαν τη σημερινή, δουλειά ειρήνη, δημοκρατία μπαίνουν σε αμφισβήτηση και μπορούν να προασπιστούν από το λαό μονάχα με σκληρούς αγώνες.
Η Χρυσή Αυγή και κάθε λογής φασισταριά είναι κομμάτι και μονάχα η μια έκφραση της φασιστικοποίησης που επιλέγεται σήμερα σαν βασική κατεύθυνση διαχείρισης από το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης. Οι ντόπιοι εκμεταλλευτές και τα ιμπεριαλιστικά τους αφεντικά της τρόικα, της Ε.Ε. και των ΗΠΑ, επιβάλλουν στο λαό ολοένα και πιο βαθειά φτώχεια και ανεργία και θέλουν τη χώρα ορμητήριο πολέμου.
Όλα αυτά για να τα επιβάλλουν κυβερνούν με προεδρικά διατάγματα, δακρυγόνα, επιστρατεύσεις, βιομηχανίες διώξεων αγωνιστών, με ρατσιστικό αποπροσανατολισμό απέναντι στα θύματα του ιμπεριαλισμού – τους μετανάστες- και ελεεινή υποτέλεια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια…Αυτή ακριβώς η πολιτική βαθέματος της εξάρτησης, της φτώχειας και της φασιστικοποίησης δίνει έδαφος και στα ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΑ αποβράσματα. Ο επίσημος κυβερνητικός ρατσισμός, οι συνεχείς επιστρατεύσεις, η συκοφάντηση και το χτύπημα με κάθε τρόπο των λαϊκών αγώνων, ο βρώμικος πόλεμος του συστήματος στην αριστερά και σε κάθε έννοια λαϊκής οργάνωσης, έδωσαν το πράσινο φως για το ξεσάλωμα της φασιστικής εγκληματικής ομάδας της Χ.Α. Η πρόκληση στον Μελιγαλά και η οργανωμένη δολοφονική επίθεση στο ΚΚΕ στο Πέραμα, ήταν ήδη ενδείξεις γι’ αυτό το ξεσάλωμα των φασισταριών μπροστά στην απειλή που ένιωσε πριν δυο βδομάδες ν’ αντιμετωπίζει το σύστημα, που με τον πιο βρώμικο - σκοτεινό και δολοφονικό τρόπο υπερασπίζονται.
Σύμμαχοι των εφοπλιστών, που οι καημένοι οδηγούνται για ναυπηγήσεις στην Κορέα τάχα λόγω της κόκκινης χούντας των ναυτεργατών, σύμμαχοι των ιμπεριαλιστών δολοφόνων, άφωνοι για τις βάσεις και ελεεινοί πατριδοκάπηλοι για τη μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο πολέμου. Γνωστή η ιστορία τους, γνωστό και το παρόν των φασισταριών στη χώρα μας. Γνωστό και το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης και η σχέση του με τις φασιστικές εφεδρείες του. Άλλωστε στη βάση της κρίσης που αναφέραμε σε μια σειρά χώρες της δημοκρατικής τάχα Ευρώπης, τα φασισταριά συγκυβερνούν ή στηρίζουν κυβερνήσεις του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου. Ακόμη και το κόμμα του νορβηγού φασίστα δολοφόνου Μπρέιβικ, που πριν δύο χρόνια σκότωσε εν ψυχρώ 70 ανθρώπους στο Όσλο, πρόκειται να στηρίξει κυβέρνηση της κεντροδεξιάς.
Η δολοφονία του Παύλου Φύσα όπως ήταν φυσικό εξόργισε τον κόσμο της δουλειάς και τη νεολαία και μας έβγαλε όλους μαζικά στο δρόμο του αντιφασιστικού αγώνα και αυτό είναι ελπιδοφόρο. Όμως το φασισμό που δεν έρχεται από το μέλλον αλλά από τη σαπίλα του συστήματος της εκμετάλλευσης, δε θα τον συντρίψουμε όπως του χρειάζεται έτσι εύκολα και απλά. Η πάλη ενάντια στο φασισμό μπορεί και πρέπει να αλληλοτροφοδοτηθεί με την πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Αυτοί που ανοικτά ή ύπουλα σπάνε απεργίες και υπονομεύουν εκφρασμένες διαθέσεις για αγώνα, όπως αυτές τις μέρες των καθηγητών, δε συμβάλλουν στη συντριβή του φασισμού!!
Γιατί είναι σίγουρο πως από τον φασισμό δε θα μας απαλλάξει ο Δένδιας, ο Βορίδης και άλλοι ηγέτες του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου. Θέλουν τώρα να συμμορφώσουν και να αναμορφώσουν ίσως το φασιστικό χώρο για την καλύτερη χρησιμοποίησή του. Όλο το πολιτικό προσωπικό του συστήματος της εκμετάλλευσης και τα φασιστικάναλα τάχα πέφτουν τώρα από τα σύννεφα. Είναι σίγουρο πως δε ντρέπονται και πως οφείλουμε να τους κάνουμε να μας υπολογίζουν και να μας φοβούνται.
Ο κόσμος της δουλειάς και η νεολαία πρέπει να διαβάσουν την ιστορία του κινήματος και να γειωθούν με τη σκληρή πραγματικότητα των σημερινών αγώνων που πρέπει να ενισχύσουμε αποφασιστικά όλοι για την υπεράσπιση της ζωής και του δίκιου μας. Τίποτα δεν πρόκειται να μας χαριστεί ούτε στις μέρες μας!!!
• ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ
• ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ- ΕΙΡΗΝΗ- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΙΟΥ ΜΑΣ
Ανοικτή σύσκεψη της Πρωτοβουλίας Αντίστασης
Παρασκευή 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 7.30μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ