15 Μαΐου 2013

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, δείχνει για άλλη μια φορά, ακόμα πιο αποκρουστικά, το αντιλαϊκό, αυταρχικό πρόσωπό της. Μετά την επιστράτευση των ναυτεργατών και των εργαζομένων στο Μετρό, προχώρησε στην επιστράτευση των 85.000 καθηγητών,  απαγορεύοντας την απεργία, πριν καν αυτή αποφασιστεί, προωθώντας ολοένα και βαθύτερα στην κατεύθυνση του πολιτικού εκφασισμού, επισείοντας τη φοβέρα των απολύσεων. Με βία, τρομοκρατία, επιστράτευση και διώξεις προσπαθούν να σταματήσουν οποιαδήποτε δίκαιο αγώνα του λαού (Σκουριές, Κερατέα) και των εργαζομένων. Φοβούνται την λαϊκή οργή και αγανάκτηση, το δίκιο των εργαζομένων που μπορεί να γίνει ποτάμι και να  τους πνίξει.  Φοβούνται πως μια νίκη του κινήματος θα είναι αρκετή για να εμπνεύσει και να δώσει κουράγιο στον υπόλοιπο λαό.

Η οικονομική κρίση και η βαθιά εξάρτηση από ΕΕ και ΔΝΤ έχουν καταδικάσει το λαό στη φτώχεια και την ανέχεια. Με την ανεργία να καλπάζει, τις μαζικές απολύσεις να πλήττουν όλο και μεγαλύτερα κομμάτια των εργαζομένων, την δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία να καταργούνται, την κρατική βία και τρομοκρατία να θεριεύουν μόνο ένας δρόμος απομένει, αυτός της μαζικής αντίστασης. Η αντίσταση και ανατροπή της βάρβαρης αυτής πολιτικής αποτελεί υπόθεση όλου του λαού. Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο και κανείς δεν μπορεί μόνος του να σταματήσει τη λαίλαπα της αντιλαϊκής πολιτικής τους.
Οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών είναι δίκαιες και αναγκαίες. Μέσα σε μόλις τρία χρόνια μνημονίου έκλεισαν πάνω από 1000 σχολεία, η χρηματοδότηση της εκπαίδευσης βρέθηκε σε επίπεδα αφρικανικής χώρας, οι μισθοί στην εκπαίδευση συρρικνώθηκαν κατά 40%-48%, η ανεργία στους νέους ξεπέρασε το 60%, το πτυχίο έγινε κουρελόχαρτο, τα ΑΕΙ – ΤΕΙ κλείνουν, το φάντασμα της γενικευμένης απομόρφωσης απειλεί ολόκληρη την κοινωνία και ο εκπαιδευτικός καλείται να γίνει λάστιχο, ανασφαλής και μεταφερόμενος σε κάθε γωνιά της χώρας μας, ενώ 13.000 αναπληρωτές και αρκετές χιλιάδες μονίμων εκπαιδευτικών απειλούνται με απόλυση, για να εκπληρωθούν οι απαιτήσεις της ΕΕ, του ΔΝΤ και της  συγκυβέρνησης.
Η υπόθεση της δημόσιας εκπαίδευσης αφορά σε όλη την κοινωνία. Πάνω από 1εκατ. Μαθητές  και Σπουδαστές βρίσκονται στα θρανία. Με τις συγχωνεύσεις των σχολείων, τις ελλείψεις εκπαιδευτικών, την κατάργηση των μετακινήσεων των μαθητών, τις ελλείψεις σε βιβλία και υποδομές η κυβέρνηση έχει αποδείξει έμπρακτα πως οραματίζεται και χτίζει το μέλλον της νεολαίας. Μια νεολαία καταδικασμένη στην αμάθεια, την ανεργία και την κακοπληρωμένη εργασία, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χωρίς παρόν και μέλλον. Ως εκ τούτου ο κοινωνικός αυτοματισμός της κυβέρνησης Σαμαρά και η προσπάθεια να εφαρμοστεί το δόγμα του «διαίρει και βασίλευε» ώστε να στραφούν οι εργαζόμενοι γονείς ενάντια στους δασκάλους των παιδιών τους πρέπει να συναντήσει παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης, αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας. Είναι ένας αγώνας που μας αφορά όλους, τους εργαζόμενους, τους μαθητές, τους άνεργους! Για την ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης που δέχεται καθημερινά ο λαός μας! Ο αγώνας των καθηγητών είναι αγώνας όλων μας και πρέπει να νικήσει!
•    ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ!
•    ΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!
•    ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ!
•    ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ