08 Μαΐου 2013

Ξανακτύπησε το κράτος-τρομοκράτης!

Ανακοίνωση Tύπου 
8/5/2013

Ξανακτύπησε το κράτος-τρομοκράτης!

Οι δύο απανωτοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί μέσα στο έδαφος της Συρίας αποδεικνύουν για πολλοστή φορά πως το Ισραήλ αποτελεί κράτος-τρομοκράτη ενάντια στους αραβικούς λαούς και εμπρηστή του πολέμου στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Τις εγκληματικές αυτές ενέργειες έσπευσαν και πάλι να υποστηρίξουν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές που νυχθημερόν απεργάζονται σχέδια για την εμβάθυνση της κυριαρχίας τους στην περιοχή, σε μια περίοδο όπου η πάλη των αραβικών λαών, επέφερε πλήγματα, ανατρέποντας υποτακτικά καθεστώτα.
Η δολοφονική σιωνιστική επίθεση αποτελεί μια επικίνδυνη κλιμάκωση και ανοίγει τον δρόμο για τα σχέδια ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην Συρία. Δημιουργεί πολεμικό κλίμα και υποκινεί παραπέρα τις αντιθέσεις και τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών για τον γεωστρατηγικό και ενεργειακό έλεγχο της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου. Πρωταγωνιστές στις πολεμικές απειλές και στις συνεχείς παράνομες επεμβάσεις είναι και πάλι οι ΗΠΑ και οι Δυτικοευρωπαϊκές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις μαζί με τις αντιδραστικές μοναρχίες του Περσικού Κόλπου.
Στο πλαίσιο της όξυνσης των ανταγωνισμών, εντάσσονται και οι ισχυρισμοί των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών για «πιθανή χρήση χημικών όπλων» απ΄ τους «αντικαθεστωτικούς», αλλά κι η πρόσφατη επίσκεψη του Τζον Κέρυ, στη Μόσχα, για την υποτιθέμενη «εξεύρεση λύσης» για τη Συρία.
Ο ελληνικός λαός πρέπει να κινητοποιηθεί για να αντιταχθεί στην επαπειλούμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία, και να απαιτήσει να μείνει έξω η χώρα από την φωτιά που απειλεί να κάψει την περιοχή. Να απαιτήσει από την τρικομματική κυβέρνηση να σταματήσει κάθε στρατιωτική σχέση με τους σιωνιστές εμπρηστές του πολέμου. Να ενισχύσει την αντιιμπεριαλιστικό αγώνα, την αντιπολεμική πάλη και την διεθνιστική αλληλεγγύη στους αραβικούς λαούς.

Πρωτοβουλία για την Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία