18 Ιουλίου 2013

Κίνηση Αντίστασης και Αντιιμπεριαλιστικής Πάλης (ΚΑΑΠΑ) Ξάνθης
Ο Σόιμπλε είναι ανεπιθύμητος

Η Κ.Α.Α.ΠΑ. Ξάνθης είναι μια ανοιχτή κίνηση που συγκροτείται στα πλαίσια της πανελλαδικής Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, και θέλει να συμβάλει στην ανάπτυξη των λαϊκών αντιστάσεων και του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα. Το κείμενο που ακολουθεί μοιράστηκε στη συγκέντρωση της Ανοιχτής Επιτροπής Συλλόγων και Πολιτών Ξάνθης, ενάντια στην επίσκεψη Σόιμπλε.

Χθες η κυβερνητική πλειοψηφία επικύρωσε στη Βουλή τις μαζικές απολύσεις στο δημόσιο, το κλείσιμο νοσοκομείων και σχολείων, την ακόμη μεγαλύτερη μείωση του κατώτερου μεροκάματου. Χθες το σύστημα της καταπίεσης, της εκμετάλλευσης και της υποτέλειας βάθυνε ακόμη πιο πολύ την βάρβαρη πολιτική του ενάντια σ’ αυτόν που θεωρεί μοναδικό εχθρό του: τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, όλο το λαό.

Σήμερα αυτό το σύστημα και η κυβέρνησή του υποδέχονται έναν από τους στυλοβάτες της ύπαρξής τους, αλλά και έναν από τους εμπνευστές της πολιτικής τους. Τον εκπρόσωπο του γερμανικού ιμπεριαλισμού, τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε. Για χάρη του, ως γνήσιοι υποτακτικοί, επιβάλλουν στρατιωτικό νόμο σε μια τεράστια περιοχή της Αθήνας και απαγορεύουν τις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις. Ξέρουν καλά τα αισθήματα που τρέφει ο Ελληνικός λαός απέναντι στα αφεντικά της τρόικας, και παρά τους πανηγυρισμούς τους για τη χθεσινή τους «επιτυχία», τρέμουν την οργισμένη εκδήλωση των αισθημάτων αυτών. Ξέρουν πολύ καλά ότι για τον Ελληνικό λαό, ο εκπρόσωπος του Γερμανικού ιμπεριαλισμού, Σόιμπλε, είναι ανεπιθύμητος!!
Η επίσκεψη του Σόιμπλε γίνεται σε μία κρίσιμη περίοδο για το αστικό πολιτικό σύστημα, που κλυδωνίστηκε κάτω από τις μαζικές αντιδράσεις για το κλείσιμο της ΕΡΤ και της απόλυσης των 2.600 εργαζομένων, χάνοντας τον «αδύναμο κρίκο του», τη ΔΗΜΑΡ. Γίνεται ακόμη σε μια περίοδο εκδήλωσης των λαϊκών αντιστάσεων ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο-σφαγείο.
Έτσι, αυτή η επίσκεψη έρχεται να στηρίξει τη νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, να επιθεωρήσει την πορεία υλοποίησης της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων ΕΕ και ΔΝΤ, να απαιτήσει την πλήρη εφαρμογή όλων των αντεργατικών μέτρων, αλλά και να μεσολαβήσει υπέρ του γερμανικού κεφαλαίου για το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας.
Η επίσκεψη-επιθεώρηση Σόιμπλε έρχεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερα τα δεσμά της εξάρτησης από την ΕΕ και ειδικότερα από την Γερμανία, σε μία περίοδο όπου οξύνεται ο ανταγωνισμός των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους, αλλά και για τη γενικότερη κυριαρχία στην περιοχή. Αυτόν τον ανταγωνισμό τον πληρώνει ήδη ο λαός της Συρίας, όπως προηγούμενα τον πλήρωσε ο λαός της Λιβύης, όπως θα τον πληρώσουν και άλλοι λαοί στο μέλλον, αν δεν ανοίξουν το δικό τους δρόμο.
Το δρόμο της μαζικής λαϊκής πάλης και της διεθνιστικής αλληλεγγύης. Που δεν έχει ανάγκη από προστάτες. Δεν υποτάσσεται στα συμφέροντα κάποιου ξένου δυνάστη. Δεν επιδιώκει καμία δεξιά ή «αριστερή» διαχείριση. Είναι κόντρα σ’ αυτό το σύστημα που ωθεί τους εργαζόμενους στην ανεργία και τη ξενιτιά. Αυτό το δρόμο τον περπατούν ήδη και άλλοι λαοί, από την Τουρκία και την Αίγυπτο ως τη Βραζιλία.
Αυτό το δρόμο πρέπει να τον βαδίσουμε με αποφασιστικότητα. Να αντισταθούμε και να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή, να παλέψουμε ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστή «προστάτη». 

Κίνηση Αντίστασης και Αντιιμπεριαλιστικής Πάλης

(Κ.Α.Α.ΠΑ Ξάνθης)