01 Νοεμβρίου 2012

6-7 Νοέμβρη Όλοι Στην Απεργία


ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ

Από στιγμή σε στιγμή η κυβέρνηση Σαμαρά κάτω από τις ωμές ιμπεριαλιστικές υπαγορεύσεις της τρόικας θα κατακεραυνώσει τον ελληνικό λαό με ένα νέο πακέτο εξοντωτικών μνημονιακών μέτρων. Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα απειλούνται με ένα ακόμη πιο συντριπτικό χτύπημα στις -ήδη δραματικές- συνθήκες εργασίας και ζωής τους. Καλούνται με τον πιο επιτακτικό τρόπο να το αποκρούσουν. Πρέπει και να το αποτρέψουν!
Οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις στις 26 Σεπτέμβρη και στις 18 Οκτώβρη και οι εστίες αντίστασης που ξεσπούν σε όλη τη χώρα, αποδεικνύουν ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός όχι μόνο δεν δέχονται και δεν νομιμοποιούν τη σφαγή των δικαιωμάτων και της ζωής τους, αλλά είναι αποφασισμένοι να παλέψουν σκληρά, να υπερασπιστούν το δίκιο τους, να αντισταθούν σε όλους αυτούς που θέλουν να τους θυσιάσουν στο βωμό της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος. Είναι αποφασισμένοι να αντισταθούν στο κλίμα τρομοκρατίας και στην κρατική καταστολή που κλιμακώνει η κυβέρνηση τόσο με βίαιες αστυνομικές επιθέσεις και συλλήψεις εργαζομένων και διαδηλωτών όσο και με την υπόθαλψη της φασιστικής τρομοκρατίας τύπου Χρυσής Αυγής.
Το θέατρο των δήθεν «σκληρών διαπραγματεύσεων» της αντιδραστικής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με την τρόικα πήρε τέλος και το αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο οδυνηρό για τους εργαζόμενους απ’ όταν ξεκίνησε. Οι όποιες γκρίνιες, αντιρρήσεις, διαφωνίες – όπως αυτές της ΔΗΜΑΡ - έχουν να κάνουν με την αγωνιώδη προσπάθεια πολιτικής επιβίωσης των κομμάτων της αστικής τάξης, που καλούνται να ψηφίσουν και να εφαρμόσουν τα μέτρα αυτά.
Ας μην υπάρχει, λοιπόν, καμία αυταπάτη για το πού οδηγεί το λαό και τους εργαζόμενους αυτή η πολιτική και όσοι την προωθούν και τη στηρίζουν. Ας γίνει ξεκάθαρο ότι οι μόνοι που μπορούν να υπερασπιστούν τα λαϊκά και εργατικά συμφέροντα είναι ο ίδιος ο λαός και οι εργαζόμενοι. Ενισχύοντας τους αγώνες και τις αντιστάσεις τους. Οργανώνοντας την πάλη τους. Παίρνοντας την υπόθεση στα δικά τους χέρια. Απορρίπτοντας το διαρκή εκβιασμό, την καθημερινή τρομοκρατία που δέχονται από τα αστικά επιτελεία και τα ΜΜΕ. Απορρίπτοντας τη μοιρολατρία και την υποταγή στους «καπιταλιστικούς μονόδρομους». Αρνούμενοι να γίνουν θυσία στο βωμό της κρίσης του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος.
Τα εξοντωτικά μέτρα της μνημονιακής πολιτικής δεν μπορούν να αποκρουσθούν με συμβιβαστική πολιτική είτε της μορφής αυτής που ακολουθούν οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είτε της μορφής της «υπεύθυνης αντιπολίτευσης», δηλαδή της «επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου» και της «τήρησης των δεσμεύσεων με την ΕΕ», της αναμονής εκλογικής λύσης που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα λαϊκά προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με το μαζικό λαϊκό αγώνα. Η πραγματική αντιπολίτευση είναι οι μαζικοί, παρατεταμένοι αγώνες για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής, για να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, για να ανατραπούν παλιά και νέα μνημόνια. Αγώνες τους οποίους οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν στα δικά τους χέρια.
Η νέα 48ωρη απεργία που αναγκάστηκαν να προκηρύξουν, την τελευταία στιγμή και απρόθυμα, οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ κάτω από την πίεση των εργαζομένων, είναι μια ακόμη ευκαιρία να βροντοφωνάξουμε την αντίθεσή μας με τα βάρβαρα αυτά μέτρα, ΝΑ ΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ! Να βάλουμε φραγμό στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα που μας επιβάλλουν!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ!
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία