02 Νοεμβρίου 2012

Γενική Απεργία 6 & 7 Νοέμβρη

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ!

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες
Πριν οκτώ μήνες η κυβέρνηση Παπαδήμου,  θριαμβολογούσε για την απαλλαγή της χώρας από το χρέος μέσω του κουρέματος. Τώρα, οκτώ μήνες μετά, η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ έχει έτοιμο το νέο μνημόνιο 3, που βάζει τον λαό σε ένα αιώνιο κάτεργο, λέει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και το μνημόνιο 3 είναι προϋπόθεση για το νέο κούρεμα!
Δεν λένε ότι το ύψος των δανείων θα ανεβαίνει, η δόση θα πηγαίνει στα χρωστούμενα, τα έσοδα από την φοροληστεία και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων θα πηγαίνουν στο χρέος και η διαχείριση του λογαριασμού θα γίνεται από τους ιμπεριαλιστές, γιατί έτσι θα ακυρωνόταν ο ρόλος τους σαν πολιτικό προσωπικό της Τρόικας.
Αυτός  ο νέος γύρος της επίθεσης του ιμπεριαλιστικού και καπιταλιστικού συστήματος στοχεύει στην ολόπλευρη εξάρτηση της χώρας από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ και αφορά τα πάντα. Από τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας (λιμάνια, αεροδρόμια, δημόσιες επιχειρήσεις και υπηρεσίες) ως την καταλήστευση του λαού, με την κατάργηση των κοινωνικών, εργασιακών, δημοκρατικών δικαιωμάτων και την μεταφορά πλούτου από τους εργάτες και τον λαό στο κεφάλαιο.
Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες
Η αποφασιστικότητα των δυνάμεων του συστήματος απέναντι στον λαό, η συμφωνία τους παρά τις αντιθέσεις τους, δείχνει τον δρόμο που πρέπει να περπατήσει ο λαός για να βάλει φρένο στις επιδιώξεις τους και να οργανώσει την πάλη του.
Η φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής, η κρατική καταστολή, η υπόθαλψη της Χρυσής Αυγής απαιτούν την συμμετοχή του καθένα στην υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής με δικαιώματα.
Η βαρβαρότητα του εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα, δεν αφήνει περιθώρια αναμονής, αυταπατών και ψεύτικων ελπίδων. Γιατί διλήμματα όπως «μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ», μάζεμα υπογραφών από το ΚΚΕ για να καταργηθεί με νόμο το μνημόνιο, η ταξική υποταγή των ηγεσιών ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αποφεύγουν τα πραγματικά ζητήματα. Τα πραγματικά ζητήματα απαιτούν στόχους πάλης και θέτουν καθήκοντα, με πρώτο και κυρίαρχο την συγκρότηση ενός μαζικού, μαχητικού λαϊκού κινήματος που θα στριμώξει το σύστημα.
Ο ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ!
Οι μαζικές και μαχητικές απεργιακές κινητοποιήσεις της 26 Σεπτέμβρη και 18 Οκτώβρη, έδειξαν ότι ο λαός δεν θα υποταχθεί, δεν θα παραδοθεί αλλά θα αντισταθεί και θα παλέψει για να υπερασπιστεί τα δίκια του, ακόμη και κάτω από δυσμενείς συσχετισμούς.
Τώρα που η κυβέρνηση με ανοιχτή τρομοκρατία ζητάει υποταγή και οι ιμπεριαλιστές απαιτούν την επιτροπεία ενώ υπόσχονται κάτεργα για τον λαό, Ο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ είναι η μόνη διέξοδος.
Η οργάνωση του λαού στη δουλειά, στην γειτονιά, στα σχολεία και τις σχολές είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να δώσει προοπτική στους αγώνες, εκεί θα αναγνωρίσει τους εχθρούς και τους φίλους του,  θα βρει ποια γραμμή πρέπει να ακολουθήσει απέναντι στην ζωή χωρίς δουλειά και δικαιώματα, απέναντι στη βαρβαρότητα της ΕΕ και του ΔΝΤ. Τότε ο λαός θα πάρει την ζωή και τους αγώνες στα χέρια του.
Η πρωτοβουλία για την αριστερή αντιιμπεριαλιστική συνεργασία, -που συγκροτήθηκε με εκκινούσες δυνάμεις το ΚΚΕ(μ-λ), το Μ-ΛΚΚΕ και ανένταχτους αγωνιστές- θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις στην κατεύθυνση αυτή.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΚΑΙ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ!
ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
(ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)