01 Νοεμβρίου 2012

Συγκρότηση της Πρωτοβουλίας Βόλου για την Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία

Πρωτοβουλία Βόλου για Αριστερή Αντι-ιμπεριαλιστική Συνεργασία

Μπροστά στην κλιμάκωση της βάρβαρης επίθεσης των δυνάμεων του συστήματος της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης με την οποία είμαστε αντιμέτωποι όλος ο εργαζόμενος λαός, τα μέλη του ΚΚΕ(μ-λ), του ΜΛ-ΚΚΕ καθώς και ανένταχτοι αριστεροί αγωνιστές μετά από συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν αποφασίσαμε να συγκροτήσουμε στην περιοχή μας τοπική πρωτοβουλία για την Αριστερή Αντι-ιμπεριαλιστική Συνεργασία.
Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να συμβάλλει και να ενισχύσει τον αγώνα που δίνει σήμερα η εργατική τάξη και ο λαός ενάντια στις πολιτικές της φτώχειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης, ενάντια στα δεσμά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης από ΔΝΤ- ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, ενάντια στην φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής που οικοδομεί σήμερα η κυβερνητική-κρατική καταστολή χέρι-χέρι με την ναζιστική ΧΑ.
Για την συγκρότηση ενός παλλαϊκού-πανεργατικού μετώπου αντίστασης και πάλης που θα αγωνιστεί ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια που καταδικάζουν στην εξαθλίωση την μεγάλη εργαζόμενη πλειοψηφία, για να διεκδικήσουμε ψωμί-δουλειά- δημοκρατία- ειρήνη-εθνική ανεξαρτησία, ανοίγοντας τον δρόμο για την πραγματική λευτεριά του λαού από την ντόπια ολιγαρχία και τους ιμπεριαλιστές πάτρωνες.
Η εργατική τάξη και ο λαός τρία χρόνια τώρα δίνουν σημαντικούς και μαζικούς αγώνες ενάντια στην λαίλαπα της επίθεσης αστικών κυβερνήσεων, ξένου και ντόπιου κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών του ΔΝΤ και της ΕΕ. Οι αγώνες αυτοί (πανεργατικές απεργίες, διαδηλώσεις, συλλαλητήρια, πλατείες) δεν έχουν καταφέρει να ανακόψουν την επίθεση και να διασώσουν κάποιες από τις καταχτήσεις και τα δικαιώματα που έχουν στοχεύσει οι καταπιεστές και οι εκμεταλλευτές του εργαζόμενου λαού. Έχουν καταφέρει όμως να δημιουργήσουν πολιτικό πρόβλημα στην άρχουσα τάξη, στα κόμματά της και τους ιμπεριαλιστές, αρνούμενοι να υποταχτούν στις βάρβαρες πολιτικές τους, βγαίνοντας ξανά και ξανά στον δρόμο όπως στις 26 Σεπτέμβρη και στις 18 Οκτώβρη καθώς και με την μαζική αποστοίχισή του λαού στις τελευταίες εκλογές από τους «πυλώνες» της αστικής και ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας στην χώρα το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ.
Σήμερα αντιμέτωποι με την βάρβαρη πολιτική και τά νέα αντεργατικά μέτρα της τρικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), η συσσωρευμένη αγανάκτηση και οργή του εργαζόμενου λαού πρέπει να οργανωθεί, οφείλει να πολιτικοποιηθεί, αναγνωρίζοντας τους πραγματικούς εχθρούς του και να συγκροτηθεί για έναν παρατεταμένο αγώνα που απαιτείται σήμερα για να ανατρέψει την βάρβαρη πολιτική της επίθεσης.
Η οργάνωση και η πολιτική συγκρότηση του εργαζόμενου λαού είναι σήμερα το πιο σπουδαίο καθήκον για τους αριστερούς, τους κομμουνιστές, για κάθε αγωνιστή του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Κόντρα στις συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ και όλων των εργοδοτικών και κυβερνητικών εργατοπατέρων που λειτουργούν στην λογική του συστήματος και αντιδρούν χωρίς σχέδιο και κλιμάκωση για να εκτονώσουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζόμενων. Ξεπερνώντας τα εμπόδια που βάζουν στην υπόθεση αυτή οι ηγεσίες των κομμάτων της ρεφορμιστικής αριστεράς είτε με τις λογικές του κυβερνητισμού και των συνεχών υπαναχωρήσεων (ΣΥΡΙΖΑ) είτε με τις λογικές της διάσπασης των εργατικών-λαϊκών αγώνων (ΚΚΕ).
Έχουμε μπροστά μας μία κρίσιμη περίοδο στην οποία πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις έτσι ώστε και στην περιοχή του Βόλου, της Νέα Ιωνίας και της Μαγνησίας γενικότερα να ενισχυθεί και να αναπτυχθεί το κίνημα αντίστασης του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας.
Η Πρωτοβουλία Βόλου για Αριστερή Αντι-ιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί κάθε αριστερό αγωνιστή, κάθε εργαζόμενο να παλέψουμε μαζί ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία, ενάντια στην δουλειά- λάστιχο, ενάντια στις μειώσεις μισθών και μεροκάματων που πάνε να γίνουν καθεστώς και στην περιοχή μας με το κλείσιμο εργοστασίων είτε με ωμούς εκβιασμούς και απειλές. Όπως οι απολύσεις των εργατών του ΚΙΟΛΕΙΔΗ που δεν υποτάχτηκαν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας, είτε το πετσόκομμα των μισθών κατά 18% από τον βιομήχανο Μάνεση στην ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ.
Οι πολύμηνοι αγώνες των εργατών της ΚΟΝΤΙ και του ΛΕΜΟΝΙΑ, το κίνημα αλληλεγγύης στους απολυμένους της ΜΕΤΚΑ, αποτελούν εστίες αντίστασης και πάλης που δείχνουν ότι μέσα στην εργατική τάξη υπάρχουν αγωνιστικές διαθέσεις που πρέπει να οργανωθούν, να συντονιστούν και να κλιμακωθούν.
Να πρωτοστατήσουμε στον αγώνα ενάντια στην ανεργία, ιδιαίτερα στη νεολαία.
Να σταθούμε στο πλάι των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο του Βόλου και της ΔΕΥΑΜΒ που δέχονται επίθεση από τις διοικήσεις και τον Δήμο στα πλαίσια της κατάργησης όλων των δικαιωμάτων των εργαζόμενων στην δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και το ξεπούλημα όλων των δημόσιων αγαθών.
Να αγωνιστούμε ενάντια στο κλείσιμο των σχολείων, την κατάργηση της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών, ενάντια στους ταξικούς φραγμούς στην μόρφωση της νεολαίας, για δωρεάν παιδεία για όλο τον λαό.
Να στηρίξουμε αποφασιστικά την δράση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Εργαζόμενων και Ανέργων Μαγνησίας που έχει δώσει σημαντικούς αγώνες όλη την προηγούμενη περίοδο.
Για να οργανωθούν οι αγώνες που απαιτεί η εποχή μας να οικοδομήσουμε την αγωνιστική αλληλεγγύη ανάμεσα σε όλα τα μαχόμενα τμήματα του λαού κόντρα σε λογικές ελεημοσύνης και φιλανθρωπίας.
Να πάρουμε μαζικές πρωτοβουλίες για την αποκάλυψη και την πολιτική καταδίκη του νεοφασισμού, βραχίονα του συστήματος της εκμετάλλευσης, της καταστολής και της εξάρτησης
Θέλουμε η Πρωτοβουλία Βόλου για την Αριστερή Αντι-ιμπεριαλιστική Συνεργασία να αποτελέσει ένα ζωντανό και αγωνιστικό σχήμα που θα συζητάει, θα αποφασίζει και θα δρα μέσα από ανοικτές διαδικασίες, με όσους συμφωνούν στο πλαίσιό της αλλά και όσους συμφωνούν σε επί μέρους δράσεις της. Με τον τρόπο αυτό θέλουμε να συμβάλλουμε στην πανελλαδική προσπάθεια που γίνεται αυτή την περίοδο για την ενιαία πολιτική και οργανωτική συγκρότηση του σχήματος.
Βόλος 31/10/2012