26 Οκτωβρίου 2013

Χαιρετισμός της Πρωτοβουλίας Αντίστασης Ασπρόπυργου στη πανελλαδική σύσκεψη της ΠΑΑΣ

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης στον Ασπρόπυργο, ξεκίνησε από την επιθυμία όλων εμάς που τα προηγούμενα χρόνια είχαμε παλέψει στους ξεχωριστούς τόπους δουλειάς, στο χώρο των καθηγητών, των ξυλουργών, της Ελληνικής Χαλυβουργίας, το χώρο των ΔΕΚΟ, το χώρο των νοσοκομείων, στα Supermarket, το φοιτητικό κίνημα, το μαθητικό κίνημα, στα κινήματα αλληλεγγύης σε απεργούς, να ενώσουμε και να δυναμώσουμε τη φωνή μας, με τη φωνή του λαού που στενάζει κάτω από τα βάρβαρα μέτρα και δεν έχει το χώρο να εκφραστεί.
Σε μια περιοχή τόσο υποβαθμισμένη όσο η Δυτική Αττική, που κυριαρχείται από το μαύρο της περιβαλλοντικής καταστροφής και το μαύρο των ποσοστών της Χ.Α., που μαστίζεται από τη φτώχεια και την ανεργία, τα μέλη αυτής της Πρωτοβουλίας έδωσαν όλο το προηγούμενο διάστημα αγώνες στους συνδικαλιστικούς τους χώρους, με απεργίες και διαδηλώσεις, με καταλήψεις στα σχολεία.

Η Πρωτοβουλία που συστήθηκε εδώ και τρεις μήνες, και λειτουργεί σε εβδομαδιαία βάση, πλησίασε τον λαό του Ασπροπύργου, σπίτι-σπίτι, στους χώρους που ζουν και κινούνται οι άνθρωποι του μόχθου, προσπαθώντας να προσεγγίσουμε τα προβλήματα που τον απασχολούν, να σταθούμε πλάι. Άλλοτε πάλι παίρνοντας πρωτοβουλίες να αναδείξουμε τα σοβαρά πολιτικά θέματα που βρίσκονταν σε εξέλιξη, όπως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, διοργανώσαμε και συμμετείχαμε σε κινητοποιήσεις αρκετά επιτυχημένες.
Στο σύντομο διάστημα λειτουργίας μας δώσαμε τους αγώνες μας, μέσα και έξω από την Πρωτοβουλία, μια και η συνεργασία ανάμεσα σε ανθρώπους με διαφορετικές πολιτικές καταβολές και απόψεις, δεν ήταν πάντα εύκολη. Μέσα από συζητήσεις και διεργασίες, έχουμε κατορθώσει να συμπορευτούμε, να δώσουμε πολιτικό στίγμα αντίστασης στην περιοχή και να αναδείξουμε τα βασικά ζητήματα της αριστερής αντι-ιμπεριαλιστικής πάλης.
Με την παρουσία μας στη σημερινή Σύσκεψη, χαιρετίζουμε την προσπάθεια κάθε πρωτοβουλίας αντίστασης και συνολικά της ΠΑΑΣ και ευχόμαστε καλή επιτυχία και ακόμα πιο δυναμική συνέχεια στον αγώνα όλων μας.