09 Οκτωβρίου 2013

Π.Α.Α.Σ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Η Π.Α.Α.Σ Φθιώτιδας καταγγέλλει τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και την κρατική τρομοκρατία, που οδήγησε τους αγωνιζόμενους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας στα δικαστήρια και στα κρατητήρια.
Η κυβέρνηση Σαμαρά μετά τις απολύσεις των καθηγητών προχώρησε, εφαρμόζοντας το δόγμα του «νόμου και της τάξης», σε συλλήψεις 20 μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας στο οποίο, το καλοκαίρι, απολύθηκαν καθηγητές και καταργήθηκαν ειδικότητες. Την ίδια ώρα που η πολιτική της διαλύει την δημόσια παιδεία, απολύει καθηγητές, συγχωνεύει και καταργεί σχολεία, διαλύει τα πανεπιστήμια.
Σε 3 μαθητές και 3 πρώην μαθητές του σχολείου επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης από 20 ημέρες μη εφέσιμες έως 4 μήνες με έφεση.
Η κυβέρνηση Σαμαρά αποκαλύπτει ποιοι είναι οι πραγματικοί στόχοι της αντιδραστικής θεωρίας «των δύο άκρων». Ενώ από την μια υπέθαλπε και ανέχονταν την δράση των φασιστών, την ίδια στιγμή δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο απέναντι σε όσους αγωνίζονται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της.
Δεν διστάζει ακόμη να «μαυρίσει» το ποινικό μητρώο νέων ανθρώπων που αγωνίζονται για δημόσια και δωρεάν παιδεία, να τους δικάσει χωρίς δικηγόρο, χωρίς αναβολή για τη σωστότερη προετοιμασία τους, σαν να είναι οι χειρότεροι εγκληματίες.
Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό και την νεολαία της Φθιώτιδας να καταδικάσουν αυτήν την απόφαση, να σταθούν στο πλευρό των αγωνιζόμενων μαθητών και όσων αγωνίζονται ενάντια στην κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική.

Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Φθιώτιδας