08 Ιανουαρίου 2013

22 χρόνια μετά: Ο Νίκος Τεμπονέρας ζει, μέσα στους λαϊκούς αγώνες!

22 χρόνια μετά, τη δολοφονία του αγωνιστή καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, από το δολοφονικό χτύπημα στο κρανίο, με σιδερολοστό, από τον δημοτικό σύμβουλο της Ν.Δ. Γιάννη Καλαμπόκα.

22 χρόνια μετά, την επιχείρηση της τότε κυβέρνησης Μητσοτάκη, να τσακίσει το διογκούμενο μαθητικό κίνημα. Επιχείρηση, που οδήγησε σε ένα στυγερό πολιτικό έγκλημα από το παρακράτος με τη βοήθεια και την ανοχή του κράτους.

22 χρόνια μετά, ο Τεμπονέρας ζει στις καρδιές και στη μνήμη των αγωνιστών, του λαού και της νεολαίας.
Και θα ζει, όσο θα δυναμώνουν οι λαϊκοί, νεολαιίστικοι και ταξικοί αγώνες, ιδιαίτερα σήμερα, που η επίθεση του συστήματος, γίνεται όλο και πιο λυσσαλέα και η αναγκαιότητα της πάλης, γίνεται όλο και πιο επιτακτική.

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, που δρα στη βάση των ιμπεριαλιστικών επιταγών, επιβάλει ακόμα σκληρότερα μέτρα, οδηγώντας την εργατική τάξη και το λαό στην εξαθλίωση.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, διευρυμένα τμήματα του λαού, με το σύνθημα “ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ ΖΕΙΣ ΜΕ ΠΕΤΡΟΥΛΑ- ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ” αναζητούν διεξόδους και απαντήσεις, έξω από τα όρια του συστήματος, χωρίς να τρομοκρατούνται από τους αντιδραστικούς εκβιασμούς του και από τις παρακρατικές φασιστικές συμμορίες.
Ο λαός μας, σε κάθε ευκαιρία εκφράζει την αντίθεσή του στο μαύρο τοπίο, παλεύει και διαδηλώνει για την υπεράσπιση των κατακτήσεων και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων του, τα οποία αμφισβητούνται και καταστρατηγούνται από τις κυβερνήσεις, τους ιμπεριαλιαστικούς μηχανισμούς ΕΕ-ΔΝΤ και τα μνημόνιά τους.

22 χρόνια μετά απαιτείται, μέσα από νέους αγώνες, να διαμορφωθούν ισχυροί συσχετισμοί, προς όφελος του εργατικού και λαϊκού κινήματος, το οποίο θα δημιουργήσει τα δικά του δεδομένα, χωρίς ξένα δεκανίκια ή ψεύτικους σωτήρες και χωρίς αυταπάτες διαχείρισης, με έτοιμες «λύσεις» και εκλογικές «διεξόδους».
Έτσι, θα μπει φραγμός στη σαρωτική επίθεση των δυνάμεων του συστήματος και θα ανοίξει ο δρόμος για συνολικές πολιτικές-κοινωνικές ανατροπές.


Πρωτοβουλία για μια Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία
8 Γενάρη 2013