28 Ιανουαρίου 2013

5η Συνεδρίαση του Παναττικού Συντονιστικού της Π.Α.Α.Σ.

Την Πέμπτη 24/1, πραγματοποιήθηκε η 5η ανοικτή συνεδρίαση του Παναττικού Συντονιστικού της Πρωτοβουλίας για την Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία.
Στη συνεδρίαση, συζητήθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις, που αφορούν την προσπάθεια της κυβέρνησης να εφαρμόσει τα νέα βάρβαρα μέτρα ενάντια στο λαό, «δια πυρός και σιδήρου», όπως αυτό εκφράστηκε και με την επιστράτευση των απεργών του Μετρό, και την ωμή επέμβαση των ΜΑΤ, στο αμαξοστάσιο. Την ίδια στιγμή, όπου μια σειρά μέτωπα της επίθεσης τρέχουν (η άνευ προηγουμένου φορο-ληστρική επιδρομή, το φακέλωμα κι η λεγόμενη «αξιολόγηση» εκπαιδευτικών, κι άλλων δημοσίων υπαλλήλων, με ότι συνέπειες παράγουν, οι απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, η κατάργηση συλλογικών συμβάσεων). Την ίδια στιγμή, όπου η επικινδυνότητα των ενδο-ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, για τους λαούς, αυξάνει, με χαρακτηριστική και την επέμβαση των Γάλλων ιμπεριαλιστών στο Μαλί, τα αίτια και τις προεκτάσεις της.
Συζητήθηκε επίσης, η δυνατότητα παρέμβασης της Π.Α.Α.Σ., στη συγκέντρωση συμπαράστασης στους απεργούς, το πρωί της επόμενης μέρας.
Στη συνεδρίαση συζητήθηκε εκτεταμένα και καταλήχθηκε, το πλαίσιο τοποθέτησης της Π.Α.Α.Σ., «Για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού, κι ενάντια στην πολιτική του εκφασισμού», ενώ τέθηκε η ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών κίνησης, στο επίπεδο αυτό.
Η επόμενη ανοικτή συνεδρίαση του Συντονιστικού, θα ανακοινωθεί έγκαιρα.