11 Ιανουαρίου 2013

Παρέμβαση στους εργαζόμενους του Δήμου Δάφνης – Υμηττού

Παρέμβαση στη συγκέντρωση των εργαζομένων του Δήμου Δάφνης – Υμηττού έκανε το μεσημέρι της παρασκευής 11/1 κλιμάκιο της πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία. Μοιράστηκαν 250 προκηρύξεις και έγινε κουβέντα με αρκετούς εργαζόμενους του Δήμου.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

            Αγαπητοί εργαζόμενοι του Δήμου Δάφνης – Υμηττού
            Με διαδοχικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και απανωτά νομοσχέδια η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ προχωρεί την εφαρμογή του 3ου μνημονίου, μετατρέποντας μέρα με τη μέρα την ζωή των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων σε ένα όλο και μεγαλύτερο -ατέλειωτο- εφιάλτη.
Χιλιάδες εργαζόμενοι απολύονται στο δημόσιο με αυταρχικά φιρμάνια του Μανιτάκη. Οργανισμοί καταργούνται ή συγχωνεύονται και οι εργαζόμενοι τους οδεύουν σε καθεστώς «διαθεσιμότητας». Νέο φορολογικό νομοσχέδιο γιγαντώνει την λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων. Εκατοντάδες χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι και μικροί καταστηματάρχες χτυπιούνται από την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και η πλήρης «απελευθέρωση» του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και των φαρμακείων. Τα λαϊκά νοικοκυριά καλούνται να πληρώσουν το 2013 την 14η(!) -μέσα σε δύο χρόνια- επιβολή αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ.
           Μπροστά σ’ αυτά τα αλλεπάλληλα και αμείλικτα χτυπήματα της μνημονιακής πολιτικής οι αντιστάσεις των εργαζομένων για το πέρασμα τους, όπως αυτές των απολυόμενων στον δημόσιο τομέα το τελευταίο διάστημα, εκδηλώνονται ασίγαστες. Η αναγκαιότητα να πάρουν πανεργατικό χαρακτήρα προβάλει σαν μια πλατιά απαίτηση.
           Η συνδικαλιστική ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, που κινήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα, με τρόπο ώστε ν’ αποφευχθεί, ένας πραγματικός ξεσηκωμός των εργαζόμενων στο Δημόσιο Τομέα, αναγκάστηκε να κηρύξει, για την Τετάρτη 19 Δεκέμβρη, πανδημοσιοϋπαλληλική 24ωρη απεργία, με καθυστέρηση, και παραμονές των γιορτών…
            Αγαπητοί εργαζόμενοι του Δήμου Δάφνης - Υμηττού
           Ο λαός μας βιώνει μια πρωτοφανή σε βάθος, ένταση και έκταση επίθεση, που υλοποιείται με μαζικές απολύσεις, με φτωχοποίηση των λαϊκών και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων, με επιβολή μισθών πείνας, με απλήρωτη εργασία, με δουλειά χωρίς δικαιώματα, με δημιουργία στρατιάς ανέργων, με τη φοροληστεία και τα χαράτσια, με την κατάργηση κάθε δικαιώματος, σε ασφάλιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, υγεία και παιδεία.
           Η εξάρτηση της χώρας από τα διεθνή ιμπεριαλιστικά κέντρα βαθαίνει. Το αλυσόδεμα της χώρας μέσω του «χρέους» και των δανείων, η υπαγόρευση μέτρων, ασφυκτικών ελέγχων, των εσωτερικών πολιτικών εξελίξεων από την «Τρόικα » της ΕΕ και του ΔΝΤ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, αποσκοπεί στην πλήρη υποδούλωση των λαών και της εργατικής τάξης. Την ίδια στιγμή, αιματοκυλούνται λαοί και υποδαυλίζονται ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, σαν κι αυτές που επαπειλούνται στη Συρία και το Ιράν.
           Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, επιδιώκει να εμφανίσει το ξήλωμα κάθε εργατικού δικαιώματος και λαϊκής κατάκτησης, ως αναγκαία θυσία προκειμένου να κρατηθεί η χώρα και ο λαός της, στον καπιταλιστικό μονόδρομο της ΕΕ και της ευρωζώνης.
           Επιδιώκει να περάσει την πολιτική της, «δια πυρός και σιδήρου», θωρακίζοντας τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, καταρρακώνοντας ακόμη και την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία και οδηγώντας στη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής, γεγονός που φουσκώνει τα πανιά των πιο αντιδραστικών εκδοχών του συστήματος.
           Στον ίδιο μονόδρομο, οδηγούν και οι εξαγγελίες  για «αριστερές κυβερνήσεις», που σπέρνουν  πολλές αυταπάτες, για «μεγάλες ανατροπές», μέσω εκλογών.
           Πιστεύουμε ότι καμία προοπτική δεν ανοίγεται, αν δεν βαδίσουμε στον δρόμο της αντίστασης και της αντιμπεριαλιστικής πάλης, της διεκδίκησης των δικαιωμάτων και των αιτημάτων του λαού, της ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής.  Αν ο λαός δεν οργανώσει τον αγώνα του.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Δάφνη – Υμηττός, 11/1/2013