10 Μαρτίου 2013

Έξω τα ΜΑΤ από την Ιερισσό. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.
Νίκη στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής.

Απροκάλυπτο όργιο καταστολής εξαπέλυσε η κυβέρνηση ενάντια στους κατοίκους της Ιερισσού. Τα γεγονότα της Πέμπτης 7/3 αποτελούν κορύφωση και συνέχεια της τρομοκρατίας που εξαπολύθηκε σε Μεγάλη Παναγιά, Ουρανούπολη και σε πολλά χωριά της Βόρειο-ανατολικής Χαλκιδικής. Αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ με εντολή της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, μπήκαν σαν ξένη κατοχική δύναμη στην Ιερισσό. Δακρυγόνα, συλλήψεις και προσαγωγές ακόμα και μικρών παιδιών, εισβολές σε σπίτια και σχολεία, άγριο κυνηγητό των κατοίκων στους δρόμους, ξύλο και τραυματισμοί.
Και όλα αυτά γιατί; Για να διασφαλιστεί η πολυπόθητη «ξένη επένδυση» που θα φέρει την «ανάπτυξη», σύμφωνα με τα λεγόμενα του Σαμαρά! Μόνο που η «επένδυση» έχει χαρακτηριστικά ωμού και βίαιου πλιάτσικου του ξένου κεφάλαιου επάνω στον τόπο και το λαό της Χαλκιδικής, που θα αφήσει πίσω τόνους δηλητήρια στην χέρσα γη. Όσο για την «ανάπτυξη» τους, αυτή προϋποθέτει την οικονομική καταστροφή όλων των νοικοκυριών της περιοχής που στηρίζονται στην αγροτική παραγωγή, την αλιεία, τον τουρισμό και τη μελισσοκομία!

Αυτό το μέλλον ετοιμάζουν για όλους μας! Ένα μέλλον όπου τα κέρδη του ελληνικού κεφάλαιου θα διασφαλίζονται μέσα από το ξεπούλημα του πλούτου της χώρας στους ιμπεριαλιστές της τρόικα. Όπου το ξένο κεφάλαιο θα πλιατσικολογεί τους φυσικούς πόρους και τον ορυκτό πλούτο, θα εξαγοράζει «έναντι πινακίου φακής» τις υποδομές, μεταφορές και επικοινωνίες, αφήνοντας πίσω κάθε φορά καμένη γη, προκαλώντας περισσότερη φτώχεια, ανεργία και δεινά στο λαό. Κι από κοντά οι μεγαλοεργολάβοι τύπου Μπόμπολα θα εξασφαλίζουν το 5% τους, σε αντάλλαγμα της παράδοσης της χώρας και του λαού στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα. Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της Ελλάδας της ΕΕ και της πολιτικής που υπαγορεύουν τα μνημόνια των ιμπεριαλιστών και εφαρμόζει η κυβέρνηση.
Αυτή η πολιτική δεν μπορεί να περάσει με «λογικά επιχειρήματα», γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν τέτοια. Ο λαός της Χαλκιδικής καταλαβαίνει πάρα πολύ καλά ότι θα είναι πραγματικά, και από πολλές πλευρές, ο μεγάλος χαμένος της «μεγάλης επένδυσης» και δίνει τη μάχη με όλες του τις δυνάμεις για να αντισταθεί σε αυτή την εξέλιξη. Έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπιστεί τον τόπο του, το μέλλον των παιδιών του και την υγεία όλων των κατοίκων της περιοχής, απέναντι στα σχέδια της καναδικής πολυεθνικής και της κυβέρνησης που τα στηρίζει και τα προωθεί με τα ΜΑΤ.
Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι και ο λαός της χώρας συνολικά έχουν κάθε συμφέρον να νικήσει ο αγώνας των Χαλκιδικιωτών. Να μπλοκαριστούν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών για τη χώρα και να ηττηθεί η καταστολή και τρομοκρατία της κυβέρνησης που εξαπολύεται απέναντι σε όποιον αντιπαλεύει την κυρίαρχη πολιτική. Είναι η ίδια, η ωμή και βάρβαρη αντιμετώπιση, που βρήκαν οι αγρότες και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς, οι ναυτεργάτες κλπ… Η αλληλεγγύη προς το λαό της Χαλκιδικής πρέπει να δυναμώσει και να απλωθεί σε όλη η χώρα. Να σταθούμε δίπλα στον δίκαιο αγώνα τους για το συμφέρον και το μέλλον όλων μας. Να απαντήσουμε στην καταστολή με την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων όσων αγωνίζονται, του δικαιώματος των Χαλκιδικιωτών να αποφασίζουν αυτοί για τον τόπο τους και να παλεύουν για αυτόν. Να στηρίξουμε τον αγώνα τους μέχρι τη νίκη!
• Άμεση απόσυρση της αστυνομίας και των ΜΑΤ από την Ιερισσό
• Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων κατοίκων
• Να σταματήσουν οι προσαγωγές, οι βασανισμοί και οι απειλές
Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία
Αθήνα 10/3/2013