13 Μαρτίου 2013

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Σ’ όλη την Ευρώπη και παγκόσμια η αθεράπευτη κρίση του καπιταλιστικού συστήματος αντιμετωπίζεται με κλιμάκωση της επίθεσης στους λαούς. Οι νέοι άνεμοι που διέβλεπε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για να δικαιολογήσει την υποταγή της στο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό αποδείχνονται σφοδρές αντιλαϊκές καταιγίδες που απλώνουν τη φτώχεια, την ανεργία και τη φασιστικοποίηση ακόμη και τις πολεμικές επεμβάσεις και απειλές!!
Την ίδια ώρα οι πολιτικοί εκπρόσωποι του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης στη χώρα μας, που έχουν οδηγήσει τον κόσμο της δουλειάς στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση, θέλουν να εμφανιστούν ξανά σα Σωτήρες. Μόνο που σ’ αυτή τη φάση της σωτηρίας του ο λαός και η νεολαία πρέπει να μπουν στο γύψο και να επιβληθεί παντού ο τρόμος μέσα από τη γενικευμένη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής. Κάθε απεργία κηρύσσεται παράνομη και αντιμετωπίζεται με το φασιστικό μέτρο της επιστράτευσης και κάθε διαδήλωση με τα ΜΑΤ του Δένδια. Στη Χαλκιδική ο εχθρός λαός αντιμετωπίζεται με όρους στρατιωτικής κατοχής για χάρη των επενδυτών, που ολοφάνερα θέλουν να λεηλατήσουν καταστρέφοντας τη ζωή σε μια ολάκερη περιοχή. Απέναντι σ’ αυτό το πλαίσιο της φασιστικοποίησης οι Χαλκιδικιώτες επιλέγουν ήδη μαζικά και αποφασιστικά το μονόδρομο της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

Στο ίδιο πλαίσιο στα Χανιά εδώ και καιρό έχει στηθεί μια βιομηχανία πολιτικών διώξεων. Σ’ όλη την ελληνική επαρχία η κοσμογονία της Ε.Ε. έχει αποκαλυφθεί εδώ και χρόνια ιδιαίτερα μέσα από το ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Στα Χανιά είναι φανερή και η δράση των Αμερικανονατοϊκών δολοφόνων. Αυτές οι ιδιαιτερότητες σίγουρα συμβάλλουν και έχουμε συνεχώς στην πόλη μας μεγάλα, συχνά παλλαϊκά, συλλαλητήρια ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια που οι ντόπιοι δυνάστες έχουν δώσει το λαό και τη χώρα στις ληστρικές πολιτικές της Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.
Για τους ίδιους λόγους όμως οι μαζικές κινητοποιήσεις του λαού και της νεολαίας ενοχλούν και πρέπει να παταχθούν. Ήδη εκκρεμούν δίκες για τον Ιούνιο, ενώ σε ανακρίσεις έχουν συρθεί 11 διαδηλωτές για την κινητοποίηση στις 28 Οκτώβρη του 2011. Στις 1 του Μάρτη ανακρίθηκαν άλλοι 9 για τις κινητοποιήσεις του Φλεβάρη του 2012, ενώ κοινοποιήθηκαν άλλες 8 κλήσεις σε διαδηλωτές που συνέλαβαν οι κάμερες στη διαδήλωση ενάντια στο μεσοπρόθεσμο στις 28 Ιούνη του 2011, που «εξετράπη» σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Ανάμεσα στ’ άλλα υπάρχουν κατηγορίες ακόμη και για διανομή αντιμνημονιακού υλικού!! Σίγουρα γίνονται σαφής!
Πρέπει να γίνουμε σαφέστεροι!! Να ορθώσουμε ένα παλλαϊκό:

• ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ. • ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Το άπλωμα της φτώχειας, το συνεχές φούντωμα της ανεργίας που θα συνεχιστεί παρά την αναπτυξιολογία, η ωμή απαίτηση της τρόικα για χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο και η ανάλγητη φορομπηξία στον κόσμο της δουλειάς, αποδείχνουν ξεκάθαρα πως ντόπιοι και ξένοι δυνάστες του λαού μας δε θα σταματήσουν αν δε τους σταματήσουμε!!! Μόνο με μαζικούς αγώνες μπορούμε να τους σταματήσουμε, μπορούμε να υπερασπιστούμε τη ζωή και το δίκιο μας!!
Με κοινή δράση και πνεύμα αντίστασης και αλληλεγγύης ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ: Άμεση αναίρεση των κατηγοριών απ’ όλους τους αγωνιστές του μαζικού κινήματος της πόλης μας.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ