06 Μαρτίου 2013

ΛΑΡΙΣΑ: ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΑΛΗΣ

Πάνω από δυο χρόνια ζούμε έναν εφιάλτη που ούτε στα χειρότερά μας όνειρα δεν μπορούσαμε να φανταστούμε. Η φτώχεια, η εξαθλίωση, η ανεργία, οι απολύσεις, η καθημερινή τρομοκρατία κυριαρχούν σε κάθε μας βήμα, σε κάθε μας στιγμή.

-Τα απανωτά μνημόνια, ο εφιαλτικός κλοιός της Ε.Ε. του ΔΝΤ και όλων των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών, η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, η κρατική καταστολή και η φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής καθημερινά ματώνουν τη ζωή μας.

-Η κυβέρνηση και τα συμφέροντα που υπηρετεί, ξένα και ντόπια, προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα τα κάνουν για το καλό μας. Για να “σώσουν την πατρίδα”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν και θέλουν να σκύψουμε κι άλλο το κεφάλι.

-Τα κόμματα της αντιπολίτευσης που αναφέρονται στην αριστερά διεκδικούν το ρόλο του άξιου διαχειριστή της κρίσης του συστήματος, προβάλλοντας την γραμμή της μεταρρύθμισης της βάρβαρης πολιτικής. Μένουν ουσιαστικά μακριά από τα προβλήματα και τους αγώνες του λάου, προσμένοντας την επομένη εκλογική αναμέτρηση.

-Το συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκεται δεμένο χειροπόδαρα από ηγεσίες που ούτε θέλουν ούτε μπορούν να σηκώσουν το βάρος της αντίστασης στη ζοφερή πραγματικότητα.

Έτσι, όλοι εμείς που θέλουμε να παλέψουμε για τη ζωή μας, που θέλουμε να πούμε ΟΧΙ στη βαρβαρότητά τους, πρέπει να χτίσουμε το δικό μας μέτωπο κόντρα στον ιμπεριαλισμός και την πολιτική της υποτέλειας και της εξαθλίωσης.

Σας καλούμε την Κυριακή 10 Μαρτίου στο στέκι “Para Tod@s“. Φαρμακίδου 4, στις 11 00 πμ για να συζητήσουμε, πως θα οργανώσουμε την πάλη μας κόντρα στο παρόν που ζούμε και το μέλλον που μας ετοιμάζουν.