30 Μαρτίου 2013

Στο πλευρό του κυπριακού λαού ενάντια στην ιμπεριαλιστική πολιτική που τον συνθλίβει.

Η ΠΑΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ Η ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ 
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΗ 6:30 μ.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 
ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30 μ.μ. ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΑΔΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Πολιτική Εκδήλωση – Συγκέντρωση της
Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντι-ιμπεριαλιστική Συνεργασία

Τετάρτη 3 Απρίλη 2013, 7μ.μ. Α.Σ.Ο.Ε.Ε.

«Ο κυπριακός λαός, στον κυκλώνα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Μέτωπο πάλης των λαών Ελλάδας - Κύπρου και Τουρκίας»

ΤΟ «ΟΧΙ» ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ

Το μνημόνιο με «κούρεμα» των καταθέσεων που επιβλήθηκε στην Κύπρο αποτελεί ένα συντριπτικό χτύπημα στην οικονομία και το λαό της. Μια οδυνηρή δοκιμασία ξεκινά για τον κυπριακό λαό, που άμεσα θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη μάστιγα μιας μεγάλης ανεργίας και φτώχειας και ταυτόχρονα, με το δυνάμωμα των απειλών για την διχοτόμηση του νησιού.
Το μνημόνιο που προώθησαν μέσα από στυγνούς εκβιασμούς- με συμφωνία, τελικά, και της κυβέρνησης Αναστασιάδη- η ΕΕ και ΔΝΤ, και πίσω από το οποίο βρίσκονται ο ευρωπαϊκός -πρώτα απ’ όλα ο γερμανικός- και ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, είναι τμήμα του σχεδίου των δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων να ενισχύσουν την πολιτική και οικονομική επιρροή τους στην Κύπρο. Γι’ αυτό και υπήρξε αντίδραση του ρώσικου ιμπεριαλισμού, ο οποίος έχει τεράστια κεφάλαια στις κυπριακές τράπεζες και δεν αποδέχεται το ξεπέταγμά του από το νησί και την παραπέρα εκτόπιση του της συνολικής παρουσίας του στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
Η απόφαση της ΕΕ ανοίγει ξανά και με πολύ πιο οξυμμένο τρόπο τον ασκό των ανταγωνισμών ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές για την κυριαρχία στην περιοχή. Εξέλιξη ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους λαούς η οποία τροφοδοτείται τόσο από την πολιτική ξένης εξάρτησης όσο και από τους τυχοδιωκτισμούς των ντόπιων πολιτικών ηγεσιών.
Οι αυταπάτες και οι πανηγυρισμοί για την “πολυδιάστατη” πολιτική Χριστόφια που δήθεν κατάφερε τη συνεργασία ΗΠΑ, Ισραήλ, ΕΕ αλλά και Ρωσίας γύρω από την Κύπρο με όχημα την εξόρυξη-αξιοποίηση του αέριου της κυπριακής ΑΟΖ έλαβαν τέλος!
Οι ιμπεριαλιστές επαναφέρουν τα σχέδιά τους μέσα από τους εκβιασμούς των μνημονίων και στριμώχνουν αφόρητα την κυπριακή αστική τάξη.
Η πρόσφατη νίκη του Αναστασιάδη, εκλεκτού της Δύσης και υπέρμαχου του κακόφημου σχεδίου Ανάν, επιταχύνει την παρέμβαση των δυτικών ιμπεριαλιστών, που έχει σα στόχο, τον ασφυκτικότερο γεωπολιτικό έλεγχό της Κύπρου, μέσα κι απ΄ τον οικονομικό στραγγαλισμό της.
Ανοίγεται ξανά ο δρόμος για να μπουν μπροστά τα σχέδια διχοτόμησης της Κύπρου, μέσα από την οικονομική εξασθένηση της και τον έλεγχο της από την τρόικα, γεγονός που ήδη έσπευσε να εκμεταλλευθεί η κυβέρνηση της Τουρκίας.
Η απόφαση για την Κύπρο ορθώνεται, τώρα από την Γερμανία σαν «πρότυπο για γενική εφαρμογή», σαν απειλή που θα έχει σοβαρότατες οικονομικές συνέπειες και νέες απαιτήσεις για αιματηρές θυσίες από τους λαούς της ΕΕ.
Τρέχει και δεν φτάνει η ελληνική άρχουσα τάξη και η κυβέρνησή της που, ανήμπορες να αρθρώσουν την οποιαδήποτε αντίρρηση στα ιμπεριαλιστικά κελεύσματα, υπερψήφισαν την απόφαση του της ΕΕ, και τώρα προσπαθούν να βρουν τρόπους να αποσβέσουν τους κλυδωνισμούς που δημιουργεί αυτή η εξέλιξη και στην ντόπια οικονομία.
Η περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου είναι στο μάτι του κυκλώνα που προκαλεί ο άγριος και καταστροφικός για τους λαούς γεωπολιτικός ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστών.
Τα ιμπεριαλιστικά μαχαίρια ακονίζονται για τη λεία, που δεν είναι μόνο οι υδρογονάνθρακες της Κύπρου, αλλά ο συνολικότερος έλεγχος του νησιού σαν μια σημαντική πλατφόρμα και βάση εξόρμησης των ιμπεριαλιστών για όλη τη γύρω περιοχή. Και αυτό εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για το λαό του νησιού, Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους.
Σήμερα, είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας η ενίσχυση της αντιιμπεριαλιστικής ενότητας του κυπριακού λαού, η δημιουργία μετώπου αντιιμπεριαλιστικής πάλης των λαών σε Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία ενάντια σε αντιδραστικούς εθνικισμούς, ενάντια στις εξαρτημένες και τυχοδιωκτικές αστικές τάξεις στις χώρες αυτές. Όσο οι λαοί βρίσκονται στη γωνία, οι φιλοδοξίες και οι αντιθέσεις αυτών των εξαρτημένων αστικών τάξεων αξιοποιούνται από τους ιμπεριαλιστές και αυτό κάνει τα πράγματα πολύ επικίνδυνα.

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ
ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΝΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ