06 Μαρτίου 2013

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας του Βόλου για τα εργοστάσια

Στην επίθεση εργοδοσίας-κυβέρνησης –τρόϊκας να αντιτάξουμε
Οργάνωση – Αντίσταση – Διεκδίκηση

Το τελευταίο διάστημα σε μία σειρά μεγάλων και μικρότερων εργοστασίων στην περιοχή του Βόλου και της Μαγνησίας οι εργοδότες, αξιοποιώντας τους αντεργατικούς νόμους των μνημονίων και το κλίμα ανασφάλειας – εκβιασμού που έχει φέρει η εκτόξευση της ανεργίας, επιχειρούν να ανατρέψουν όλα τα δικαιώματα των εργατών και να πετσοκόψουν μισθούς και μεροκάματα.
Στην ΑΓΕΤ η διεύθυνση ανακοίνωσε μονομερώς την κατάργηση επιδομάτων και απαιτεί από τους εργάτες εκβιαστικά να υπογράψουν μειώσεις μισθών.
Στο εργοστάσιο της ΣΟΒΕΛ στον Αλμυρό η εργοδοσία θέτει το προσωπικό σε διαθεσιμότητα 3 εβδομάδες και υποχρεωτική άδεια 1 εβδομάδα από την 1η Μάρτη, επιδιώκοντας μέσα από την ανασφάλεια να μειώσει τους μισθούς.
Οι Μύλοι Λούλη στην Σούρπη επέβαλαν μειώσεις μισθών.
Στην Χαλυβουργία Θεσσαλίας (Μάνεσης) η εργοδοσία απαιτεί νέα μείωση μισθών, μετά την μείωση 18% που είχε επιβάλλει τον χειμώνα.
Στην Artenius Hellas (VPI) χημική βιομηχανία στην Β΄ΒΙΠΕ επιβλήθηκαν περικοπές σε επιδόματα και η εργοδοσία απαιτεί μείωση μισθών 30% !!!
Επίσης σε πολλά εργοστάσια ενώ έχει επιβληθεί και εκ περιτροπής εργασία οι εργάτες παραμένουν απλήρωτοι για μήνες.

Η συντονισμένη επίθεση της εργοδοσίας σε όποια δικαιώματα και καταχτήσεις έχουν απομείνει, με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, του οκτάωρου, του πενθήμερου, της σταθερής εργασίας, έχει στόχο να ρίξει τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργατών.
Αυτή η επίθεση δεν θα σταματήσει γιατί κεντρικό της στόχο έχει την πλήρη κατάργηση όλων των δικαιωμάτων και των καταχτήσεων των εργαζόμενων, την πλήρη εξαθλίωση του κόσμου της δουλειάς και την μετατροπή του σε έναν σύγχρονο σκλάβο, έτσι ώστε να δοθεί το έναυσμα για το νέο κύκλο κερδοφορίας του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Καταστρέφουν τις ζωές των εργαζόμενων, των πραγματικών παραγωγών όλου του κοινωνικού πλούτου , αδιαφορώντας για την φτώχεια και την εξαθλίωση που σπέρνουν. Πάνω από όλα υπερασπίζονται τα δικά τους συμφέροντα και τα συμφέροντα του συστήματος της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και της εξάρτησης.
Οι εργάτες και οι εργαζόμενοι δεν έχουν κοινά συμφέροντα με τους εργοδότες. Όσες υποχωρήσεις και αν κάνουν οι εργαζόμενοι για το «κοινό καλό» των επιχειρήσεων, οι εργοδότες κλιμακώνουν την επίθεσή τους απαιτώντας ακόμα μεγαλύτερες θυσίες, έχοντας σύμμαχο την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, τους μηχανισμούς καταστολής του κράτους και τα «παπαγαλάκια» των ΜΜΕ. Το κεφάλαιο θα συνεχίζει να επιτίθεται όσο οι εργαζόμενοι υποχωρούν μπροστά στον εκβιασμό της ανεργίας, όσο είναι ανοργάνωτοι και δεν έχουν σφυρηλατήσει μεταξύ τους ισχυρούς δεσμούς ενότητας, αλληλεγγύης και συντονισμού.
Η μόνη δύναμη που μπορεί να σταματήσει την επέλαση αυτής της βαρβαρότητας είναι ένα παλλαϊκό-πανεργατικό μέτωπο αντίστασης, διεκδίκησης και πάλης. Μέσα από την οργάνωση των εργαζόμενων, τον συντονισμό της πάλης τους, την αγωνιστική αλληλεγγύη στους αγώνες τους. Σε κατεύθυνση αγωνιστική και ταξική που θα απομονώνει τους κήρυκες της ταξικής συνεργασίας-υποταγής και θα ξεπερνάει πρακτικές διάσπασης και λογικές κυβερνητικών αυταπατών και διαχείρισης. Η υπόθεση της οργάνωσης και της πάλης, είναι υπόθεση του ίδιου του εργαζόμενου λαού και όχι κάποιων «ειδικών» με ανάθεση.
Καλούμε τους αγωνιστές του λαϊκού κινήματος σε συσπείρωση στην Πρωτοβουλία Αριστερής Ανι-ιμπεριαλιστικής Συνεργασίας για να δυναμώσει στους χώρους δουλειάς και στο κίνημα το μαχητικό ρεύμα της Οργάνωσης, της Αλληλεγγύης, της Αντίστασης και της Διεκδίκησης.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε μαζικό αγώνα για:
• Ψωμί – Δουλειά – Συνδικαλιστικές Ελευθερίες
• Να μην περάσουν οι εκβιασμοί των εργοδοτών για μειώσεις μισθών και κατάργηση δικαιωμάτων
• Συλλογικές συμβάσεις εργασίας που να καλύπτουν το κόστος της ζωής
• Διεκδικούμε 8ωρο, 5νθήμερο, 40ωρο, ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας
• Κοινός Αγώνας όλων των εργαζόμενων είτε δουλεύουν είτε είναι άνεργοι
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
-------------------------------------------------------------------------------
Μπροστά στην κλιμάκωση της βάρβαρης επίθεσης των δυνάμεων του συστήματος της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης, τα μέλη του ΚΚΕ(μ-λ), του ΜΛ-ΚΚΕ καθώς και ανένταχτοι αριστεροί αγωνιστές συγκροτήσαμε στην περιοχή μας τοπική πρωτοβουλία του πανελλαδικού σχήματος Πρωτοβουλία Αριστερής Αντι-ιμπεριαλιστικής Συνεργασίας (ΠΑΑΣ).

Συναντήσεις κάθε Δευτέρα 6,30μ.μ. στο Στέκι (Ιωλκού 33)