10 Ιουνίου 2013

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ΄ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ!
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΛΑΟ!

Η μαφιόζικου τύπου απαγωγή, ο βασανισμός κι η ταχύρυθμη έκδοση στην Τουρκία, του αγωνιστή πολιτικού πρόσφυγα στη χώρα μας, Μπουλούτ Γιαϊλά, που έγινε στην Αθήνα, στις 30 του Μάη, αποτελεί μια παρόξυνση της τρομοκρατικής επιχείρησης, που έχει εξαπολύσει, εδώ και έξι μήνες, η τρι-κομματική κυβέρνηση ενάντια στους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες, που ζουν στη χώρα μας. Μια επιχείρηση που γίνεται με τη συνδρομή των ιμπεριαλιστικών αφεντικών και των μηχανισμών τους (Ιντερπόλ), και σε συνεργασία με την αντιδραστική τουρκική κυβέρνηση. Φανερώνοντας για πολλοστή φορά, πως οι εξαρτημένες άρχουσες τάξεις σ΄ Ελλάδα και Τουρκία, παρά τις μεταξύ τους αντιθέσεις, έρχονται σε συνεργασία, όταν πρόκειται να αντιμετωπίσουν τους λαούς τους, και τους λαϊκούς αγωνιστές.

Η τρομοκρατική αυτή, επιχείρηση, ξεκίνησε τον περασμένο Γενάρη, με τη σύλληψη και την απειλή έκδοσης στην Τουρκία, του αγωνιστή Χουσεΐν Τουτ, ο οποίος είχε αιτηθεί πολιτικό άσυλο στη χώρα μας, κι απελευθερώθηκε τελικά. Συνεχίστηκε με τις συλλήψεις Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών, στην Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Όπως των Ζεκί Γκορμούζ και Μπουλέντ Κομέρτ, της Φαντίκ Αντιμάν και του Χουσείν Τζακίλ, που συλλαμβάνονταν ύστερα απ’ την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης απ΄ την Ιντερπόλ, που εξέδιδε …. «τυχαία», μόλις πριν από διαδικασίες ανανέωσης του ασύλου ή της ταυτότητας, των αγωνιστών αυτών. Αλλά και με την απαγωγή και την εξευτελιστική συμπεριφορά που υπέστη απ’ τις αρχές, η αγωνίστρια Γκιονούλ Γιλμάζ (Εμινέ). Κι ενώ, ήταν επιτυχία του κινήματος αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε, η αναστολή της έκδοσης των παραπάνω αγωνιστών – εκτός απ΄ την περίπτωση της Γκιονούλ Γιλμάζ, που εκκρεμεί – το πογκρόμ συνεχίστηκε, φτάνοντας στην απαγωγή και έκδοση του Μπουλουτ Γιαϊλα. Οι αγωνιστές αυτοί, έχουν βασανιστεί και καταδικαστεί στην Τουρκία, λόγω της συμμετοχής τους στο λαϊκό κίνημα, λόγω της έντονης πολιτικής, συνδικαλιστικής, αγωνιστικής και επαναστατικής τους δράσης, κι ο καθένας καταλαβαίνει τι τους επιφυλάσσει το καθεστώς της Τουρκίας, εφόσον βρεθούν στα χέρια του.
Ταυτόχρονα, τόσο η έκδοση του αγωνιστή Μπουλούτ Γιαϊλα, όσο κι η συνολικότερη επιχείρηση, δεν είναι άσχετα με τα όσα συμβαίνουν τη στιγμή αυτή στην Τουρκία. Με τις μεγάλες λαϊκές αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται, παρά το όργιο τρομοκρατίας και την αγριότητα των δυνάμεων καταστολής. Μια κοινωνική εξέγερση, που ξέσπασε, με θρυαλλίδα την αστυνομική επίθεση στην ιστορική πλατεία Ταξίμ, για να επεκταθεί σ΄ ολόκληρη τη χώρα, ενάντια στις άθλιες συνθήκες ζωής του λαού στην Τουρκία – αυτό το λεγόμενο «οικονομικό θαύμα» του Δ.Ν.Τ. – ενάντια στην καταπίεση του τουρκικού λαού, αλλά και του Κουρδιστάν.
Αποτελεί χρέος του λαού μας, και του λαϊκού κινήματος, η υπεράσπιση των αγωνιστών πολιτικών προσφύγων, στο πλαίσιο του κοινού αγώνα των λαών Ελλάδας και Τουρκίας ενάντια στην εκμετάλλευση και καταπίεση, ενάντια στην εξάρτηση και τον ιμπεριαλισμό. Αλλά και η έμπρακτη αλληλεγγύη του λαού μας, προς τον αγωνιζόμενο τουρκικό λαό.
Κάτω τα χέρια απ΄ τον αγωνιστή Μπουλούτ Γιαϊλα!
Κάτω το τρομοκρατικό πογκρόμ ενάντια στους πολιτικούς πρόσφυγες!
Ζήτω ο αγώνας του Τουρκικού λαού!
Κοινός αγώνας των λαών Ελλάδας και Τουρκίας, ενάντια στην εκμετάλλευση, την εξάρτηση και τον ιμπεριαλισμό! Για ψωμί, δουλειά, δημοκρατία, ανεξαρτησία!
10.6.2013

Πρωτοβουλία για την Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία