18 Ιουνίου 2013

Η τρομοκρατία και οι απολύσεις στα εργοστάσια δεν θα περάσουν! (Βόλος)

Η Πρωτοβουλία Βόλου για την Αριστερή Ανι-ιμπεριαλιστική Συνεργασία καταγγέλλει την τρομοκρατική απόλυση του εργάτη Στάθη Μιχάλη, μέλους του Δ.Σ. του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» από την εργοδοσία του εργοστασίου ΚΙΟΛΕΪΔΗΣ την Πέμπτη 13 Ιουνίου μέρα της γενικής απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Η απόλυση αυτή έρχεται να κλιμακώσει την επίθεση στο εργοστάσιο που βιώνουν εδώ και πολύ καιρό οι εργάτες με εκ περιτροπής εργασία, συνεχείς απολύσεις όσων διαμαρτύρονται για τα απλήρωτα μεροκάματα και σήμερα με τον ανοιχτό εκβιασμό για ατομικές συμβάσεις εργασίας με μείωση των αποδοχών από 25%-40%.
Στο εργοστάσιο δεν υπάρχει εργοστασιακό σωματείο και οι εργάτες ανοργάνωτοι δέχονται την βάρβαρη επίθεση και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας χωρίς να μπορούν μέχρι στιγμής να αντισταθούν.

Η απόλυση του Στάθη Μιχάλη ημέρα γενικής απεργίας και μέλους της διοίκησης του Σωματείου Μετάλλου, χωρίς καμία αιτιολογία και με απάντηση από την εργοδοσία «ας πάει στα δικαστήρια» για να δικαιωθεί για την παράνομη, με τους νόμους που ισχύουν ακόμη, απόλυση, φανερώνει ότι το κεφάλαιο ανοίγει όλα τα μέτωπα απέναντι στους εργάτες και με όλα τα μέσα. Δεν διστάζουν να παραβιάσουν και την δική τους νομιμότητα για να δημιουργήσουν τετελεσμένα και να σκορπίσουν τον φόβο ανάμεσα στους εργάτες. Στόχος τους η πλήρης διάλυση του δικαιώματος στην δουλειά και ταυτόχρονα η πλήρης διάλυση της δυνατότητας να οργανώνονται και να διεκδικούν οι εργάτες. Έτσι ώστε να αποτελούν εύκολη λεία στα χέρια της εργοδοσίας για κάθε αυθαιρεσία και εύκολη μετατροπή τους σε σύγχρονους δούλους.
Η εργοδοσία στον ΚΙΟΛΕΪΔΗ αλλά και σε κάθε εργοστάσιο και επιχείρηση παίρνει δύναμη από την συνολική επίθεση της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου καθώς και των ιμπεριαλιστών ΕΕ-ΔΝΤ, απέναντι στην ζωή, τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα όλου του εργαζόμενου λαού.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να αντλήσουν δύναμη από την Οργάνωση, την Αντίσταση και την Αλληλεγγύη της τάξης τους, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για ηττοπάθεια και συνδιαλλαγή.
Η επίθεση αυτή θα σταματήσει μόνο με τους παρατεταμένους αγώνες των εργατών ενάντια στην βάρβαρη πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης, ενάντια στην τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς. Πρώτο και σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση αυτή η οργάνωση στους χώρους δουλειάς, με την συγκρότηση σωματείων αλλά και κάθε άλλης μορφής οργάνωση που μπορεί να προωθήσει την εργατική πάλη.
Σήμερα που το κύμα των μαζικών απολύσεων τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα (ΕΡΤ) παίρνει διαστάσεις μαζικής θυσίας των εργαζόμενων για το συμφέρον του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών-δανειστών δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την συγκρότηση ενός μαζικού και μάχιμου ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Χωρίς αυταπάτες και συμβιβασμούς, χωρίς υποχωρήσεις και ελιγμούς. Αυτή την δύσκολη υπόθεση πρέπει να την πάρουν στα χέρια τους οι εργάτες και όλος ο εργαζόμενος λαός συγκροτώντας την δική τους οργάνωση και πάλη για να υπερασπισθούν την ζωή τους και τα συμφέροντα της τάξης τους.



Βόλος, 17 Ιουνίου 2013

Πρωτοβουλία Βόλου για την
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ