05 Ιουνίου 2013

Πρωτοβουλία Βόλου για Αριστερή Αντι-ιμπεριαλιστική Συνεργασία
ΕΚΔΗΛΩΣΗ -ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Είμαστε οι πολλοί και έχουμε το δίκιο, θα νικήσουμε!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ -ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Παρασκευή 7 Ιουνίου 7,30μμ στο Αμφιθέατρο Σαράτση (Παπαστράτος)
Θα μιλήσουν :
Κώστας Μιχαλάκης, Γιώργος Σόφης, Θανάσης Τσιριγώτης

Είμαστε οι πολλοί και έχουμε το δίκιο, θα νικήσουμε !

Η τρικομματική κυβέρνηση της φτώχειας και της εξαθλίωσης, πειθήνιος υπηρέτης των εντολών ΕΕ – ΔΝΤ βάζει στον γύψο, με την επιστράτευση όσους κλάδους εργαζόμενων παίρνουν τον δρόμο του αγώνα. Μετά τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ και τους ναυτεργάτες σειρά είχαν οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να αποτραπεί η απεργία διαρκείας που είχαν κηρύξει ενάντια στην κατεδάφιση των εργασιακών τους σχέσεων και τις απολύσεις.
Ο αγώνας των καθηγητών είναι κομμάτι του αγώνα όλου του εργαζόμενου λαού ενάντια στην βάρβαρη πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης, των απολύσεων και της ανεργίας, της διάλυσης της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης, της καταστολής και της φασιστικοποίησης, της εξάρτησης από τους ευρωπαίους και αμερικάνους ιμπεριαλιστές.

Οι καθηγητές απάντησαν αγωνιστικά με την μαζική συμμετοχή τους στις γενικές συνελεύσεις και η απόφασή τους να απεργήσουν αποτέλεσε την καλύτερη απάντηση στην τρομοκρατία της κυβέρνησης και στα παπαγαλάκια του συστήματος και των ΜΜΕ. Δείχνοντας έτσι ότι ο δρόμος του αγώνα και της αναμέτρησης είναι ο μοναδικός δρόμος που οφείλει να ακολουθήσει ο εργαζόμενος λαός για να διεκδικήσει την ζωή που του κλέβουν.
Η μάχη της απεργίας δεν δόθηκε με ευθύνη μιας ηγεσίας (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-ΣΥΝΕΚ) που πραξικοπηματικά «ερμήνευσε» τις διαθέσεις των εκπαιδευτικών και ανέστειλε την κινητοποίηση, φορτώνοντας το εργατικό – λαϊκό κίνημα με μία ακόμα υποχώρηση απέναντι στην κυβερνητική επίθεση.
Δεν υπάρχει χρόνος, δεν υπάρχουν περιθώρια για απογοητεύσεις. Το σύστημα θα κλιμακώσει την επίθεσή του και θα βρεθούμε σύντομα, μπροστά σε σημαντικά διλήμματα και αποφάσεις. Μπροστά σε νέες και ακόμα πιο δύσκολες μάχες. Το να τις δώσουμε αυτές τις μάχες με καλύτερους όρους είναι ζήτημα ζωής. ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ.

Πρωτοβουλία Βόλου για
Αριστερή Αντι-ιμπεριαλιστική Συνεργασία