23 Ιουνίου 2013

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

Κυβερνητικό σχήμα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, και με τη ΔΗΜΑΡ να συνεχίζει την “υπεύθυνη πολιτική” της, μη διαφοροποιούμενη επί της ουσίας από την κυβέρνηση, είναι το μέχρι τώρα αποτέλεσμα της πολιτικής αναταραχής που προέκυψε το τελευταίο διάστημα με επίκεντρο το ζήτημα του κλεισίματος της ΕΡΤ και της απόλυσης των 2.656 εργαζόμενων της.
Η ρωγμή στην κυβερνητική συνοχή είναι αποτέλεσμα του μέχρι τώρα αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, αλλά και πολλών χιλιάδων λαού, που αντιτάχθηκαν και αντιτάσσονται στη μαύρη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) σύμφωνα με την οποία ο κάθε υπουργός μπορεί να κλείνει δημόσιους οργανισμούς και να πετά στο δρόμο τους εργαζόμενους με μια απλή απόφαση του! Μέσα από το κλείσιμο της ΕΡΤ συνεχίζεται και κλιμακώνεται η πολιτική των απολύσεων, της φτώχειας, της συντριβής των εργασιακών σχέσεων, των κοινωνικών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων κι ελευθεριών, ολόκληρου του λαού και της νεολαίας. Αυτό απαιτούν εξάλλου ωμά και ανοιχτά με καθημερινές παρεμβάσεις τους, τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά της ΕΕ και των ΗΠΑ, απευθυνόμενοι στους ντόπιους υποτελείς τους.

Απέναντι στους εκβιασμούς και τα «καλέσματα εκκένωσης» του ραδιομεγάρου ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, ακόμα πιο μαζικά και αποφασιστικά! Η μόνη πραγματική λύση για τα συμφέροντα των εργαζομένων μπορεί να έρθει μέσα από την ίδια την πάλη τους. Οι πολυπληθείς συγκεντρώσεις κόσμου έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, τα συλλαλητήρια σε μια σειρά πόλεις έδειξαν ότι ο λαός θέλει να αντισταθεί στην πολιτική που εκπορεύεται από το ΔΝΤ και την ΕΕ, θέλει να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του. Γιατί μέσα από τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ βλέπει τον εαυτό του, που βιώνει τρομοκρατία, ανεργία, εργασιακή ανασφάλεια, απολύσεις, φοροληστεία, επιστρατεύσεις…
Είναι σημαντικό αυτός ο αγώνας να αποκτήσει σωστό προσανατολισμό. Να μην αποδεχτούν οι εργαζόμενοι το κλείσιμο της ΕΡΤ, τις απολύσεις των 2.656 εργαζομένων, τις δίμηνες-τρίμηνες συμβάσεις, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Να μείνουν οι εργαζόμενοι ενωμένοι, να μην κυριαρχήσουν οι λογικές του μικρότερου κακού που διασπούν τους εργαζόμενους και εξυπηρετούν τα κυβερνητικά σχέδια. Η έκβαση του αγώνα θα κριθεί απ’ το πόσο αποφασιστικά, παρατεταμένα, μαζικά θα διεξάγεται η πάλη. Χωρίς αυταπάτες ότι η λύση θα δοθεί με προσφυγές στη δικαιοσύνη –εξάλλου το Συμβούλιο της Επικρατείας συντάχθηκε με το κλείσιμο της ΕΡΤ και τις απολύσεις- ή μέσω εκλογών, διώχνοντας τον κόσμο απ’ το αγώνα.
• ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΏΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ.
• ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΕΡΤ! ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ!
•ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΔΙΜΗΝΩΝ-ΤΡΙΜΗΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ!
• ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Πρωτοβουλία για την Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία