04 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΘ
7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 6 ΜΜ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ
ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ, ΜΟΝΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ!

Χωρίς εσένα, εμένα και τους διπλανούς κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την ζωή μας. Να νοιώσουμε και να γίνουμε συναγωνιστές, να ξεσηκωθούμε, απέναντι σ’ αυτούς που γκρεμίζουν τις λαϊκές κατακτήσεις και την ζωή μας, αυτούς που παραμερίζουν τις διαφορές τους για να υπηρετήσουν τα συμφέροντά τους που είναι ακριβώς αντίθετα από τα δικά μας. Ποιοι είναι αυτοί;

Είναι η συγκυβέρνηση του Σαμαρά, που έδωσε εξετάσεις στην ιμπεριαλιστική τρόικα, βύθισε το λαό στην φτώχεια και τον οδηγεί σε μαζική εξαθλίωση με την λιτότητα, τις απολύσεις, την ανεργία, την διάλυση υγείας-παιδείας-κοινωνικής ασφάλισης. Με καθημερινή πολιτική της, την καταστολή των αντιστάσεων, το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, στη συγκέντρωση και στην διαδήλωση. Με την φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής να γίνεται καθεστώς και την συζήτηση για τα άκρα, να βάζει στην ίδια ζυγαριά τους εγκληματίες της ΧΑ με τα αγωνιζόμενα τμήματα του λαού.

Είναι οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, που πάνω από τρεις δεκαετίες υπηρετούν το σύστημα της εκμετάλλευσης, που όσο σφίγγουν τα δεσμά εξάρτησης της χώρας από τους ιμπεριαλιστές, τόσο διαλαλούν το ξεπούλημα σε ΗΠΑ και ΕΕ και αποδέχονται όλους τους σχεδιασμούς που υποθηκεύουν το μέλλον του λαού και τον πλούτο της χώρας. Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, υπηρετώντας τους ιμπεριαλιστές, δεν διστάζει να εκθέτει το λαό σε μεγαλύτερους κινδύνους, παραχωρώντας γη και ύδωρ για να προχωρήσουν τα δολοφονικά σχέδια τους στην Συρία.

Είναι οι ιμπεριαλιστές (ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία και άλλοι) που όσο βαθαίνει η κρίση του συστήματός τους, παραμερίζουν τους ανταγωνισμούς τους και ενώνονται σε έναν στόχο, στην εξαθλίωση των λαών. Κλιμακώνουν την επιθετική τους πολιτική, καταληστεύουν λαούς και απειλούν να τους μετατρέψουν σε κρέας για κανόνια στην Συρία σήμερα, όπως στην Λιβύη, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και στην Γιουγκοσλαβία προηγούμενα. Η τρόικα και οι ντόπιες αστικές δυνάμεις εξαπολύουν αμείλικτη ταξική επίθεση ενάντια στον εχθρό λαό, για να επαναθεμελιώσουν την ιμπεριαλιστική-καπιταλιστική κυριαρχία χωρίς τα βαρίδια των λαϊκών κατακτήσεων.

Δεν θα μείνουμε θεατές!

Αυτή η επίθεση του συστήματος της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης, της εξάρτησης θα σταματήσει μόνο με την ανάπτυξη ενός μαζικού λαϊκού κινήματος που θα βάλει φραγμό στα βάρβαρα μέτρα, θα διεκδικήσει το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή, θα βάλει στόχο την αποτίναξη των ιμπεριαλιστικών δεσμών και θα ανοίξει τον δρόμο της συνολικής ανατροπής του.
Έχοντας ξεκάθαρο ότι τα δικά μας συμφέροντα, της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας, θα προωθηθούν μέσα από την σύγκρουση με την αστική τάξη και τον ιμπεριαλισμό. Αναγνωρίζοντας εχθρούς και φίλους, να απορρίψουμε τις εκλογικές αυταπάτες και τις λογικές της ανάθεσης, να αφήσουμε στην άκρη τους κυβερνητικούς και ρεφορμιστές εργατοπατέρες, να συγκροτήσουμε το μέτωπο αντίστασης και διεκδίκησης, για να αναμετρηθούμε με το σύστημα της εκμετάλλευσης.

Σ’ αυτή τη κατεύθυνση η Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις, στην συγκρότηση του μετώπου αντίστασης, στην στήριξη των αντιστάσεων, στην ανάπτυξη αγώνων με διάρκεια και αποφασιστικότητα.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
http://p-a-a-s.blogspot.gr/                                                                                                Σεπτέμβρης 2013