20 Σεπτεμβρίου 2013

ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ: Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ!

«Κοίτα οι άλλοι έχουν κινήσει…»

Αποφασιστικά μπήκαν στην απεργία οι καθηγητές των σχολείων. Η πρώτη μέρα της απεργίας καταγράφει ποσοστά συμμετοχής πάνω από 90% σε όλη τη χώρα. Ίδια η εικόνα και στα σχολεία της περιφέρειας του Πειραιά που στην συντριπτική τους πλειοψηφία έκλεισαν από τους καθηγητές και τις απεργιακές επιτροπές τους και η συμμετοχή άγγιξε το 100%. Ξεκίνησε λοιπόν από τη Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη ένας σπουδαίος αγώνας, μια μεγάλη απεργιακή μάχη!
Οι καθηγητές ΑΠΕΡΓΟΥΝ ενάντια:

• στις δεκάδες χιλιάδες απολύσεις συναδέλφων τους.
• στη κατάργηση 52 ειδικοτήτων στα Λύκεια που αφήνει στον αέρα 20.000 μαθητές.
• στο νόμο για το «νέο» Λύκειο που πετάει έξω από τα σχολεία (άρα και από τα ΑΕΙ-ΤΕΙ) μαζικά τα παιδιά των εργατικών και φτωχών λαϊκών στρωμάτων εισάγοντας πανελλαδικές εξετάσεις και στις τρεις τάξεις. Απεργούν γιατί ο ίδιος νόμος θα αφήνει οριστικά έξω από τα πανεπιστήμια τα παιδιά των εργατικών και φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Ενάντια στη «μαθητεία» που καθιερώνει ο ίδιος νόμος δημιουργώντας νέους ανασφάλιστους εργαζόμενους με μεροκάματο 9 ευρώ.
• στο κλείσιμο των σχολείων, το ρήμαγμα των σχολικών υποδομών.
• στη πολιτική της ανεργίας της φτώχειας και της εξαθλίωσης.
Οι καθηγητές ΑΠΕΡΓΟΥΝ για το δικαίωμα όλων των εργαζομένων στη πλήρη, μόνιμη και σταθερή δουλειά. Απεργούν για το δικαίωμα στην δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.
Η κυβέρνηση ήδη ζορισμένη με την απεργία των καθηγητών επεξεργάζεται τους τρόπους που θα την τσακίσει, στοιχίζοντας εκ των προτέρων όλους τους μηχανισμούς της μαύρης προπαγάνδας της. Οι καλοπληρωμένοι χαρτογιακάδες του συστήματος πήραν θέση στα τηλεπαράθυρα με στόχο να λασπολογήσουν και να συκοφαντήσουν τους καθηγητές και την απεργία τους. Χύνουν πάλι το δηλητήριο τους με στόχο να απομονώσουν τους καθηγητές από τους φυσικούς τους συμμάχους, τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους μαθητές τους φοιτητές, όλο το λαό. Είναι ο φόβος μπροστά στο ενδεχόμενο αυτή η απεργία να αποτελέσει εφαλτήριο ενός γενικότερου απεργιακού και λαϊκού ξεσηκωμού. Μεταξύ άλλων επικαλούνται το «δικαίωμα στην εργασία» δηλαδή στην απεργοσπασία, αυτοί που πέταξαν στην ανεργία 1,5 εκατ. εργαζόμενους, αυτοί που νομοθέτησαν τα αντεργατικά τερατουργήματα των μνημονίων. Η αλήθεια όμως είναι ότι προετοιμάζουν τον απεργοσπαστικό μηχανισμό. Από την άλλη κάνουν έκκληση να μείνουν ανοικτά τα σχολεία για «το καλό των μαθητών» και «το μέλλον των παιδιών μας». Η αλήθεια όμως είναι ότι προσπαθούν να ενεργοποιήσουν τον «κοινωνικό αυτοματισμό». Γιατί δεν μπορεί να νοιάζονται για τα παιδιά μας αυτοί που με την πολιτική τους πετσοκόβουν τα όνειρα της νεολαίας, την προετοιμάζουν για ανεργία ή στην καλύτερη περίπτωση για σύγχρονους δούλους στα σκλαβοπάζαρα της «αγοράς εργασίας». Θύματα της ίδιας πολιτικής και οι δυο φοιτητές στη Λάρισα που έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να ζεσταθούν με αυτοσχέδιο μαγκάλι μέσα στο σπίτι, αλλά και πρόσφατα ο αδικοχαμένος μαθητής Θανάσης Καναούτης που η ζωή του κοστολογήθηκε όσο ένα εισιτήριο λεωφορείου.
Οι καθηγητές έχουν δίκιο και πρέπει να νικήσουν. Ο αγώνας τους είναι δύσκολος αφού συγκρούεται με τις κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης και τις δεσμεύσεις της προς τα ξένα αφεντικά της, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Οι καθηγητές κόντρα στις διαθέσεις των συνδικαλιστικών ηγεσιών, απομονώνοντας τους κήρυκες
της ήττας, της μοιρολατρίας και του συμβιβασμού ψηφίσαν μαζικά την απεργία διαρκείας. Άνοιξαν και πάλι τον δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα και της σύγκρουσης με το σύστημα της εξάρτησης, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Στην αναμέτρηση που διεξάγεται πρέπει να στρατευτούμε στηρίζοντας με όλες μας τις δυνάμεις την απεργιακή μάχη. Εργαζόμενοι, μαθητές, φοιτητές να μετατρέψουμε, με απεργίες, καταλήψεις και διαδηλώσεις, τους χώρους δουλειάς και σπουδών σε εστίες αντίστασης και αγώνα. Κανένα σχολείο να μην ανοίξει στις φτωχογειτονιές του Πειραιά. Ο πειραϊκός λαός που βιώνει στο πετσί τα βάρβαρα μέτρα να γίνει ασπίδα προστασίας του απεργιακού αγώνα με την παρουσία του κάθε πρωί έξω από τα σχολεία και με τη συμμετοχή του στις τοπικές κινητοποιήσεις. Για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων, της πολιτικής της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, του εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα που επιβάλουν το κεφάλαιο και ο ιμπεριαλισμός.

Λαϊκή Αντίσταση

τηλέφωνο επικοινωνίας: 6971 500 263
e-mail: laikiantistasi@yahoo.gr
17 Σεπτέμβρη 2013