22 Σεπτεμβρίου 2013

Μαζική κοινητοποίηση στην Ηλιούπολη (φωτογραφίες)

Μετά από κάλεσμα του σωματείου εργαζομένων στο δήμο, της Ζ ΕΛΜΕ, του συλλόγου της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και άλλων φορέων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21-9 συλλαλητήριο στην Ηλιούπολη για να καταδικαστεί η δολοφονική δράση της Χ.Α.μετά τον φόνο του αγωνιστή Π. Φύσσα. 
Ταυτόχρονα το συλλαλητήριο αποτέλεσε μια μαζική απάντηση για το πογκρόμ των απολύσεων στους δήμους και σε όλο το δημόσιο, ενώ εκφράστηκε η αλληλεγγύη στον αγώνα των εκπαιδευτικών για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.
Η πορεία ήταν ιδιαίτερα μαζική αφού σ' αυτήν συμμετείχαν εκατοντάδες Ηλιουπολίτες, δάσκαλοι καθηγητές εργαζόμενοι στο δήμο, μαθητές και πολλοί άλλοι συμπολίτες. Η πορεία διέσχισε μεγάλο μέρος των κεντρικών δρόμων της πόλης και έγινα θερμά δεκτή απ' τους κατοίκους και πολλοί απ' αυτούς ενσωματώθηκαν σ' αυτή.
Η ΠΑΑΣ Ηλιούπολης συμετείχε με ένα ιδιαίτερα μαζικό και μαχητικό μπλόκ στην πορεία και με συνθήματα καταγγελίας της φασιστικής συμμορίας της Χ.Α. αλλά και της κυβερνητικής πολιτικής που εκτρέφει το εγκληματικό αυτό μόρφωμα. έδωσε έναν ιδιαίτερο τόνο στην πορεία.