15 Σεπτεμβρίου 2013

Γενικός ξεσηκωμός! Όλοι στον αγώνα!
Η κυβερνητική πολιτική δεν είναι αήττητη!

 Κυριακή 15 Σεπτέμβρη 2013

Εργαζόμενοι,-ες - άνεργοι,-ες
Το φθινόπωρο μπήκε με πολύ θερμούς απεργιακούς όρους! Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζοντας πιστά τις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστικών αφεντικών της τρόικα-ΕΕ-ΔΝΤ, προχωρά σε χιλιάδες απολύσεις - «διαθεσιμότητες» στο Δημόσιο, αυξάνοντας τις στρατιές των ήδη ανέργων, κλείνει σχολεία και νοσοκομεία, στερώντας απ’ το λαό το δικαίωμα στη δουλειά, στις σπουδές, στην υγεία και την περίθαλψη, ενώ με το νομοσχέδιο για το «νέο Λύκειο» αυτό γίνεται ακόμα πιο σκληρά ταξικό κι απρόσιτο για τα παιδιά του λαού.
Από τις 16 του Σεπτέμβρη οι καθηγητές ξεκινάνε μεγάλο απεργιακό αγώνα. Από κοντά και άλλοι κλάδοι εργαζομένων στο Δημόσιο που βρίσκονται σε αναβρασμό μπορούν και πρέπει να προχωρήσουν σε παρατεταμένους αγώνες.

Απέναντι στο λαϊκό ποτάμι που ξεχύνεται και καθημερινά δυναμώνει, υπάρχουν μεγάλα αναχώματα και τρικλοποδιές. Η κυβέρνηση και τα υποταγμένα ΜΜΕ, είτε με τον μπαμπούλα του φόβου (ακόμα και με τη δράση των μαντρόσκυλων της «Χρυσής Αυγής»), είτε με τις ψεύτικες υποσχέσεις και τα παραποιημένα στοιχεία, προσπαθεί να τρομοκρατήσει και να σπείρει την απογοήτευση και την ηττοπάθεια. Οι εργαζόμενοι καταλαβαίνουν ότι σε λίγο οι αριθμοί και πάλι θα ευημερούν, ενώ οι ίδιοι θα πεθαίνουν.
Οι εργαζόμενοι κι ο λαός, έχουν επίσης ν’ αντιμετωπίσουν λογικές και πρακτικές λεγόμενων «εκλογικών διεξόδων», για την «δημοκρατική πολιτική ανατροπή» ή την «αριστερή κυβέρνηση», που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ την ίδια ώρα που κεντρικά του στελέχη σε χώρους δουλειάς αρνούνται τον παρατεταμένο αγώνα και κλείνουν το μάτι στους εργαζόμενους για να εναποθέσουν τις ελπίδες τους στις εκλογές. Καθώς και λογικές σαν κι αυτές του ΠΑΜΕ, που συμπαρατάσσεται με ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ προτείνοντας εκτονωτικές απεργίες, καλλιεργώντας κλίμα ηττοπάθειας, και στην ουσία αρνείται και υπονομεύει τον αγώνα αυτό.

Εργαζόμενοι,-ες - άνεργοι,-ες
Η κυβερνητική επίθεση δεν είναι αήττητη! Παίρνοντας τις τύχες στα χέρια μας, χτίζοντας όλες τις αναγκαίες μορφές οργάνωσης, ξεπερνώντας τις σαπισμένες ηγεσίες ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ και όχι μόνο, μπορούμε να βάλουμε φρένο στη βάρβαρη αυτή πολιτική! Συμμετέχουμε και στηρίζουμε όλους τους αγώνες που βρίσκονται αντιμέτωποι με το μαύρο μέτωπο της ολιγαρχίας και του ιμπεριαλισμού. Με μέτωπο αντίστασης και διεκδίκησης! Με συντονισμό και κοινούς αγώνες όλων των εργαζόμενων και των κομματιών του λαού που βγαίνουν στο δρόμο του αγώνα, καθηγητών και δασκάλων, μαθητών και γονιών, αλλά και των εργαζόμενων στα Νοσοκομεία, των ανέργων, των εργαζόμενων σε άλλους κλάδους του δημοσίου, αλλά και του ιδιωτικού τομέα, διευρύνοντας το μέτωπο της πάλης είναι βέβαιο ότι μπορούμε να ανατρέψουμε την επίθεση αυτή!

· Καμία απόλυση - «διαθεσιμότητα» να μην περάσει!
· Νίκη στην απεργία των εκπαιδευτικών!
· Κανένα νοσοκομείο και σχολείο να μην κλείσει!
· Δωρεάν παιδεία και υγεία για όλο το λαό!
· Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των μνημονίων που γεννούν τη φτώχεια,
την ανεργία, τις απολύσεις και την καταστροφή!
· Αγωνιζόμαστε για να φύγει η Ελλάδα από ΕΕ-ΝΑΤΟ!
· Αγώνας για Δουλειά, Ειρήνη, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία!