13 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



Η Πρωτοβουλία για την Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία πραγματοποίησε παρέμβαση - πικετοφορία στο κέντρο της Αθήνας καταγγέλοντας την επικείμενη επέμβαση στη Συρία, καλώντας να μην εμπλακεί η χώρα μας και το λαό να εκφράσει την αντίθεσή του και την αλληλεγγύη του στο συριακό λαό. Ξεκίνησε από την πλατεία Συντάγματος και διασχίζοντας της Ερμού κατέληξε στο Μοναστηράκι. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν θετική και έπαιρνε την ανακοίνωση που ακολουθεί.


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σε ετοιμότητα εξαπόλυσης πολέμου στη Συρία, έχει τεθεί ο στρατιωτικός μηχανισμός των αμερικάνων ιμπεριαλιστών, με πρόσχημα τις καταγγελίες για τη δολοφονία εκατοντάδων αμάχων με χημικά όπλα απ’ το καθεστώς του Ασάντ. Ενώ στην περίπτωση του Ιράκ τα «χημικά του Σαντάμ» - που αποδείχθηκαν ένα κολοσσιαίο ψέμα κατασκευασμένο από τα αμερικάνικα χαλκεία - χρησιμοποιήθηκαν σαν πρόσχημα για την στρατιωτική επέμβαση του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, στη Συρία οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές, οι μεγαλύτεροι φονιάδες των λαών, «ανακαλύπτουν» τις προφάσεις, μετά από μια προβοκάτσια, για να δικαιολογήσουν μια νέα πολεμική επίθεση τους, και για την προώθηση των σχεδίων τους.

Μέσα σ΄ ένα πλαίσιο έντασης των ενδοιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, που οξύνει η παγκόσμια καπιταλιστική οικονομική κρίση, οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές οργανώνουν –μετά την Σερβία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Λιβύη-μια ακόμα πολεμική εκστρατεία με στόχο να θέσουν κάτω από τον κυριαρχία τους την Συρία και να αυξήσουν τον έλεγχό τους στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, αποδυναμώνοντας την επιρροή και τις θέσεις των ιμπεριαλιστών ανταγωνιστών τους, κύρια της Ρωσίας.
Στο νέο πόλεμο που θέλει να εξαπολύσει ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός συναντά εμπόδια στο να έχει «πρόθυμους συμμάχους» τις άλλες δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, αντιδράσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ, δυσκολίες για το ποια θα είναι η «διάδοχη λύση» στην Συρία ενώ απέναντι του η Ρωσία προβάλει ισχυρή αντίδραση αξιοποιώντας και τις αντιθέσεις στο δυτικό στρατόπεδο.
Αυτήν, ακριβώς, την κατάσταση αντανακλούν οι ελιγμοί του προέδρου των ΗΠΑ να ζητήσει απόφαση από το αμερικάνικο Κογκρέσο για τον πόλεμο, δίνοντας υποσχέσεις ότι θα είναι υποτίθεται περιορισμένης χρονικής διάρκειας και χωρίς συμμετοχή των χερσαίων δυνάμεων, και η προσωρινή αναδίπλωση του όσον αφορά την άμεση εξαπόλυση πολεμικής επίθεσης, λέγοντας ότι «θα συζητήσει» τη νέα διπλωματική πρόταση της Ρωσίας.
Δεν πρέπει να καθησυχάζουν τους λαούς αυτές οι εξελίξεις! Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός κρατά αναμμένη την κρεατομηχανή του καταχτητικού πολέμου και το πολεμικό σχέδιο του παραμένει στην ημερήσια διάταξη!
Οι λαοί της περιοχής πρέπει να ξεσηκωθούν. Να αντιταχθούν στην ιμπεριαλιστική επέμβαση, να σταθούν αλληλέγγυοι με το συριακό λαό.
Μπροστά στις ιδιαίτερα επικίνδυνες αυτές εξελίξεις, τόσο για τους λαούς της περιοχής, όσο και για το δικό μας το λαό, ο λαός μας πρέπει να εκφράσει μαζικά και μαχητικά την αντίθεσή του στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών και στο ενδεχόμενο μιας νέας στρατιωτικής ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία και ν’ αντισταθεί σε οποιαδήποτε εμπλοκή της χώρας μας
Να καταγγείλει την στάση της κυβέρνησης Σαμαρά να δώσει ελληνική συνδρομή στη νέα αμερικάνικη πολεμική εκστρατεία ενάντια στην Συρία, με διευκολύνσεις για διέλευση πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων και χρήση των στρατιωτικών βάσεων της χώρας.
Απαιτείται, όσο ποτέ άλλοτε, η οικοδόμηση ενός μαζικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, που είναι και το μόνο ικανό να βάλει φραγμό στα σχέδιά τους και να συμβάλει στην οικοδόμηση ενός μετώπου αντίστασης των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για την αποτροπή των πολεμικών του σχεδίων.

Αντίσταση στα πολεμικά σχέδια επέμβασης των ιμπεριαλιστών στη Συρία!
Αλληλεγγύη στον Συριακό λαό!
Να αντιταχθούμε στην κυβερνητική πολιτική «συνδρομής» στην ιμπεριαλιστική επέμβαση.
Έξω το ΝΑΤΟ, οι Βάσεις και οι Αμερικάνοι!
Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες!
Ν’ αναπτυχθεί μαζικό λαϊκό κίνημα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο!

Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιϊμπεριαλιστική Συνεργασία