19 Απριλίου 2013

Να καταδικάσουμε την κτηνώδη δολοφονική επίθεση στη Νέα Μανωλάδα!

Διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα 6 μηνών, στα φραουλοχώραφα της Νέας Μανωλάδας, και εισέπραξαν σφαίρες! Οι 200 μετανάστες που ζουν σε άθλιες συνθήκες και δουλεύουν νυχθημερόν για να κάνουν κάποιοι, υπερκέρδη με τον «κόκκινο χρυσό», πυροβολήθηκαν με καραμπίνα, απ΄ τους μπράβους του εκμεταλλευτή τους. Αποτέλεσμα 34 τραυματίες, οι 8 βαριά.
Αυτή την αντιμετώπιση επιφυλάσσει η άγρια ταξική, αντεργατική πολιτική, αυτή των μνημονίων, της απλήρωτης εργασίας, της καρατόμησης των δικαιωμάτων, αλλά και η επίσημη πολιτική του εκφασισμού που τη στηρίζει, απέναντι σ΄ αυτούς που διεκδικούν το δίκιο τους. Σήμερα ήταν οι μετανάστες, αύριο, ποιοι;

Οι μετανάστες – αναπόσπαστο κομμάτι της εργατικής τάξης της χώρας μας- βρέθηκαν εδώ, ξεριζωμένοι, απ΄ τις διαλυμένες απ΄ τον ιμπεριαλισμό χώρες τους, αποτέλεσμα των πολέμων, της εξαθλίωσης, της φασιστικής καταπίεσης που κυριαρχούν στις χώρες τους. Όταν δεν γίνονται αντικείμενο υπερεκμετάλλευσης και ξεζουμίσματος στη χώρα μας και τις άλλες χώρες «υποδοχής» τους, της Ε.Ε., στοιβάζονται σε άθλια «Κέντρα Κράτησης», περιθωριοποιούνται, ή βασανίζονται και δολοφονούνται απ’ την αστυνομία ή τις ρατσιστικές συμμορίες.
Την ίδια στιγμή, όλοι αυτοί, οι εκφραστές της πολιτικής του συστήματος, που εκδηλώνουν τώρα, μια όψιμη και υποκριτική «ευαισθησία» για τους μετανάστες, είναι οι ίδιοι που «ανέχονται» συνειδητά, τόσα χρόνια, τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα, είναι οι ίδιοι που πρόβαλαν τα «οράματα» της Ολυμπιάδας και των λεγόμενων «μεγάλων έργων», τα οποία έγιναν με την εκμετάλλευση, τον ιδρώτα και το αίμα χιλιάδων μεταναστών. Είναι οι ίδιοι, που αφήνουν ατιμώρητους τους δράστες των δολοφονικών και ρατσιστικών επιθέσεων, την ίδια στιγμή που τα θύματά τους, καταδικάζονται και απελαύνονται.
Στη Νέα Μανωλάδα δεν είναι η πρώτη φορά που δέχονται βίαιες επιθέσεις οι μετανάστες εργάτες των φραουλοχώραφων. Η νέα σε βάρος τους πρωτοφανής δολοφονική ενέργεια δεν είναι μόνο προϊόν του καθεστώτος ασύδοτης δουλεμπορικής εκμετάλλευσης και καταπίεσης, που έχουν επιβάλει οι τοπικοί γαιοκτήμονες στην περιοχή. Εκτράφηκε από την αντιδραστική πολιτική της συγκάλυψης των διαρκών φασιστικών ρατσιστικών βιαιοτήτων και εγκλημάτων της Χρυσής Αυγής σε βάρος των μεταναστών. Από την αντιδραστική πολιτική της καταδίωξης και του κυνηγητού των μεταναστών που έχει κλιμακώσει η κυβέρνηση Σαμαρά .
Η δολοφονική επίθεση στη Νέα Μανωλάδα, δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη! Οι ηθικοί αυτουργοί της, είναι οι ίδιοι που εκμεταλλεύονται και καταπιέζουν και τον ελληνικό λαό. Μαζικά και αποφασιστικά, το λαϊκό και εργατικό κίνημα της χώρας μας, να καταδικάσει το νέο αυτό έγκλημα! Να απαιτήσει την παραδειγματική τιμωρία των φυσικών αυτουργών, αλλά και να εντείνει τον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής των ηθικών αυτουργών, την ανατροπή της βάρβαρης αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και των ντόπιων και ξένων αφεντικών της.

· Να τιμωρηθούν οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης.
· Να φράξουμε το δρόμο στην άγρια εργοδοτική εκμετάλλευση και στο δουλεμπόριο των μεταναστών.
· Όχι στην αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ ,της στυγνής εκμετάλλευσης, της στέρησης των δικαιωμάτων, της τρομοκράτησης και καταδίωξης των μεταναστών.
· Κάτω η πολιτική του ρατσισμού και του φασισμού.
· Να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα των ξένων εργατών και των μεταναστών.
Όλοι στον αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής!

18.4.2013
Πρωτοβουλία για την Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία