23 Οκτωβρίου 2013

ΚΟΡΙΝΘΙΑ
Πρωτοβουλία Αντίστασης

Όπως οι εργαζόμενοι της χώρας έτσι και οι εργαζόμενοι στο νομό της Κορινθίας βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με μία άγρια και βάναυση αντιλαϊκή πολιτική. Το εισόδημά μας έχει μειωθεί δραματικά και σε συνδυασμό με την τρομακτική αύξηση της ανεργίας η ζωή των οικογενειών μας γίνεται όλο και πιο δυσβάσταχτη. Η ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης γίνεται όλο και πιο αναγκαία και επιτακτική για να μπορέσει ο λαός μας να πάρει μία ανάσα. Και μια τέτοια ανατροπή μπορούν να την προκαλέσουν μόνο οι λαϊκές δυνάμεις, όταν συγκροτήσουν εστίες αντίστασης παντού. Να δημιουργήσουν σε όλη τη χώρα πραγματικές λαϊκές οργανώσεις πάλης και αντίστασης για να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα δικά μας χέρια. Αυτό το δρόμο οφείλουμε να δοκιμάσουμε και να ανοίξουμε. Αυτός είναι ο δρόμος μας. Στην κατεύθυνση αυτή συγκροτήσαμε στο νομό μας, με αγωνιστές από διαφορετικές πόλεις και περιοχές, την Πρωτοβουλία Αντίστασης ώστε να κάνουμε το πρώτο βήμα και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και με ανάλογες πρωτοβουλίες που συγκροτούνται πανελλαδικά. Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Σύσκεψη της Π.Α.Α.Σ. στις 26-27 Οκτώβρη και καλούμε και άλλους αγωνιστές τής περιοχής μας να πάρουν μέρος.
Ακολουθεί το πολιτικό πλαίσιο με βάση το οποίο συγκροτήθηκε η πρωτοβουλία μας:


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
  1. Η πρωτοβουλία των αγωνιστών της περιοχής μας έχει σαν βασική επιδίωξη την συσπείρωση όσο το δυνατόν περισσότερων αγωνιστών στις κοινές προσπάθειες που γίνονται και σε άλλες περιοχές της χώρας για την πολιτική συνεργασία και την κοινή δράση σε μια μαχητική και ταξική κατεύθυνση. Να συσπειρωθούν και να δράσουν από κοινού εκείνες οι πολιτικές οργανώσεις, καθώς και οι λαϊκοί αγωνιστές που είναι σκόρπιοι στην χώρα και να παλέψουν στην συγκρότηση ενός ευρύτερου δυναμικού στην βάση της αντικαπιταλιστικής και αντιιμπεριαλιστικής πάλης.
  2. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε εξελίσσεται από τις δυνάμεις του κεφαλαίου, ξένες και ντόπιες με φορέα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ, μια παρατεταμένη και αχαλίνωτη επίθεση σε βάρος του εργαζόμενου λαού. Κατακτήσεις και δικαιώματα που κερδήθηκαν μέσα από σκληρούς λαϊκούς αγώνες, σήμερα το μεγαλύτερο μέρος τους και τα πιο σημαντικά έχουν καταργηθεί. Αυτό οφείλεται από την μια στην δίψα του κεφαλαίου για όλο και μεγαλύτερα κέρδη, την εκμετάλλευση του κόσμου της δουλειάς και από την άλλη οφείλεται στην ήττα του λαϊκού και επαναστατικού κινήματος. Βεβαίως και από την κυριαρχία του ρεφορμισμού στο εργατικό, λαϊκό και αριστερό κίνημα.
  3. Σε αυτές ακριβώς τις συνθήκες οι δυνάμεις της αστικής τάξης και του ιμπεριαλισμού, έχουν αποθρασυνθεί και κάνοντας επίδειξη δύναμης απαιτούν να πάρουν τα πάντα πίσω από αυτά που έχουν κερδίσει οι εργαζόμενες μάζες. Οι δυνάμεις αυτές του κεφαλαίου με την μεγαλύτερη υποτέλεια ευθυγραμμίζονται με τις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτήν των ΗΠΑ και σπρώχνουν τον λαό και την νεολαία στην φτώχια, στην ανεργία και στην εξαθλίωση. Ταυτόχρονα οι δυνάμεις αυτές μπορούν να εμπλέξουν την χώρα και την περιοχή σε πολεμικές και τυχοδιωκτικές περιπέτειες. Σε αυτές τις συνθήκες οι αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού για να σπάσουν τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης από την ΕΕ και από τις ΗΠΑ, αποκτούν σπουδαία σημασία για την ζωή και την προκοπή του λαού μας.
  4. Οι δυνάμεις της αριστεράς είτε ενωμένες στον ΣΥΡΙΖΑ είτε από μόνες τους όπως το ΚΚΕ, ούτε θέλουν και ούτε μπορούν να υπηρετήσουν τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού, τόσο για τις άμεσες διεκδικήσεις του, όσο και για την επαναστατική προοπτική νίκης του εργατικού και λαϊκού κινήματος για ανεξαρτησία και σοσιαλισμό, Οι δυνάμεις του ρεφορμισμού ούτε θέλουν και ούτε μπορούν να βγουν έξω από τα πλαίσια του συστήματος, αντίθετα το υπηρετούν μέσα από τον κοινοβουλευτικό δρόμο που έχουν επιλέξει και αφοσιωθεί με την μεγαλύτερη ευλάβεια.
  5. Σε αυτές της συνθήκες, που η οργή των λαϊκών μαζών φουντώνει, που οι μάζες αφυπνίζονται και επιθυμούν να αντισταθούν και να υπερασπίσουν την ζωή και το μέλλον τους, οι δυνάμεις της πραγματικής αριστεράς οφείλουν μαζί με όλους τους λαϊκούς αγωνιστές να θέσουν στην πρώτη γραμμή της πάλης τους την οικοδόμηση όσο το δυνατόν εστιών αντίστασης και δράσης, παντού όπου υπάρχουν δυνατότητες. Στους χώρους δουλειάς, στα συνδικάτα, στις γειτονιές και παντού όπου δουλεύουν και ζουν οι εργαζόμενες μάζες και η νεολαία.
  6. Εμείς εδώ στην περιοχή μας μέσα από την κοινή μας προσπάθεια και δράση οφείλουμε να δώσουμε και την δική μας συμβολή και να δημιουργήσουμε μέσα από την κοινή δράση ένα αγωνιστικό κλίμα, μια αγωνιστική αντίληψη για την αντιμετώπιση των λαϊκών προβλημάτων, να συμβάλουμε και εμείς στην διαμόρφωση μέσα σε μια πορεία του αναγκαίου συσχετισμού δυνάμεων που να μπορούν οι εργαζόμενοι και η νεολαία να αγωνίζονται να διεκδικούν και να κατακτούν νίκες. Γιατί οι νίκες μπορούν να δώσουν δύναμη και ελπίδα για πιο σπουδαίες κατακτήσεις που έχει ανάγκη ο λαός μας.