14 Φεβρουαρίου 2013

Η Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης για την απεργία της 20 Φλεβάρη

Με επιμονή και αποφασιστικότητα, με την σιγουριά ότι οι λαϊκές μάζες θα αγωνιστούν, με την πεποίθηση ότι η ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΠΑΛΗ είναι αναγκαιότητα απέναντι στην επιταχυνόμενη επίθεση της κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, οι δυνάμεις της Πρωτοβουλίας για την Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της απεργίας της 20 Φλεβάρη. Με παρεμβάσεις- επισκέψεις σε χώρους δουλειάς (στα εργοστάξια ΟΤΑ Ευόσμου, Πολίχνης, Δημαρχεία, Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στα ΙΚΑ Αριστοτέλους, Νεάπολης, Τούμπας, Ευόσμου, Αμπελοκήπων, στους ΟΑΕΔ Παπαναστασίου, Δωδεκανήσου, Νεάπολης, στην ΕΛΒΟ, στον ΟΑΣΘ, στις γειτονιές (Αμπελόκηπους, Εύοσμο, Νεάπολη, Τούμπα, Κέντρο), ΔΕΗ Παπαναστασίου, στα ΕΠΑΣ και στο πανεπιστήμιο, καλούν τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τους μαθητές να συμμετέχουν στην απεργία της 20 Φλεβάρη και στην απεργιακή συγκέντρωση, με ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ στις 10πμ και ΠΟΡΕΙΑ με την απεργιακή συγκέντρωση.

20 ΦΛΕΒΑΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!
ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!

Η κυβέρνηση Σαμαρά, σε πλήρη ευθυγράμμιση με τους ιμπεριαλιστές πάτρωνές της, εντείνει την επίθεση με στόχο να υποτάξει τον λαό στην εξαθλίωση. Όπου ο λαός αντιστέκεται και αμφισβητεί τις βάρβαρες πολιτικές της, αντιμετωπίζεται με την πλήρη ανάπτυξη των μηχανισμών καταστολής. ΜΑΤ, δικαστήρια, ΜΜΕ, χημικά, ασφαλίτες όλοι σε εντεταλμένη υπηρεσία. Συλλαμβάνουν απεργούς, σέρνουν αγωνιστές σε δίκες, ΜΑΤ παντού, όπου ξεκινάει ένας αγώνας, οι απεργίες καταγράφονται σαν βία και ανομία.
Αυτή η πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής γίνεται καθεστώς με σκοπό να τρομοκρατήσει και να παραλύσει τον λαό, να καταργήσει συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα και να επιβάλλει παντού συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και να μετατρέψει τους εργαζόμενους σε δούλους. Στρώνει το έδαφος στην εγκληματική δράση της φασιστικής ΧΑ που αποδεικνύεται ότι αποτελεί εφεδρεία για το σύστημα.

Τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση επιστράτευσε τους απεργούς του ΜΕΤΡΟ και τους ναυτεργάτες. Και για να μην ξεσηκώνει τον λαό με τις επιστρατεύσεις και εκδηλώνει την αλληλεγγύη στους επιστρατευμένους, η κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ σε πλήρη σύμπνοια, ετοιμάζει νόμο για να περιορίσει το δικαίωμα της απεργίας.
Και όλα αυτά γίνονται όσο οι μνημονιακές υποχρεώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και περιμένουν την εξόφληση, με την ολοκληρωτική συντριβή κάθε δικαιώματος στον μισθό, την σύνταξη, την αποζημίωση, το εφάπαξ, την περίθαλψη. Με την ανεργία, τις απολύσεις, την φοροληστεία, το κλείσιμο σχολών, το πέταγμα φοιτητών από τις σχολές, να οδηγούν τον λαό και τη νεολαία στην εκμετάλλευση και στην εξαθλίωση.
Τέτοια υποχρέωση, είναι η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και η αντικατάστασή τους από τις επιχειρησιακές ή τις ατομικές με το απόλυτο διευθυντικό δικαίωμα. Η συλλογική σύμβαση εργασίας, από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις της εργατικής τάξης, είναι αυτή που δίνει το δικαίωμα στους εργαζόμενους να διαπραγματεύονται την ζωή τους, την αμοιβή τους και τα συλλογικά τους δικαιώματα. Η πάλη για τις συλλογικές συμβάσεις είναι πολιτικό και ταξικό ζήτημα πρώτης γραμμής, γιατί είναι ο πυρήνας γύρω από τον οποίο μπορεί να συγκροτηθεί η εργατική τάξη, πολιτικά και οργανωτικά, στη κατεύθυνση της συγκρότησής της σαν τάξης για τον εαυτό της.
Με τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ, τα νοσοκομεία, τα ναυπηγεία, τους ναυτεργάτες, το ΙΚΑ, τους αγρότες που βρέθηκαν ή βρίσκονται σε απεργία, παρά το γεγονός ότι χτυπήθηκαν από την κυβέρνηση ή δεν έφθασαν στην νίκη, φαίνεται ότι ο λαός δεν θα καθήσει με σταυρωμένα τα χέρια. Παρά τους δυσμενείς συσχετισμούς, τις υπονομεύσεις, τον αποπροσανατολισμό και την ηττοπάθεια που καλλιεργείται από συνδικαλιστικές ηγεσίες που με την γραμμή της ταξικής συνεργασίας διέλυσαν σωματεία, προσπαθεί με κάθε ευκαιρία να αντισταθεί.
Η Πρωτοβουλία για την Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις στην στήριξη των αντιστάσεων. Για να επιβεβαιώσει ο λαός την αναγκαιότητα των αγώνων και την δυνατότητά του να αγωνιστεί, να οργανώσει τους αγώνες του, να συγκρουστεί με την πολιτική του συστήματος και της κυβέρνησής του. Για να γίνουν οι σημερινοί αγώνες εφαλτήριο για τους επόμενους διεκδικητικούς αγώνες και ξεσηκωμούς, για να αναμετρηθεί με την βαρβαρότητα του ιμπεριαλιστικού καπιταλιστικού συστήματος.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10 ΠΜ στην ΚΑΜΑΡΑ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
p-a-a-s.blogspot.gr 
Θεσσαλονίκη Φλεβάρης 2013