13 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ
ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΔΙΚΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ

Στις 18 Φλεβάρη δικάζονται κάτοικοι από την Ευκαρπία Θεσσαλονίκης στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, λόγω του αγώνα που διεξάγουν εδώ και 1 χρόνο, ενάντια στην κατασκευή του γιγάντιου Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην περιοχή τους.

Οι κάτοικοι της Ευκαρπίας και σύσσωμη η τοπική κοινωνία διεξάγουν έναν δίκαιο αγώνα.

Απέναντι σε ένα έργο το οποίο γίνεται δήθεν για αυτούς, αλλά χωρίς οι ίδιοι να έχουν ερωτηθεί. Απέναντι σε μια πολιτική ανάλγητη και αντιλαϊκή, που συμπεριφέρεται στους κατοίκους της Ευκαρπίας, σαν να είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και την ίδια την Ευκαρπία, σαν να είναι το τασάκι της πόλης.
Είναι η ίδια πολιτική που δίνει γη και ύδωρ στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, που ξεπουλά για ένα κομμάτι ψωμί τον πλούτο και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού. Η διαχείριση των σκουπιδιών ξεπουλιέται σε ιδιώτες, όλες οι λειτουργίες των Δήμων ακυρώνονται στο όνομα της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Την ίδια στιγμή που ΄΄λεφτά δεν υπάρχουν΄΄, είναι υπό έγκριση τεράστια κονδύλια για την κατασκευή γιγαντιαίων εργοστασίων καύσης των απορριμμάτων, ενώ έχουν ήδη υπογραφεί συμφωνίες με τσιμεντοβιομηχανίες για καύση απορριμμάτων.
Οι ίδιοι οι κάτοικοι της Ευκαρπίας από την εμπειρία τους γνωρίζουν με ποιούς έχουν να κάνουν. Αυτοί που για χρόνια υλοποιούν μια πολιτική που επιβαρύνει με αρνητικές χρήσεις την Δυτική Θεσσαλονίκη, τώρα θέλουν να φέρουν τα σκουπίδια στα σπίτια μας.
Την ίδια στιγμή ντόπιοι παράγοντες με τις ευλογίες της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ καλούν να εφαρμοστεί η νομιμότητα. Η νομιμότητα των μεγάλων τζακιών, που επιβάλει να συντίβονται οι εργατικοί και λαϊκοί αγώνες, ώστε να υλοποιείται ανεμπόδιστα η ταξική και ανάλγητη πολιτική του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού για να θυσαυρίζουν οι μεγαλοεργολάβοι του πλούτου, σε βάρος των κατοίκων και του περιβάλλοντος.

Οι αγώνες ήταν και είναι ο μόνος δρόμος, ώστε οι κάτοικοι της Ευκαρπίας να ακουστούν, ώστε οι κάτοικοι της Ευκαρπίας να νικήσουν
• ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ
• Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ- ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
• ΟΛΟΙ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 9:00 π.μ. ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ –που συγκροτήθηκε με εκκινούσες δυνάμεις το ΚΚΕ(μ-λ), το Μ-Λ ΚΚΕ και ανένταχτους αγωνιστές- στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις, τους αγώνες των κατοίκων της Ευκαρπίας.

Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία
Θεσσαλονίκη Φλεβάρης 2013