21 Φεβρουαρίου 2013

Ανταπόκριση ΠΑΑΣ Θεσσαλονίκης

Συνεδρίασε το συντονιστικό της ΠΑΑΣ στην Θεσσαλονίκη την Κυριακή στις 17/02. Την συζήτηση απασχόλησαν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Έγινε κοινή διαπίστωση πως ο εργαζόμενος κόσμος έχει συσσωρευμένη οργή και αγανάκτηση. Η διάθεσή του να αγωνιστεί προσκρούει στην κατάσταση αποσύνθεσης των συνδικαλιστικών δομών από την χρόνια κυραρχία των αστικών και ρεφορμιστικών αντιλήψεων. Οι ίδιες απόψεις που σκορπούν αυταπάτες για μια εύκολη, γρήγορη, ανέξοδη και με εκλογικό τρόπο επιστοφή στην προτεραία κατάσταση φρενάρουν την ριζοσπαστικοποίηση πιο πλατιών λαϊκών μαζών και τις καθηλώνουν.
Από την άλλη οι όποιες προσπάθειες έκφρασης της αγωνιστικής διάθεσης των εργαζομένων αντιμετωπίζουν την σφοδρή αντίδραση της τρικομματικής κυβέρνησης, σε μια προσπάθεια να κάμψει και να αποθαρρύνει τις όποιες αγωνιστικές διαθέσεις. Οι επιτάξεις στους εργαζόμενους στο Μετρό και στους ναυτεργάτες, οι συνεχείς συγκρούσεις των ΜΑΤ με τους αγρότες στα αγροτικά μπλόκα, το χτύπημα των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας, αλλά και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε διαμαρτυρία ενάντια των δηλώσεων Μέργου είναι μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις πως το σύστημα θα κινηθεί προς την κατεύθυνση να συντρίψει κάθετι κινείται ενάντια στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική του.
Η πραγματοποίηση της Απεργίας στις 20 του Φλεβάρη αποτελεί ένα σταθμό. Μετά από πολλούς μήνες ο εργαζόμενος κόσμος ξαναβγήκε στον δρόμο και έδειξε την εναντίωσή του στην μνημονιακή πολιτική.
Την Κυριακή στις 17/02 αποφασίσαμε:
• Συμμετοχή έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης την Δευτέρα 18/02, στις 9:00 π.μ., ώστε να σταθούμε αλληλέγγυοι στον αγώνα των κατοίκων της Ευκαρπίας και να απαιτήσουμε να αθωωθούν οι δικαζόμενοι κάτοικοι. Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε, εκατοντάδες κάτοικοι της Ευκαρπίας και αλληλέγγυοι παραβρέθηκαν. Το δικαστήριο αναβλήθηκε για τον Οκτώβρη του 2013. Το επόμενο ραντεβού είναι για το επόμενο δικαστήριο την Δευτέρα στις 04/03.
• Συμμετοχή στην απεργιακή διαδήλωση την Τετάρτη 20 Φλεβάρη, με προσυγκέντρωση στις 10:00 π.μ. στην ΚΑΜΑΡΑ.
• Θα γραφτεί και θα κυκλοφορήσει προκήρυξη της ΠΑΑΣ στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης ενάντια στο σχέδιο ΄΄Αθηνά΄΄ .
• Ανοιχτή συζήτηση της ΠΑΑΣ την Κυριακή στις 03/03 στις 6:00 μ.μ. στην ΕΔΟΘ, με θέμα ΄΄όσο και αν τους χτυπάνε οι εργατικοί αγώνες μπορούν να νικήσουν΄΄.