06 Φεβρουαρίου 2013

Ανταπόκριση απο το συντονιστικό της ΠΑΑΣ Θεσσαλονίκης

Συνεδρίασε το συντονιστικό της ΠΑΑΣ Θεσσαλονίκης, την Κυριακή στις 3 του Φλεβάρη στο στέκι σφεντόνα. Συζητήσαμε και συμφωνήσαμε πως μπαίνουμε σε μια περίοδο, όπου όλο και πιο έντονα θα εκδηλώνονται οι εργατικοί και λαϊκοί αγώνες και πως όλο και περισσότερο θα αυξάνεται και θα αγριεύει η κρατική καταστολή. Η απεργία που έχει προκυρηχθεί για τις 20 του Φλεβάρη μπορεί και πρέπει να αποτελέσει έναυσμα για να εκδηλωθεί μαζικά η οργή του λαού ενάντια στην άγρια επίθεση που δέχεται. Όλες οι δράσεις του επόμενου διαστήματος οφείλουν να προετοιμάζουν και να κατευθύνουν τις δυνάμεις για την απεργία στις 20 του Φλεβάρη. Προγραμματίζουμε τις παρακάτω δράσεις.
• Συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών. Ο αγώνας των μικρών και μεσαίων αγροτών είναι δίκαιος γιατί είναι αγώνας για τη ζωή τους, απέναντι στη βάρβαρη επίθεση κυβέρνησης- Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να τους αφανίσουν. Προγραμματίζουμε επίσκεψη στα αγροτικά μπλόκα.
• Είμαστε στο πλευρό των κατοίκων της Ευκαρπίας και της Δυτ. Θεσσαλονίκης, που αγωνίζονται ενάντια στην δημιουργία του ΣΜΑ. Την Δευτέρα 18 Φλεβάρη δικάζονται κάτοικοι της Ευκαρπίας, για τους αγώνες τους. Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση για την αθώωση των δικαζομένων, την Δευτέρα 18 Φλεβάρη στις 9:00 το πρωί στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης. ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ.
• Στεκόμαστε ενάντια στο σχέδιο ΄΄Αθηνά΄΄ για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οργανώνουμε την σπουδάζουσα νεολαία για να υπερασπίσει το δικαίωμά της στις σπουδές και τη δουλειά.
• Πραγματοποίηση γλεντιού της ΠΑΑΣ.
Εκδηλώθηκαν σκέψεις για την κυκλοφορία και νέας αφίσας για τους εργατικούς αγώνες.
Η επόμενη συνάντηση του συντονιστικού την Κυριακή 17 Φλεβάρη 6μμ στο στέκι ΣΦΕΝΤΟΝΑ.

Θεσσαλονίκη 04-02-2013