01 Φεβρουαρίου 2013

Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση
ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΜΕΤΩΠΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ
Σάμος, Δευτέρα 7μ.μ.

  • Να ενωθούμε και να οργανωθούμε οι από κάτω!
  • Να αντισταθούμε, να διεκδικήσουμε και να συγκρουστούμε με τους ληστές της ζωής μας!
  • Να αγωνιστούμε μέχρι τη νίκη!
Ζούμε σε συνθήκες κοινωνικού-εργασιακού μεσαίωνα. Με τα νέα παιδιά εγκλωβισμένα σε ένα μαύρο παρών να τα προετοιμάζουν για το μέλλον της ανεργίας, της σύγχρονης δουλείας ακόμα και για κρέας στα ιμπεριαλιστικά κανόνια που στήνονται στην ευρύτερη περιοχή. Με τον κόσμο της δουλειάς, άνεργο, απλήρωτο, ανασφάλιστο, χωρίς τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στις βασικές ανάγκες της επιβίωσης του. Με τους συνταξιούχους σε συνθήκες φτώχειας και πείνας, στο χείλος του κοινωνικού Καιάδα. Με τα μικρομάγαζα να κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Με τη φτωχή αγροτιά να μην μπορεί να ζήσει από τη γη της, ενώ μεθοδεύεται και η κατάργηση της ΕΟΣΣ. Με τους μετανάστες εργάτες κυνηγημένους σαν τα ζώα, στοιβαγμένους σε κελιά και κέντρα κράτησης. Με το νοσοκομείο, το Κέντρο Υγείας, τα αγροτικά ιατρεία, σε κατάσταση διάλυσης. Με τα σχολεία να λειτουργούν με το ζόρι, χωρίς τα στοιχειώδη και να απειλούνται με κλείσιμο. Με ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, ανύπαρκτη, επικίνδυνη, πανάκριβη…

Ζούμε σε μια κοινωνία και σε μια χώρα που τη ρήμαξαν επί δεκαετίες οι οδηγίες και οι απαιτήσεις των μεγάλων δυτικών αφεντικών της ΕΕ και των ΗΠΑ μαζί με τα ντόπια αρπακτικά. Την έκαναν παράρτημα τους τα Ευρωπαϊκά και αμερικάνικα μονοπώλια. Την έκαναν βάση τους και στρατόπεδο για τους πολέμους τους οι Αμερικανονατοϊκοί. Σε αυτούς την υποθήκευσε ξανά και ξανά –λέγοντας στο λαό πως φτιάχνει την «ισχυρή Ελλάδα»- το ντόπιο κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις τους στη χώρα. Για να θησαυρίζει η ντόπια πλουτοκρατία, με τις μίζες της στα «μεγάλα έργα» και στην Ολυμπιάδα, με τις μπίζνες της στα Βαλκάνια, με τα ποσοστά της στους εξοπλισμούς, με τα μερτικά της στις εισαγωγές που αύξαιναν όσο διέλυε την παραγωγική βάση της χώρας.
Τώρα όλοι αυτοί οι ιμπεριαλιστές-προστάτες μαζί με το εγχώριο πλουτοκρατικό κηφηναριό μας ζητάνε τα ρέστα! Ζητάνε να ξεπληρώσουμε τις υποθήκες που αυτοί επέβαλλαν, με το σπίτι μας, το χωράφι μας, τη δουλειά μας, με το φάρμακο του γέροντα και το εμβόλιο του παιδιού, με το μέλλον της νέας γενιάς και με ότι πλούτο έχει μείνει στη χώρα μας. Οι κυβερνήσεις των ιμπεριαλιστών στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ μας κάνουν «πρόγραμμα» για τη ζωή μας, ως το 2020, το 2030, το2040… Μας λένε πως θάμαστε δούλοι τους για δεκαετίες στις ειδικές οικονομικές τους ζώνες. Και «μισθοφόροι» τους σε κάθε εκστρατεία που θα αποφασίσουν για να κατακτήσουν χώρες , λαούς, αγορές, πηγές ενέργειας.
Αυτό το «πρόγραμμα» εφαρμόζει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Αυτό εφάρμοσαν και οι προηγούμενες και αυτό θα εφαρμόσει και η επόμενη αν το σύστημα χρειαστεί να κάνει και άλλη κυβερνητική αλλαγή φρουράς. Γιατί η αστική τάξη της χώρας είναι δεμένη χειροπόδαρα από τους ιμπεριαλιστές προστάτες της. Η ύπαρξη της και η εξουσία της στη χώρα εξαρτάται καθοριστικά από αυτούς. Χωρίς αυτούς δεν μπορεί ούτε μπίζνες να εξασφαλίσει, ούτε ρόλους στην περιοχή να βρει, ούτε πολιτική εξουσία να ασκήσει πάνω στο λαό. Γι αυτό θα συνεχίσει την ίδια πολιτική με κάθε μέσο για να σώσει το δικό της ταξικό τομάρι, έστω και αρκετά γδαρμένο!
Αυτό που ζούμε έχει όνομα
Είναι η ιμπεριαλιστική και καπιταλιστική βαρβαρότητα που σαρώνει χώρες και λαούς που γκρεμίζει κατακτήσεις και δικαιώματα εργατών και εργαζομένων, που καταστρέφει πλούτο και παραγωγικές δυνάμεις παντού στον κόσμο. Μόνο έτσι μπορεί αυτό το σύστημα να ξεπεράσει την κρίση του. Μέσα από αυτό τον οικονομικό, πολιτικό, πολεμικό, ανταγωνισμό τους και το μακέλεμα των δικαιωμάτων των μαζών αναζητούν τη διέξοδο από την κρίση και την εκ νέου υποδούλωση εργατών και λαών οι υποψήφιοι «ιδιοκτήτες του κόσμου» και όλες οι αντιδραστικές δυνάμεις που ξεσάλωσαν μετά την οπισθοχώρηση και την ήττα του εργατικού-λαίκού κινήματος.
Αυτό που χρειαζόμαστε είναι η οργάνωση και η πάλη του λαού!
Για να υπερασπίσουμε τη ζωή μας και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας είμαστε υποχρεωμένοι να αντισταθούμε και να αναμετρηθούμε με αυτή τη βαρβαρότητα. Να αγωνιστούμε μαζικά και οργανωμένα ενάντια στις δυνάμεις του συστήματος που κλέβουν τη ζωή μας και να ανοίξουμε το δρόμο για μια ανεξάρτητη χώρα και μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση. Αυτή είναι η μόνη πραγματική διέξοδος για το λαό, αυτό είναι το πραγματικό ζήτημα που αντιμετωπίζουμε.
Αυτό τον αγώνα και αυτό το δρόμο δεν θα τον ετοιμάσει και δεν θα τον ανοίξει κανένας για λογαριασμό του λαού. Θα τον ετοιμάσει και θα τον ανοίξει ο ίδιος ο λαός με την οργάνωση του και την πάλη του. Δεν υπάρχουν «σωτήρες», αλλά ούτε και εύκολες και χωρίς κόπο και κόστος λύσεις απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και την ιμπεριαλιστική επέλαση. Δεν θα βρούμε το δίκιο μας στις κάλπες όπως θέλει να μας πείσει ο ΣΥΡΙΖΑ που τάχα θα σώσει τη χώρα και το λαό χωρίς σύγκρουση-αλλά με συνεννόηση!- με το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό. Δεν θα λύσουμε τα προβλήματα μας «ανταλλάσοντας» τη φτώχεια μας, που θα γίνεται εξαθλίωση όσο δεν διεκδικούμε και δεν συγκρουόμαστε με τις πολιτικές που μας ληστεύουν. Χρειαζόμαστε αγώνες πραγματικούς, μαζικούς, ενωτικούς και όχι συμβολικές, παραταξιακές, κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας σαν αυτές που προωθεί το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, για να προπαγανδίσει μια «λαϊκή εξουσία» που δεν μπορεί να έρθει ποτέ όσο δεν ανοίγουν δρόμοι για να μπουν μαζικά οι εργαζόμενοι και η νεολαία στην ταξική πάλη.
Να ενώσουμε στον αγώνα ανάγκες και ελπίδες!
Οι αγώνες στη Σάμο και σε όλη τη χώρα που έδωσε ο λαός και η νεολαία τα τελευταία χρόνια ενάντια στην πολιτική των Μνημονίων και όλων των αντεργατικών μέτρων είναι μόνο η αρχή. Χρειάζεται να επιμείνουμε ακόμα πιο αποφασιστικά για να συγκροτηθεί ένα μαζικό λαϊκό κίνημα αντίστασης και ανατροπής της ιμπεριαλιστικής-καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Σε αυτό το στόχο καλεί και θέλει να συμβάλλει κινηματικά και πολιτικά η Αριστερή Μετωπική Πάλη, βάζοντας στην πρώτη γραμμή τους στόχους:
  • Για την ανατροπή των Μνημονίων και όλων των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων που επέβαλλαν ΕΕ-ΔΝΤ-κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις τους. Ενάντια στην καταλήστευση της χώρας, και στις ιδιωτικοποιήσεις-ξεπουλήματα του δημόσιου πλούτου. Να μην περάσει η κατάργηση- διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών και οι απολύσεις
  • Για την ανάπτυξη συνολικά του αγώνα ενάντια σε ΕΕ-ΔΝΤ - ΝΑΤΟ, ενάντια στις αμερικανονατοϊκές βάσεις, για την έξοδο της χώρας από όλους τους ιμπεριαλιστικούς συνασπισμούς.
  • Αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική αλληλεγγύη και πάλη με όλους τους λαούς της περιοχής, ενάντια στις απειλούμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τον εθνικισμό και τις διαιρέσεις των λαών.
  • Ταξική ενότητα και ενιαία πάλη ελλήνων και μεταναστών εργατών. Όχι στις ειδικές οικονομικές ζώνες και το δουλεμπόριο των ΜΚΟ. Μόνιμη και σταθερή δουλειά-ασφάλιση- συλλογικές συμβάσεις-πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους για όλο το διάστημα της ανεργίας
  • Κάτω η φοροληστεία των λαϊκών μαζών. Να καταργηθούν τα χαράτσια (τέλος αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, ΔΕΗ). Δραστική μείωση των έμμεσων και άμεσων φόρων Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την κατάργηση των φοροαπαλλαγών. Να καταργηθούν τα «τεκμήρια» της φορομπηξίας .Να μην πληρώσουν φόρο οι άνεργοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι.
  • Δωρεάν και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλο το λαό. Όχι στην κατάργηση-τσεκούρεμα των προνοιακών επιδομάτων. Δωρεάν δημοτικοί, παιδικοί σταθμοί για όλα τα παιδιά. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα-θέρμανση-φαγητό και νερό. Λαϊκή διεκδίκηση- υπεράσπιση-αλληλεγγύη για τη ζωή μας.
  • Κάτω τα χέρια από τη νεολαία! Δημόσιο δωρεάν σχολείο και σπουδές για όλους! Κάτω η πολιτική των ταξικών φραγμών. Αγώνας για την ανατροπή του νόμου-πλαίσιο. Όχι στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις των τμημάτων του Πανεπιστημίου. Ελευθερίες και δημοκρατία σε σχολεία και σχολές-Να καταργηθεί το «σύμφωνο πρώτης απασχόλησης»-σύμφωνο δουλείας για τους νέους εργαζομένους.
  • Κάτω η κρατική τρομοκρατία και καταστολή- ‘Όχι στα ρατσιστικά-φασιστικά πογκρόμ κράτους και παρακράτους. Όχι στο φασισμό και το ρατσισμό! Απέναντι στη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής που προωθεί το σύστημα και η κυβέρνηση του να αντιτάξουμε τη μαζική και αποφασιστική υπεράσπιση του δικαιώματος στη συγκέντρωση-διαδήλωση-απεργία, του δικαιώματος στη μαζική πάλη των εκμεταλλευόμενων και καταπιεζόμενων μαζών!
Η Αριστερή Μετωπική Πάλη είναι ένα ανοιχτό σχήμα πάλης. Ανήκει σε όλους όσους παλεύουν στα πλαίσια της, επιδιώκουμε να γίνει υπόθεση όλου του εργαζόμενου κόσμου και της νεολαίας στη Σάμο. Θα επιδιώξει να παρακολουθεί και να συντονίζεται με την πάλη ανάλογων κινήσεων σε όλη τη χώρα όπως αυτές που αναφέρονται στην Πρωτοβουλία για μια Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία. Αυτό που θέλει να υπηρετήσει είναι η οργάνωση και η ενίσχυση της πάλης για κάθε μικρό ή μεγάλο, τοπικό ή κεντρικό ζήτημα που αντιμετωπίζει η κοινωνική πλειοψηφία. Η δύναμη της και η δράση της θα καθοριστεί από τη συμμετοχή του κάθε νέου και εργαζόμενου, του κάθε λαϊκού ανθρώπου σε αυτήν. Θέλουμε να ενώσουμε την οργή, τις αγωνίες, τις ανάγκες ζωής και τις ελπίδες όλων μας σε μια συλλογική, αγωνιστική, στάση και πάλη που θα συγκρούεται με τους εχθρούς του λαού και θα διεκδικεί όλα όσα μας ανήκουν!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ:
ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ, 7μμ, κινηματογραφική Λέσχη Ίριδα