09 Φεβρουαρίου 2013

Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους αγρότες! Να νικήσει ο αγώνας τους!

9.2.2013
Μετά τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, και τους ναυτεργάτες, ένα ακόμα τμήμα του λαού, οι αγρότες, βρίσκονται στους δρόμους.
Τα μέτρα της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ., τα απανωτά μνημόνια και η «Κοινή Αγροτική Πολιτική», έχουν οδηγήσει στη φτώχεια και την εξαθλίωση, χιλιάδες φτωχομεσαίους αγρότες. Η εκτίναξη του κόστους παραγωγής στα ύψη (πετρέλαιο κίνησης, ρεύμα, φάρμακα, λιπάσματα) σε συνδυασμό με τις συνεχώς μειούμενες τιμές των αγροτικών προϊόντων, οι περικοπές των δανείων, τα χαράτσια σε ΔΕΗ, ΟΓΑ, γεωτρήσεις, τα νέα αντιαγροτικά μέτρα, που εισήγαγε το «Μνημόνιο 3», το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, κάνουν τη ζωή της φτωχομεσαίας αγροτιάς, δυσβάσταχτη, ενώ παράλληλα συνεχίζεται γοργά η διαδικασία ξεκληρίσματος τους, με βάση το αγροτοκτόνο «Μητρώο Αγροτών και Γεωργικών Επιχειρήσεων» και τον επικείμενο κίνδυνο κατάσχεσης ενός σημαντικού μέρους της υποθηκευμένης γης προς την ΑΤΕ, η οποία εξαγοράστηκε ήδη από την Τράπεζα Πειραιώς και ξένους επιχειρηματίες.
Οι δανειακές δεσμεύσεις προς τα ξένα ιμπεριαλιστικά κέντρα, υποχρεώνουν την κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας», να προχωρήσει στον αφανισμό των φτωχομεσαίων αγροτικών νοικοκυριών προκειμένου να αρπάξει τη γη τους και να ξεπουλήσει το χερσαίο, εναέριο και ορυκτό πλούτο της, για φωτοβολταϊκές, αιολικές και εξορυκτικές εγκαταστάσεις στο ξένο μονοπωλιακό κεφάλαιο.
Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, την ίδια στιγμή που καλεί τους αγρότες σε υποτιθέμενο «διάλογο», μέσω του υπουργού Τσαυτάρη, δηλώνοντας υποκριτικά «κατανόηση», υπαναχωρεί, επικαλούμενη τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς τους δανειστές-τοκογλύφους και προετοιμάζοντας τους μηχανισμούς καταστολής και τα ΜΑΤ, για την αντιμετώπιση του δίκαιου αυτού αγώνα. Ήδη τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους αγρότες με κλομπ και χημικά, στον κόμβο της Νίκαιας Θεσσαλίας.
Ο μοναδικός δρόμος για τη φτωχομεσαία αγροτιά, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, στη χώρα μας, είναι αυτός του μαζικού ανειρήνευτου αγώνα, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής του συστήματος και των δανειστών-τοκογλύφων.
Νίκη στο δίκαιο αγώνα των αγροτών!
Όχι στο ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς!
Παλλαϊκός αγώνας αντίστασης!
Ν’ ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ- ΔΝΤ

Πρωτοβουλία για την Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία