16 Φεβρουαρίου 2013

20 ΦΛΕΒΑΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Όλοι στον αγώνα,
για την ανατροπή της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής!

Με γοργούς ρυθμούς, η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, ξετυλίγει τη βάρβαρη επίθεση ενάντια στο λαό, για λογαριασμό της ντόπιας άρχουσας τάξης και των ξένων ιμπεριαλιστικών αφεντικών, της Τρόικας, του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε. Απαιτώντας την άμεση εφαρμογή των μέτρων και των μνημονίων, ετοιμάζεται να μειώσει κι άλλο, τον κατώτατο μισθό, προχωρά στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και στις χιλιάδες απολύσεις και «διαθεσιμότητες» στο δημόσιο τομέα – μέσω και της λεγόμενης «αξιολόγησης». Στην επίθεση της, ενάντια στη φτωχομεσαία αγροτιά, που ξεκληρίζεται. Στο λεγόμενο «Σχέδιο Αθηνά», για το κλείσιμο ΑΕΙ και ΤΕΙ, που καρατομεί το δικαίωμα στις σπουδές και στη δουλειά σε χιλιάδες νέους ανθρώπους. Στη διάλυση της Υγείας, με τις «συγχωνεύσεις» - κλεισίματα Νοσοκομείων, της Παιδείας, με κλεισίματα σχολείων. Στο συνολικό ξεπούλημα της χώρας, που θα τη μετατρέψει σε «έρημο χωράφι». Την ίδια στιγμή, που και νέα φορο-ληστρικά μέτρα και χαράτσια, εξαθλιώνουν την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους, ενώ κλιμακώνουν την επίθεση στα λαϊκά στρώματα, επιταχύνοντας την καταστροφή τους.
Τάζουν «ανάπτυξη», δημαγωγούν για «σταθεροποίηση», και καλούν σε «συμμόρφωση» - δηλαδή σε υποταγή - τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, συνολικά το λαό. Σ’ ένα πλαίσιο έντασης των ενδο-ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, ακολουθώντας τις κατευθύνσεις των ιμπεριαλιστικών κέντρων, η κυβέρνηση του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, προχωρά ταυτόχρονα, σε μια τρομοκρατική πολιτική επιβολής, «δια πυρός και σιδήρου», της βάρβαρης πολιτικής της. Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, κατέφυγε δύο φορές, στο φασιστικό μέτρο της επιστράτευσης για να τσακίσει τον αγώνα των απεργών εργαζόμενων του Μετρό, και των ναυτεργατών. Παρατάσσει τα ΜΑΤ απέναντι σε αγωνιζόμενους κατοίκους, οι δυνάμεις καταστολής, ξυλοκοπούν και συλλαμβάνουν εργαζόμενους, συνδικαλιστές και αγωνιζόμενους αγρότες. Στο στόχαστρο μπαίνει ανοικτά κι αποφασιστικά το δικαίωμα στην απεργία με το νέο νομοσχέδιο, ουσιαστικής απαγόρευσης της, που ετοιμάζουν!!!

Απέναντι σ’ όλο αυτό το μέτωπο επίθεσης, χρειάζεται ν’ αναπτυχθούν, μαζικοί εργατικοί και λαϊκοί αγώνες. Αγώνες, την ανάπτυξη των οποίων, υπονομεύουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που κινούνται με τη λογική, να κρατούν τους εργαζόμενους στη γωνία, με τη λογική της συνδιαλλαγής και του ξεπουλήματος, με τη λογική της προκήρυξης αποσπασματικών, 24ωρων απεργιών, κι όχι ενός πραγματικού αγώνα, που θα δημιουργήσει πρόβλημα στην πολιτική του συστήματος και θα οδηγήσει σε νίκες. Η διέξοδος δε βρίσκεται ούτε σε κοινοβουλευτικές κι άλλες αυταπάτες, περί «αριστερής διακυβέρνησης», μιας ολοένα και πιο δεξιά μετατοπιζόμενης, «υπεύθυνης» αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ). Ούτε στις περιχαρακωμένες, κι ολοένα και λιγότερες συγκεντρώσεις του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, που «παρακάμπτοντας» τους αγώνες και τις αντιστάσεις που πρέπει ν΄ αναπτυχθούν σήμερα, «παραπέμπει» σε μια αόριστη «λαϊκή εξουσία» του αύριο.
Η διέξοδος βρίσκεται, στο να δοθεί η δυνατότητα να πάρουν οι εργαζόμενοι κι ο λαός, την υπόθεση της αντίστασης, στα δικά τους χέρια! Μέσα από μαζικές διαδικασίες, με συνελεύσεις και πλατειά συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων και στην υλοποίησή τους. Για να οργανώσουν την πάλη τους. Για να συνειδητοποιήσουν τη δύναμη που κρύβουν. Για να συνολικοποιήσουν και να πολιτικοποιήσουν τους αγώνες τους, με αποφασιστικότητα και επιμονή. Για την ανατροπή της πολιτικής της φτώχειας, της ανεργίας, της ερήμωσης, της τρομοκρατίας και της ξένης εξάρτησης.
Κάτω τα βάρβαρα μέτρα και μνημόνια, κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.!
Κάτω τα χέρια απ΄ το δικαίωμα στην απεργία!
Κάτω τα χέρια απ΄ τις συλλογικές συμβάσεις!
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, του απεργού, του άνεργου και του μετανάστη!
Η τρομοκρατία δε θα περάσει – του λαού η πάλη θα την σπάσει!
Πρωτοβουλία για την Αριστερή Αντι-ιμπεριαλιστική Συνεργασία

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30 πμ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (Πατησίων)