09 Φεβρουαρίου 2013

Οι αγρότες στο δρόμο του αγώνα ενάντια στη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ

Οι αγρότες είναι ξανά στο δρόμο, στα μπλόκα. Χιλιάδες τρακτέρ έχουν βγει σε όλη τη χώρα. Μετράνε τις δυνάμεις τους και τις διαθέσεις τους. 'Όλα δείχνουν ότι και αγανάχτηση έχει μαζευτεί στους αγρότες και αγωνιστική διάθεση υπάρχει..
Όλοι καταλαβαίνουν ότι έρχονται χειρότερες μέρες.

Η κυβέρνηση, η ΕΕ, το ΔΝΤ λεηλατούν το αγροτικό εισόδημα, φτωχοποιούν και ξεκληρίζουν τη φτωχομεσαία αγροτιά.. Φέρνουν απόγνωση και δυστυχία στα χωριά. Η φτώχεια και η εξαθλίωση αγγίζει όλο και περισσότερα αγροτικά νοικοκυριά.
Τα αγροτικά προϊόντα πωλούνται σε τιμές που δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής, που έχει εκτιναχτεί με τα πανάκριβα φάρμακα, λιπάσματα και εφόδια.. Χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά δεν μπορούν να καλλιεργήσουν και φέτος.
Με το Μνημόνιο 3 ψηφίστηκαν και εφαρμόζονται νέα αντιαγροτικά μέτρα, που μειώνουν ακόμα περισσότερο το εισόδημα και χειροτερεύουν το βιοτικό επίπεδο των αγροτών.
Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα, χωράφια να βγαίνουν στο σφυρί, αγροτικές περιουσίες να αλλάζουν χέρια και τεράστιες εκτάσεις συγκεντρώνονται στα χέρια σύγχρονων τσιφλικάδων. Αυτό απαιτεί το μεγάλο κεφάλαιο για να εξασφαλίσει τους όρους κερδοφορίας και να... «επενδύσει», αυτό επιβάλλει η κοινή αγροτική πολιτική της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό εφαρμόζει η κυβέρνηση των προθύμων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Δηλώνει η κυβέρνηση ότι «κατανοεί» τα προβλήματα, αλλά δεν ικανοποιεί κανένα.

Με φανερές και κρυφές παρεμβάσεις κυβερνητικών παραγόντων, πολιτευτάδων και κομματαρχών αποπροσανατολίζουν, τρομοκρατούν και προσπαθούν να πείσουν τους αγρότες για το μάταιο των αγώνων. Η αποσυγκρότηση για χρόνια του αγροτικού κινήματος, η διάλυση των συλλόγων, η κυριαρχία ρεφορμιστικών απόψεων, που αποπροσανατολίζουν, έχουν διαμορφώσει αρνητικούς συσχετισμούς σε βάρος της φτωχομεσαίας αγροτιάς και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για την ανασυγκρότηση μαζικού αγωνιστικού αγροτικού κινήματος.
Οι αγώνες ήταν και είναι ο μόνος δρόμος για να αλλάξουν και σε μια πορεία, να ανατραπούν οι αρνητικοί αυτοί συσχετισμοί.
ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ για να παρθούν πίσω τα αντιαγροτικά μέτρα που ξεκληρίζουν την φτωχομεσαία αγροτιά.
ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ για τιμές, αποζημιώσεις, εισόδημα που να καλύπτουν το κόστος της ζωής.
ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ της αντιαγροτικής πολιτικής, κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, για την επιβίωση της φτωχομεσαίας αγροτιάς.
Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ –που συγκροτήθηκε με εκκινούσες δυνάμεις το ΚΚΕ(μ-λ), το Μ-Λ ΚΚΕ και ανένταχτους αγωνιστές- στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις, τους αγώνες της φτωχομεσαίας αγροτιάς.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ 
Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία

Θεσσαλονίκη Φλεβάρης 2013