28 Φεβρουαρίου 2013

ΧΑΝΙΑ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Κάθε απεργία κηρύσσεται παράνομη και αντιμετωπίζεται με το φασιστικό μέτρο της επιστράτευσης.
Στη Χαλκιδική ο εχθρός λαός αντιμετωπίζεται με όρους στρατιωτικής κατοχής για χάρη των επενδυτών που ολοφάνερα θέλουν να λεηλατήσουν καταστρέφοντας τη ζωή σε μια ολάκερη περιοχή.
Την ίδια ώρα οι πολιτικοί εκπρόσωποι του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης που έχουν οδηγήσει τον κόσμο της δουλειάς στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση, θέλουν να εμφανιστούν ξανά σα Σωτήρες. Μόνο που σ’ αυτή τη φάση της σωτηρίας του ο λαός και η νεολαία πρέπει να μπουν στο γύψο και να επιβληθεί παντού ο τρόμος μέσα από τη γενικευμένη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής.
Σ’ αυτό το πλαίσιο στα Χανιά εδώ και καιρό έχει στηθεί μια βιομηχανία πολιτικών διώξεων. Σ’ όλη την ελληνική επαρχία η κοσμογονία της Ε.Ε. έχει αποκαλυφθεί εδώ και χρόνια ιδιαίτερα μέσα από το ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Στα Χανιά είναι φανερή και η δράση των Αμερικανονατοϊκών δολοφόνων. Αυτές οι ιδιαιτερότητες σίγουρα συμβάλλουν και έχουμε συνεχώς στην πόλη μας μεγάλα, συχνά παλλαϊκά, συλλαλητήρια ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια που οι ντόπιοι δυνάστες έχουν δώσει το λαό και τη χώρα στις ληστρικές πολιτικές της Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.

Για τους ίδιους λόγους όμως οι μαζικές κινητοποιήσεις του λαού και της νεολαίας ενοχλούν και πρέπει να παταχθούν. Ήδη εκκρεμούν δίκες για τον Ιούνιο, ενώ σε ανακρίσεις έχουν ήδη συρθεί 11 διαδηλωτές για την κινητοποίηση στις 28 Οκτώβρη του 2011. Αύριο 1 του Μάρτη ανακρίνονται άλλοι 9 για τις κινητοποιήσεις του Φλεβάρη του 2012, ενώ αυτές τις μέρες κοινοποιήθηκαν άλλες 8 κλήσεις σε διαδηλωτές που συνέλαβαν οι κάμερες στη διαδήλωση ενάντια στο μεσοπρόθεσμο στις 28 Ιούνη του 2011, που «εξετράπη» σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Ανάμεσα στ’ άλλα υπάρχουν κατηγορίες ακόμη και για διανομή αντιμνημονιακού υλικού!! Σίγουρα γίνονται σαφής!
Πρέπει σαν μαζικό κίνημα της πόλης μας να γίνουμε σαφέστεροι!!
Να ορθώσουμε ένα παλλαϊκό ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.
ΚΑΤΩ η πολιτική της φασιστικοποίησης
Όλοι στον αγώνα για την υπεράσπιση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων.
Μόνο με μαζικούς αγώνες μπορούμε να τους σταματήσουμε, μπορούμε να υπερασπιστούμε τη ζωή και το δίκιο μας!!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ