19 Φεβρουαρίου 2013

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΠΑΛΗ ΣΑΜΟΥ: ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Βιώνουμε σαρωτική επίθεση στα δικαιώματά μας. Απέναντί μας βρίσκεται η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, που πλήρως ευθυγραμμισμένη στις απαιτήσεις της Τρόϊκα, προωθεί μια βάρβαρη πολιτική σε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, νεολαίο. Δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει ανοιχτή τρομοκρατία όταν η πολιτική της βρίσκει αντιστάσεις, «επίταξη» εργαζομένων στα ΜΜΜ, «επιστράτευση» των ναυτεργατών, σωρεία δικαστικών αποφάσεων που χαρακτηρίζουν τις απεργίες «παράνομες και καταχρηστικές», συλλήψεις συνδικαλιστών, ΜΑΤ απέναντι στους αγρότες, κατάλυση του Ασύλου…
Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η πολιτική τους θα ξεσηκώσει θύελλες και γι’ αυτό προετοιμάζονται. Απέναντι στους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων για αξιοπρεπείς όρους ζωής, απαντούν με φασιστικοποίηση. Έτσι το νέο δόγμα είναι ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ απέναντι σε όποιον αμφισβητεί την πολιτική τους.
Φοβούνται. Γιατί ξέρουν πολύ καλά πως «μια σπίθα είναι αρκετή για να βάλει φωτιά στον κάμπο». Γι’ αυτό και προσπαθούν να πνίγουν τους αγώνες του κάθε κλάδου χωριστά και «εν τη γενέσει», προωθούν την κατάργηση των ΑΠΕΡΓΙΩΝ, μήπως καταφέρουν και βάλουν φρένο στις αντιδράσεις. Στόχος τους είναι να μην φτάσουν στο σημείο να ενώσουν τις δυνάμεις τους οι εργαζόμενοι και ο λαός, να μην αποτελέσουν οργανωμένο κίνημα που θα τους πνίξει.
Η αντιλαϊκή επίθεση κλιμακώνεται και διευρύνεται
Είναι φανερό πως δεν θέλουν να αφήσουν τίποτε όρθιο που να θυμίζει εργατική-λαϊκή κατάκτηση. Επιδιώκουν να εξαφανίσουν κάθε δυνατότητα των εργαζομένων να διαπραγματεύονται συλλογικά και προς όφελός τους την εργατική τους δύναμη. Γι αυτό:

• Καταργούν τις ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, το βασικό δηλαδή όπλο που διαθέτουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους προκειμένου να διαπραγματεύονται τόσο το μισθό, όσο και τους όρους εργασίας. Η λήξη των συλλογικών συμβάσεων θα σημάνει τη μείωση των αποδοχών κατά τουλάχιστον 30%. Θέλουν τον καθένα μας αδύναμη μονάδα απέναντι στην ασυδοσία εργοδοσίας-κεφαλαίου.
• Απελευθερώνουν τις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Με τα δικά τους επίσημα στοιχεία οι άνεργοι ήδη φτάνουν 1500000 (27%) και κάθε μέρα προστίθενται 1000 άνεργοι. Την ίδια στιγμή το πενιχρό επίδομα ανεργίας πρακτικά καταργείται, αφού οι προϋποθέσεις για την καταβολή του είναι απαγορευτικές για τη μεγάλη πλειοψηφία.
• Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ έχει πάρει χαρακτηριστικά λεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος. Την ίδια στιγμή απειλούν με κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, ακόμη και της α’ κατοικίας.
• Συντρίβονται τα κοινωνικά δικαιώματα σε υγεία, παιδεία, ασφάλιση περίθαλψη.
• Πλατιά τμήματα του λαού είναι αντιμέτωπα με το φάσμα της φτώχειας και της ανέχειας, και η καθημερινή ζωή έχει μετατραπεί σε αγώνα επιβίωσης.
Να απαντήσουμε με αγώνες
Η 20η Φλεβάρη είναι μέρα γενικής απεργίας, με τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ να μην έχουν καμία πρόθεση να οργανώσουν και να κλιμακώσουν τους εργατικούς αγώνες. Εμείς δεν έχουμε αυταπάτες για το ρόλο τους και τα όριά τους. Οι εργαζόμενοι (εγώ κι εσύ, όλοι μας) πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, μέσα από το ζωντάνεμα των σωματείων και τη συγκρότηση καινούριων εκεί που δεν υπάρχουν, μέσα από συλλογικότητες σε κάθε χώρο, σε κάθε γειτονιά. Η Αριστερή Μετωπική Πάλη συγκροτήθηκε για να συμβάλει στην προσπάθεια ανάπτυξης αγώνων κόντρα στην κυρίαρχη πολιτική, για το δικαίωμα στη δουλειά, την υγεία, την αξιοπρεπή ζωή. Για να ξαναποκτήσουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και τους συλλογικούς αγώνες. Η ενεργή συμμετοχή σου για τη μαζικοποίηση της γενικής απεργίας μπορεί να αποτελέσει έναν σταθμό σε αυτή την προσπάθεια.
  • ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
  • ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΛΕΗΛΑΤΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΒΑΘΥ (πιάτσα ταξί)
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10πμ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΠΑΛΗ