29 Απριλίου 2013

1η ΜΑΗ 2013: ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ (Πειραιάς)

Απεργούμε και διαδηλώνουμε, γιατί η εργατική Πρωτομαγιά είναι ΑΠΕΡΓΙΑ, δεν είναι αργία. Δεν μεταφέρεται κατά το πώς βολεύει και εξυπηρετεί την κυβέρνηση, το κεφάλαιο και την εργοδοσία. Γιατί η Πρωτομαγιά είναι ημέρα αγώνα για την εργατική τάξη ενάντια σε αυτούς και όσους την εκμεταλλεύονται και την καταπιέζουν, στερώντας της τον πλούτο που παράγει. Είναι παγκόσμια ημέρα της εργατιάς, που συμβολίζει τις θυσίες και τα ποτάμια αίματος που έχουν χυθεί για να κατακτηθούν όσα δικαιώματα σήμερα γκρεμίζονται.

Απεργούμε και διαδηλώνουμε για το δικαίωμα στη δουλειά. Ενάντια στην πολιτική των απολύσεων, της ανεργίας, της πείνας, της φτώχειας, της εξαθλίωσης, που επιβάλει ο ιμπεριαλισμός (ΔΝΤ-ΕΕ) και το ντόπιο κεφάλαιο. Ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα που προωθεί για λογαριασμό τους η τρικομματική κυβέρνηση, οδηγώντας τα όποια εργασιακά δικαιώματα στο εκτελεστικό απόσπασμα και εντείνοντας από την άλλη την φοροληστρική επιδρομή. Ενάντια στον εργασιακό και κοινωνικό ΜΕΣΑΙΩΝΑ που παίρνει σάρκα και οστά, μέρα με τη μέρα, προκειμένου να πληρώσουμε, με ιδρώτα και αίμα, την κρίση τους, την «ανάπτυξη» τους και τα κέρδη τους. Γιατί η Μανωλάδα, δεν είναι εξαίρεση που αφορά το πιο αδύναμο και εκμεταλλεύσιμο κομμάτι της εργατικής τάξης, τους μετανάστες εργάτες γης. Είναι εικόνα από το εφιαλτικό μέλλον που ετοιμάζουν για όλους τους εργαζόμενους, για όλο το λαό. Απεργούμε και διαδηλώνουμε για Συλλογικές Συμβάσεις, για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για 8ωρο με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, για μόνιμη και σταθερή εργασία.
Απεργούμε και διαδηλώνουμε για το δικαίωμα στην δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία. Ενάντια στο κλείσιμο των βρεφονηπιακών σταθμών, των σχολείων, των σχολών, των πρωτοβάθμιων κέντρων υγείας, των νοσοκομείων. Ενάντια στη πολιτική που πετάει τα παιδιά των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων έξω από την εκπαιδευτική διαδικασία. Που καταδικάζει ανέργους στο θάνατο και έγκυες γυναίκες να γεννούν στους δρόμους.
Απεργούμε και διαδηλώνουμε για τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και τις ελευθερίες. Ενάντια στη κλιμακούμενη κρατική τρομοκρατία και καταστολή, στη ραγδαία φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής, που αποτελούν αναγκαίο συμπλήρωμα και εργαλείο του συστήματος για την εμπέδωση της βαρβαρότητας. Η προσπάθεια όμως, να χτυπήσουν τους αγώνες και να τρομοκρατήσουν το λαό σπάει τα μούτρα της μπροστά στη δύναμη των μαζικών ενωτικών λαϊκών αγώνων. Αυτό δείχνει ο ανυποχώρητος αγώνας των κατοίκων στη Χαλκιδική που υπερασπίζονται τον τόπο τους, αμφισβητώντας το μοντέλο «ανάπτυξης» κυβέρνησης- κεφαλαίου.
Απεργούμε και διαδηλώνουμε για το δικαίωμα στη ζωή. Για να ανατραπεί η βάρβαρη και ταξική επίθεση που μας γυρίζει πίσω, πριν από την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του 1886 στο Σικάγο, χτίζοντας τα σύγχρονα καπιταλιστικά σκλαβοπάζαρα. Γιατί το δικαίωμα στη ζωή κατακτιέται στο δρόμο με μαζικούς λαϊκούς αγώνες, όχι στις κάλπες. Κατακτιέται στο πεδίο της ανειρήνευτης ταξικής πάλης και αναμέτρησης, όχι στα τραπέζια της συνδιαλλαγής-συνδιαχείρισης και ταξικής συνεργασίας. Κατακτιέται στη σύγκρουση με το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό, όχι στα τραπέζια της διαπραγμάτευσης με τους δυνάστες. Δεν θα γίνουμε ούτε δούλοι και ραγιάδες, ούτε επαίτες και ελεήμονες. Γιατί δεν χρωστάμε τίποτε και σε κανέναν, αντίθετα μας χρωστάνε τα πάντα.
Να απομονωθούν οι φωνές της υποταγής, οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που από εργοδοτικοί γίνανε εργοδότες (προγράμματα ΚΟΧ) και τώρα θέλουν να σώσουν τις «ελληνικές» τράπεζες. Μαζί με αυτούς και όσους έβαλαν πλάτη μετατρέποντας τα σωματεία και τα συνδικάτα από όπλα των εργατών σε εργαλεία συμβιβασμού. Να αποδυναμωθούν η ανάθεση και οι κοινοβουλευτικές αυταπάτες που μπαίνουν ανάχωμα στην οργάνωση και την ανάπτυξη των αγώνων. Να πάρουμε τους αγώνες στα χέρια μας, να μετατρέψουμε τα σωματεία σε όργανα πάλης, να ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και τη ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ σε κάθε χώρο δουλειάς, σπουδών και γειτονιάς. Να προωθήσουμε την ενότητα στη δράση και στη βάση των κοινών συμφερόντων ενάντια στους κοινούς εχθρούς, κόντρα στις διασπαστικές λογικές που αποδυναμώνουν τους αγώνες.
Η εργατική Πρωτομαγιά που ενσαρκώνει τους ηρωικούς αγώνες, ενάντια στη βαρβαρότητα και τη κτηνωδία του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού, για έναν κόσμο χωρίς πολέμους και για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο, πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο αγωνιστικής ανάτασης. Για να ανοίξει ο δρόμος του λαού. Για να σπάσουν τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και να γίνει ο λαός αφέντης στο τόπο του. Για να σπάσουν οι αλυσίδες της μισθωτής σκλαβιάς.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 11πμ, ΜΟΥΣΕΙΟ, ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Λαϊκή Αντίσταση
(Πειραιά)