18 Απριλίου 2013

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14/04 στο πολιτιστικό κέντρο της Πετρούπολης η ανοιχτή σύσκεψη συγκρότησης της ΠΑΑΣ Δυτικής Αθήνας. Στην συζήτηση συμμετείχαν μέλη των οργανώσεων Μ-Λ ΚΚΕ και ΚΚΕ(μ-λ) αλλά και αγωνιστές από τις γύρω περιοχές. Η συζήτηση πέρα από την αναφορά στα κεντρικά ζητήματα που δημιουργεί η συνεχιζόμενη επίθεση στους εργαζόμενους και το λαό συνολικότερα, στάθηκε στα εξής σημεία: Η λειτουργία του σχήματος, Το γεωγραφικό εύρος του πεδίου δράσης του σχήματος, η πλαισίωση της ΠΑΑΣ από ευρύτερο δυναμικό αγωνιστών, τα μέτωπα της επίθεσης που θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε το επόμενο διάστημα. Στα συγκεκριμένα ζητήματα εκφράστηκε γόνιμος προβληματισμός και διαφορετικές τοποθετήσεις στο τρόπο που θα πορευτούμε στη συνέχεια έτσι ώστε το σχήμα να αποτελέσει εργαλείο αντίστασης του λάου. Ανεξάρτητα από την διαφορετική τοποθέτηση σε ορισμένα θέματα όσον άφορα την λειτουργία της ΠΑΑΣ εκείνο που κυριάρχησε ήταν η αναγκαιότητα να προχωρήσουμε στην συγκρότηση και τη δραστηριοποίηση του σχήματος ΑΜΕΣΑ.

Ως πρώτη κατάληξη στα παραπάνω ζητήματα είχαμε τα έξης: τακτική και αποφασιστική λειτουργία του σχήματος.
Επικέντρωση της παρέμβασης του σχήματος στις περιοχές Πετρούπολης, Ιλίου και Αγ. Αναργύρων –Καματερού, εξαιτίας της εντοπιότητας των συμμετεχόντων.
Παρέμβαση στα ζητήματα που θα δημιουργήσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα η συνενώσεις σχολειών στην περιοχή.
Ανάδειξη των ζητημάτων της Υγείας (κλείσιμο ΙΚΑ Ιλίου και Ανάκασας, να δούμε τα περιθώρια παρέμβασης για το Αττικό Νοσοκομείο).
Συμβολή στο χτίσιμο του τοπικού κινήματος ενάντια στη χωματερή και τα εργοστάσια καύσης σκουπιδιών που προετοιμάζουν στα Άνω Λιόσια.
Βέβαια κύριο παραμένει το καθήκον της προβολής στο τοπικό χώρο των προσταγμάτων πάνω στα οποία συγκροτήθηκε η Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία. Προβάλουμε και επιμένουμε στις κατευθύνσεις: της μαζικής λαϊκής ενεργοποίησης, της αντίστασης στην άγρια και πολυμέτωπη επίθεση που δέχεται ο λαός, στην ανάδειξης της αναγκαιότητας και της δυνατότητας της σύγκρουσης του λαού, με την πολιτική των βάρβαρων μέτρων των Μνημονίων που επιβάλλουν ΕΕ και ΔΝΤ, με απώτερο στόχο ν’ ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της ντόπιας άρχουσας τάξης.
Καταλήξαμε να ξεκινήσουμε παρεμβάσεις με στόχο την ανάδειξη της 1η Μάη και τη σημασία της στην περίοδο που διανύουμε, παρεμβάσεις που θα κορυφωθούν την Κυριακή 28 Απριλίου με ανοιχτή συζήτηση στο Πάρκο Τρίτση στις 7:00 μ.μ.. Το επόμενο μάζεμα του σχήματος να είναι στις 8 Μάη σε χώρο που θα ανακοινώσουμε μέσα από τον ιστότοπο της ΠΑΑΣ άμεσα.