25 Απριλίου 2013

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2013
Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ!

Η φετινή παγκόσμια επέτειος της αιματοβαμμένης εξέγερσης των εργατών του Σικάγου για το 8ωρο, η εργατική Πρωτομαγιά, γιορτάζεται σε πολύ δύσκολες συνθήκες για τους λαούς και τους εργαζόμενους.
H εργατική τάξη, σε όλο τον κόσμο, βρίσκεται αντιμέτωπη με την κρίση του καπιταλιστικού ιμπεριαλιστικού συστήματος που κατεδαφίζει και ισοπεδώνει τα πιο στοιχειώδη δικαιώματά της.
Εχουν βγει στην επιφάνεια όλα τα απάνθρωπα χαρακτηριστικά του καπιταλιστικού ιμπεριαλιστικού συστήματος. Δείχνει το σάπισμά του και την ιστορική ανάγκη να απαλλαγεί η ανθρωπότητα από αυτό το εκμεταλλευτικό και καταπιεστικό σύστημα.
Mέσα στη δίνη της καπιταλιστικής κρίσης μεγαλώνουν οι κοινωνικές ανισότητες, οξύνονται οι ταξικές αντιθέσεις και παροξύνονται οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών.

Τα δικαιώματα στη δουλειά και τη σταθερή εργασία, οι μισθοί, τα μεροκάματα, οι συντάξεις, η δημόσια κοινωνική ασφάλιση, πρόνοια, υγεία, παιδεία καίγονται στο βωμό των κεφαλαιοκρατικών συμφερόντων, που για να διασφαλίσουν το καπιταλιστικό κέρδος φορτώνουν τις συνέπειες της κρίσης πάνω στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.
H ανεξαρτησία, τα εθνικά και κυριαρχικά δικαιώματα των πιο αδύνατων χωρών παραβιάζονται και ποδοπατούνται από τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις είτε με στρατιωτικές ιμπεριαλιστικές επιδρομές, είτε με στραγγαλιστικές πολιτικές οικονομικής υποδούλωσης και εξάρτησης.
H Εργατική Πρωτομαγιά, σαν μέρα παγκόσμιας κινητοποίησης ενάντια στα δεινά του καπιταλισμού, καλείται να συνενώσει και να ενισχύσει τις εργατικές-λαϊκές-αντιιμπεριαλιστικές αντιστάσεις σε ένα διεθνιστικό μέτωπο πάλης και αλληλεγγύης για:
Την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση.¬Τη στήριξη του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα των λαών ενάντια στις επεμβάσεις των ΗΠΑ – Ε.Ε. και άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.
Στη χώρα μας τα νέα μνημόνια και μέτρα που αποφασίζουν οι κυβερνήσεις και οι ιμπεριαλιστές της Τρόικα, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ., οι απολύσεις και τα χαράτσια, κάνουν δυσβάσταχτη τη ζωή μας. Οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας καταργούνται, η υγεία και η παιδεία διαλύονται, η τρικομματική συγκυβέρνηση προχωρά στις απολύσεις χιλιάδων δημόσιων υπαλλήλων (την ώρα που οι άνεργοι είναι 1,5 εκατομμύριο) και στις ιδιωτικοποιήσεις.
Στο φόντο της εξαθλίωσης ξεμυτίζουν φασιστικά μορφώματα και λειτουργούν σαν εμπροσθοφυλακή του συστήματος. Στα φραουλοχώραφα στη Νέα Μανωλάδα εξελίσσονται σκηνές από το μέλλον. Σήμερα πυροβολούνται μετανάστες αύριο θα είναι Έλληνες αντιμέτωποι με την τρομοκρατία προκειμένου να συνεχίσουν να κερδίζουν τα αφεντικά, ντόπια και ξένα. Στη Χαλκιδική ο λαός, άντρες, γυναίκες και παιδιά, νέοι και ηλικιωμένοι, αντιμετωπίζονται με τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα, με εισβολές σε σπίτια για συλλήψεις μέσα στη νύχτα γιατί παλεύουν να μην παραδοθεί ένα ολόκληρο βουνό στα χέρια της καναδικής Eldorado Gold. Με τον εκφασισμό προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση την καπιταλιστική ανάπτυξη πάνω στις δικές μας πλάτες.
H καταιγίδα των μνημονίων συνάντησε την οργή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Ξεσήκωσε μαζικούς πανεργατικούς απεργιακούς αγώνες και κινητοποιήσεις κλάδων που έδειξαν την αγωνιστική θέληση της εργατικής τάξης να ανατρέψει την εφαρμογή της πολιτικής του μνημονίου. Ωστόσο, ο αγώνας που δόθηκε μέχρι σήμερα, δεν έφερε εκείνο που προσδοκούν οι εργαζόμενοι.
O αγώνας της εργατικής τάξης και των εργαζομένων μπορεί να έχει θετικό αποτέλεσμα μόνο αν οι πλατιές εργαζόμενες μάζες βγουν σταθερά στο προσκήνιο. Οσο το εργατικό κίνημα παραμένει άμαζο, αποσπασματικό και αδύναμο τόσο η βάρβαρη πολιτική τους θα πετυχαίνει νίκες σε βάρος μας.
Είναι ανάγκη να απομονωθεί η πολιτική του συμβιβασμού με την κυβερνητική πολιτική και οι κυβερνητικές αυταπάτες διαχείρισης της κρίσης. Να δυναμώσουν πρακτικές που ενισχύουν την ενότητα και τη μαζικότητα του κινήματος, για να εξασφαλίζεται η πιο πλατιά κινητοποίηση εργαζομένων σε πανεργατικούς απεργιακούς αγώνες και μαζικά ενωτικά συλλαλητήρια. Να δυναμώσουμε την εργατοϋπαλληλική αλληλεγγύη και το συντονισμό των εργατικών αγώνων, στην κατεύθυνση της συνεχιζόμενης και κλιμακούμενης πάλης του εργατικού κινήματος που θα δίνει έγκαιρα και αποφασιστικά κάθε μάχη για να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα και θα έχει σταθερό στόχο την ανατροπή των αντιλαικών πολιτικών.
H εμπειρία και από την πάλη κατά της πολιτικής των μνημονίων δείχνει πως για να δοθούν νικηφόρα οι μάχες για την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων πρέπει να υπάρξει ενίσχυση μέσα στην εργατική τάξη και το λαό του ρεύματος της αντίστασης, της οργάνωσης και της αλληλεγγύης και ενίσχυση της ταξικής αγωνιστικής γραμμής στο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα. Ενίσχυση της κατεύθυνσης της ανασυγκρότησης του εργατικού, λαϊκού, αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος.

H Εργατική Πρωτομαγιά πρέπει να αποκτήσει περιεχόμενο αντίστοιχο με τις ανάγκες του εργατικού κινήματος. Mε τη μαζική συμμετοχή στα Πρωτομαγιάτικα συλλαλητήρια η εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι καλούνται να δώσουν συνέχεια στον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων.

Εργάτες- εργαζόμενοι:

Να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στη δουλειά και στη σταθερή εργασία, τους μισθούς, τα μεροκάματα και συντάξεις, τις ΣΣE, τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, πρόνοια, υγεία και παιδεία.
Να αγωνιστούμε ενάντια στην κρατική καταστολή, την περιστολή των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών, τη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής.
Να ανατρέψουμε τις πολιτικές της ανεργίας, της πείνας και της χρεοκοπίας που προωθούν κυβέρνηση-αστικής τάξη-EE και ΔΝΤ.

Έξω η Ελλάδα από την EE, το NATO και το ΔNT
Για μια Ελλάδα Ειρηνική, Δημοκρατική, Ανεξάρτητη και Σοσιαλιστική.

ΜΟΥΣΕΙΟ (ΠΑΤΗΣΙΩΝ) 11.00 π.μ.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ