30 Απριλίου 2013

Οι αυτοκτονίες είναι δολοφονίες του συστήματος της εξαθλίωσης

Εμπρός λαέ μην σκύβεις το κεφάλι
ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη

Ο τραγικός χαμός του αγωνιστή της ζωής και της δουλειάς Κώστα Κόγια, προέδρου των περιπτερούχων και της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Μαγνησίας, το Σάββατο 27 Απρίλη, σαν αποτέλεσμα της αφόρητης πίεσης και των οικονομικών δυσκολιών, δεν ήταν αυτοκτονία, αλλά ακόμα μία δολοφονία με ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς τις κυβερνήσεις της εξαθλίωσης και τα κόμματα που ψηφίζουν στη βουλή τους αντιλαϊκούς νόμους που ρημάζουν την ζωή των εργαζόμενων ανθρώπων. Ένοχοι για τον χαμό του αγωνιστή είναι οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά, τα κόμματα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ –ΔΗΜΑΡ και η τρόϊκα των ιμπεριαλιστών ΔΝΤ –ΕΕ –ΕΚΤ.

Μας προβληματίζει πως γίνεται ένας αγωνιστής σαν τον Κώστα, πρωτοπόρο στον κλάδο του, που αντιμετώπιζε παλικαρίσια τα προβλήματα της υγείας του, χωρίς να αναστείλει την δράση του και μάλιστα τον περασμένο Οκτώβρη έκανε πορεία διαμαρτυρίας από τον Βόλο στην Αθήνα όπου τον «υποδέχτηκαν» στην βουλή τα MAT, να λυγίζει κάτω από το βάρος των προβλημάτων και των αδιεξόδων που φέρνει η εκτεταμένη φτώχια και εξαθλίωση του λαού.

Η μόνη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε είναι ότι δεν έχουμε άλλο δρόμο από να παλέψουμε για την ζωή. Με αλληλεγγύη, οργάνωση και αντίσταση να διεκδικήσουμε την ζωή που κλέβουν από εμάς και τα παιδιά μας. Να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας ενάντια στον σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα και στην εξαφάνιση των μικροεπαγγελματιών.
Για μεροκάματα, συντάξεις και επιδόματα ανεργίας που να καλύπτουν το κόστος της ζωής. Ενάντια στις απολύσεις στον ιδιωτικό - δημόσιο τομέα και την ανεργία. Ενάντια στα χαράτσια και την φοροληστεία. Ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών από εφορίες και τράπεζες. Ενάντια στην διάλυση σε νοσοκομεία, σχολεία, κοινωνική ασφάλιση.

Να μην σκύψουμε το κεφάλι, να μην νικήσει ο φόβος και η απόγνωση. Να μην μείνει μόνος του κανένας απέναντι στην λαίλαπα της επίθεσης.
Να πάρουμε την υπόθεση στα δικά μας χέρια μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους και κάθε μορφή λαϊκής οργάνωσης που θα προωθεί με αγωνιστική συνέπεια τα συμφέροντα της μεγάλης εργατικής – λαϊκής πλειοψηφίας.

Να τιμήσουμε την μνήμη του αγωνιστή Κώστα Κόγια πληθαίνοντας τις γραμμές του αγώνα και της πάλης. Με μαζική συμμετοχή στην απεργία της Πρωτομαγιάς και συγκέντρωση 9,30 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας.
• Κάτω η πολιτική της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της εξάρτησης
• Αυτοί που οδηγούν κόσμο στις αυτοκτονίες θα λογαριαστούν με την πάλη του λαού
Πρωτοβουλία για
Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Βόλου